SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hadis Bilgi Yarışması Ödülü Dağıtıldı

0
Güncellendi - 2016-05-09 19:31:47
Hadis Bilgi Yarışması Ödülü Dağıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi ile Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü işbirliği ile düzenlenen “Ufka Yolculuk- Kültür Yarışmaları-4 Hadis Bilgi Yarışması” ödülleri düzenlenen törenle dağıtıldı. Ödül töreninde Doç. Dr. Abdullah Çolak tarafından “Sünnetin Dindeki Yeri” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gecede Yeşilyurt Belediyesi hizmetleri ve projelerinin yanı sıra Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Derneğinin faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyon gösterisinden sonra kültürel etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, sivil toplum kuruluşlarıyla eğitime yönelik faaliyetlerde ortaklaşa çalışmalar yapmaya önem verdiklerini söyledi.

Başkan Yardımcısı Şahin, gençliğe ve eğitime yönelik verimli hizmetler üreten Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Derneğini faaliyetlerinden dolayı kutlarken, Hadis Bilgi yarışmasında dereceye giren tüm öğrencileri tebrik etti.

Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra söz alan İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Çolak “Sünnetin Dindeki Yeri” konusunu içeren sunumunu Malatyalılarla paylaştı.

“KURAN-I KERİM KIYAMETE KADAR ANA DÜSTURDUR”

Kuran-ı Kerim ve Sünnet sayesinde medeniyetlerin kurulduğunu ve insanlara bakış açısının değiştiğini ifade eden Doç. Dr. Abdullah Çolak “Hz. Muhammed,  Cenabı Allah tarafından yeryüzüne gönderilen peygamberlerin son halkasıdır. Peygamber Efendimizin getirdiği Kuran-ı Kerim bizim için kıyamete kadar ana düstur olacak. Yine onun Kuran’ı açıklamak veya Kuran’da yer almayan hükümleri ortaya koyarak kıyamete kadar rehber olacak ilkeleri de yine şanslı olan biz ümmetlere güzel bir hediyedir. Peygamber Efendimiz veda hutbesinde “Ashabım size iki şey bırakıyorum, eğer bunlara sıkı sıkıya tutunursanız asla yolunuzdan şaşmazsınız diye buyurmuştur. Allah’ın kitabı Kuran-ı Kerim ve benim sünnetimden ayrılmayın demiştir. Kuran ve sünnet sayesinde övünerek anlattığımız medeniyetler kurulmuş ve insanlığa bakış açısı değişmiştir. İnsanları yok etmek için değil, adeta “karanlıkta ateşe üşüşen kelebekleri yanmasın diye ateşin başında çabalayan birisi gibi, bir kişi daha cennete götürecek amelleri işlerde bizde ondan bir hisse alabilirmiyizin “mücadelesini bize öğretmiştir” dedi.

“Ufka Yolculuk Hadis Bilgi Yarışması” ve “Sünnetin Dindeki Yeri” konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketleri verildi.

“UFKA YOLCULUK- HADİS BİLGİ YARIŞMASI” ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Konferansın sonunda Yeşilyurt Belediyesi ile Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü işbirliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Ufka Yolculuk- Hadis Bilgi Yarışması” ödülleri sahiplerini buldu.

Hz. Muhammed’i anlamak ve gençleri kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, vatandaşların ve gençlerin salih kaynaklarla buluşması, bilinçli, hurafelerden uzak bir İslami yaşamın sağlanması, Müslümanlığın temel bilgilerinin öğretildiği bilgili bir toplum oluşturmak maksadıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan özel hediyeler takdim edildi.

Altı farklı kategoride düzenlenen yarışmaları başarıyla tamamlayan öğrenciler, bisiklet ve kitap seti başta olmak üzere çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Bülten

c2

c3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız