SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hadis-i Şerif Ezberleme' Ödülü

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:24:44
'Hadis-i Şerif Ezberleme' Ödülü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da öğrenciler arasında düzenlenen Hadis-i Şerif ezberleme yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

Çınar Koleji Değerler Eğitimi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen, ilkokul ve ortaokul kademelerini kapsayan Hadis-i Şerif ezberleme yarışmasında öğrenciler kıyasıya bir mücadele verdi.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mahmut Berk, Nurettin Şahin, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çetin, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cafer Karakayalı, Meşale Derneği Başkanı Tamer Çalhan, Bilsam Başkanı Zekeriya Tav, Yetimler Kervanı Başkanı İhsan Çolak, Hanımeli Derneği başkan yardımcısı Fatma Yiğittürk ve birçok davetlinin olduğu program velilerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, programın oldukça anlamlı olduğunu belirterek, “Ahlakın üstün timsali Efendimizin bize söz ve davranışlarının sergilendiği ve yarışma haline çevrildiği böyle bir törende bir arada bulunduğumuz için şanslıyız. Gerçek rehberi rehber edindikleri için tüm çocuklarımız da dereceye girmiş sayılır. Peygamberimizin hadisleriyle içli dışlı olmuş oldular” dedi.

TSO başkanı Hüseyin Erkoç ise, “Bende bir eğitimci olarak şunu söylemeliyim ki siz çocukların böyle güzel bir programla yönlendirilmiş olması beni son derece onurlandırdı ve duygulandırdı. Anne ve babaların çocuklarına bırakacağı en güzel miras güzel ahlaktır. Kitabımız Kuranı kerimde Allah’ın buyurduğu gibi “Emrolunduğunuz gibi dosdoğru olunuz” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da değerler eğitiminin önemine vurgu yaparak, “Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle hiç çekinmeden, zerre kadar ürkeklik duymadan bu toprağın yüzyıllardır bağrında beslediği barışık olduğu birebir örtüştüğü değerlerimizi çocuklarımıza, yeni nesillerimize aktaracağız. Aksi takdirde çocuklarımız başka ulusların başka milletlerin hayranlığını içinde duyarlar. Ve ülkesine sırt dönerler. Bunun olmaması için çocuklarımıza değerlerimizi anlatacağız. Allah her insanı değerli yaratmıştır. Fıtraten değerlidir. Bu değerlere yeni değerler ilave ederek değerli kılacağız. Asla yılmayacağız. Yanlış bir şey yapmıyoruz. Çok doğru şeyler yapıyoruz. Gecikmiş şeylerimizi çok yoğun bir şekilde yapıp telafi edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çınar Koleji Kurucu Temsilcisi Enver Aydın Acar ise değerler eğitiminin Çınar Koleji’nin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, yarışma sürecinin oldukça zorlu geçtiğini, öğrencilerin ve öğretmenlerin büyük emek harcadığını söyledi.

Programa konuk olan İnönü üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Recep Uçar, ‘Niçin Değerler Eğitimi’ başlıklı sunumunda, “Kendimize ait değerlerimiz vardır ve bu değerlerin de kaynakları vardır. Birincisi Kur’an-ı Kerim’dir. İkincisi de Kur’an-ı Kerim’in yorumu olan sünnettir. Biz sünnetle bu değerlerin, pratik şeklini öğreniriz” diyerek, “Değerler Eğitimine neden ihtiyacımız var?” sorusunu örneklerle yanıtladı. Ortak evrensel değerler üzerinde duran Uçar, “Değerler sadece ailede değil, okulda da verilmeli. Değerler ailede ve çevrede kazandırılır. Okullarımız özellikle buna önem verirse bu değerler çocuklarımızda kişilik ve davranış haline dönüşür. Bu öğretmenin, velinin, idarecilerin problemidir. İlgili herkesin problemidir. Ahlaki değerler olmadan, bu değerlere önem verilmeden eğitim eksik olur” ifadelerini kullandı.

Program Çınar Koleji Öğrencilerinden oluşan ilahi korosunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Ödül alan öğrencilerin isimleri şöyle:

“İlkokul 1. 3/B, Bersu Elif Azra Yavuz, İlkokul 2. 3/A Sude Kösebalaban, ilkokul 3. 4/A, Sara Zelal Koç, ortaokul 1. 7/ Selim Eryaman, Ortaokul 2. 7/B, Beray Özcan, Ortaokul 3. 5/A, Ahmet Süha Altaş .”

Dereceye giren tüm öğrencilere Çınar logolu kupa bardakların hediye edilmesinin ardından ilk üçe giren öğrencilere ise tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi ve bisiklet hediye edildi. Hediye takdiminden sonra program sonlandırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız