SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hafif Raylı Sistem Gelecek'

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:31:25
'Hafif Raylı Sistem Gelecek'
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi Kampus FM'de İnanç Kara Ölmeztoprak'ın hazırlayıp sunduğu Panorama programına katılan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, soruları cevapladı.
 
Malatya Ermeni Mezarlığı'ndaki bekçi evi ve son dua yerinin yıkılması konusuna değinen Başkan Çakır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la telefonda görüşüp gerekli bilgileri ilettiğini söyledi. 
 
Başkan Çakır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a İstanbul Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden bu yana büyük bir sempati ve beğeni duyduğunu ifade etti. Çakır, beş yıldızlı Malatya sloganı ile yola çıkıldığını belirterek, altyapısı, planlı büyüyen projeleri, sorun tespitleri, çözümleri ve yeşil alanları ile birlikte özlenen Malatya'ya doğru hızla ilerlendiğini ifade etti.
 
Büyükşehir statüsü konusunada değinen Çakır, "Malatya'nın bölgenin önemli merkezlerinden olacak, sanayi açısından büyük bir atılım sağlandı, modern tesislerin artışı ile birlikte İnönü Üniversitesi'nin de büyümesinin de şehre sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda büyük bir katkısı var. Şehri tek merkezli yapıdan kurtarmak trafik sorunlarını çözme konusunda önemli bir adım. Yollar rahatlayacak ve bu noktada önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde hafif raylı sisteme geçilecek. 
 
Horata Vadisi Projesi'nide anlatan Çakır, "Az kaynakla büyük işler yapılmaktadır. Cazibe merkezlerimiz artacaktır ve tüm hizmetlerimizde şeffaflık, ortak katılım esastır." ifadelerini kullandı.
 
İmarla ilgili konularada değinen Çakır, "Karakavak Mahallesi'ndeki 300 dönümlük alanda yapılabilecek botanik ve hayvanat bahçesi projeleri var." dedi.
 
Yeni Malatya Spor'un ardından Fenerbahçe'yi tuttuğunu söyleyen Çakır, "Yeni Malatya Spor'da sıkıntılı günler geçirildi ve devam eden bir süreç var. Bu konuda sadece belediyenin omuzlaması yeterli olmayacak. Destek bekliyoruz. Tek yürek olunması gerekiyor." dedi.
 
Malatya Belediyesi'nin 17 dalda eğitim veren ve çok geniş bir kesime hitap eden bir sanat merkezinin olduğunu belirten Başkan Çakır, kültür merkezi ve aile danışma merkezi ile yaşam merkezli projelerin hayat bulduğunu söyledi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız