SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hafif Raylı Sistem Planlıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:51:53
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'da görevli kurum müdürleri ile bir araya gelerek, fikir alış verişi yaptı. 
 
Koordinasyonun önemine değinen Başkan Çakır, “Bu toplantı ile amacımız; Malatya’ya hizmet eden kurumlar arasında birlikte çalışmayı gerektiren konularda, koordinasyonu daha iyi hale getirmektir” diye konuştu. 
 
"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"
 
Malatya Belediyesi Hizmet Binası'nda yapılan toplantıda konuşan Çakır, "Sizlerin de bizlerin de temel amacı Malatya’da yaşayan insanlarımıza en güzel hizmeti sunabilmektir. Yapmış olduğumuz çalışmaları sizlerle paylaşarak; şehirle ilgili önerilerinizi her zaman iletmenizi arzu ediyoruz. Önerilere açık olduğumuzu bu vesileyle belirtmek istiyorum. Değişim ve yenileme çalışmaları kapsamında 50 cadde ve sokakta kaldırım ve yol düzenleme çalışması yaptık. 30 cadde ve sokakta ise çalışmalar devam ediyor. Çalışmalarla cadde ve sokaklar ışıl ışıl görünüme kavuşuyor. Bu yıl kışın sert geçmesi dolayısıyla devam eden çalışmaları tamamlayamadık. Mevsim şartlarının elverişli hale gelmesiyle bu çalışmalarımızı da hızla tamamlayacağız” ifadelerini kullandı. 
 
YENİ BİR ALT MERKEZ
 
Fahri Kayahan bölgesini yeni bir alt merkez haline getirmek istediklerini söyleyen Başkanı Çakır, " Bunun için de sözkonusu bölgedeki inşaatların yapımını beklemeden öncelikle yolları açtık. 30-35 metre genişliğinde 3 yol ve yine buna dikey olan 2 yol açıldı. Yollar açıldıktan sonra inanılmaz bir yapılaşma gerçekleşti. İçme suyu, kanalizasyon şebekeleri tamamlandı. Drenaj sistemlerini de bu yıl yapacağız. Karakavak-Tecde bölgesi de alt merkez haline geliyor” dedi. 
 
HAFİF RAYLI SİSTEM
 
Çevreyolu'nda bulunan Adliye yakınlarındaki alt geçidin üstünün kapatılmaya başlandığını belirten Çakır, " Doğu girişinde başlatılan çalışmaları biz tamamladık. Batı girişindeki projemiz hazır. Mevsim koşullarının elverişle hale gelmesiyle çalışmalar başlayacak. Yeni Çevre yolu yapılıp, burası şehir içinde kaldıktan sonra da bu yolda hafif raylı sistemi planlıyoruz. Bunun da ön proje çalışmalarını yapıyoruz. Çalışmalar tamamlandığında mevcut çevre yolu Malatya’nın prestij yolu olacak” diye konuştu. 
 
YENİ PROJELER 
 
2012 yılında ve sonrasında yapmayı düşündükleri projelerede değinen Çakır, bunların bazılarını şöyle sıraladı; "Başkan Çakır, bazıları kesin, bazılarının ise üzerinde çalıştıkları; Nikah Sarayı, Bakırcılar Çarşısı, Spor ve Yaşam Merkezi, Sanat Galerisi, Sanat ve Kültür Sokağı, Mısır Çarşısı, Şire Pazarı, İpek Yolu Pazar Yeri, Niyazi Mısri Pazar Yeri, Eski Belediye Meydanı, Kültür Park, Emeksiz Alt Geçidi Havuzlu Kavşak, Horata Vadisi " 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız