SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hafriyat Dökümü İçin Yeni Alan

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:35:12
Hafriyat Dökümü İçin Yeni Alan
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, çevre kirliliğinin önüne geçilerek, rastgele dökümleri önlemek için Orduzu bölgesinde mevcut katı atık bertaraf tesisi yanındaki birinci hafriyat döküm alanından sonra ikinci bir Hafriyat Döküm Alanı daha oluşturdu.

Yeşiltepe bölgesi MOTAŞ yanında oluşturulan 100 dönümlük hafriyat döküm alanında, 1 Temmuz’dan itibaren hafriyat döküm işlemlerine başlanacağı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Yeşiltepe bölgesi, MOTAŞ Genel Müdürlüğü yanında Kuzey Kuşak Yolu bitişiğinde oluşturulan Hafriyat Döküm Alanı sayesinde Malatya genelinde yaşanan rastgele hafriyat dökümlerinin önüne geçilirken, başta inşaatçılar olmak üzere vatandaşların da işlerini büyük oranda kolaylaştıracak ve büyük oranda çevre kirliliğinin önüne geçilecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan 100 dönümlük Hafriyat Döküm Alanı’nın etrafı çitlerle çevrilirken, ayrıca; nizamiye, altyapı, kantar ve teker yıkama ünitesi yapıldı. 

Hafriyat Döküm Alanı’nın 1 Temmuz itibariyle hizmete girmesiyle birlikte alan dışına hafriyat dökenlere cezai işlem uygulanacak. Hafriyat denetimi için Büyükşehir Belediyesi tarafından 7/24 denetim yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan sıkı kontroller neticesinde, belirlenen alan dışına döküm yapanlara Çevre Bakanlığı tarafından belirlenen cezai müeyyideler uygulanacak. 

Hafriyat alanına gelen atıklardan Büyükşehir Belediyesi cüzi bir ücret alacak. Verilen bilgilere göre, alana dökülen topraktan ton başına 1.5 lira, inşaat atığından 2 lira, tadilat ve molozlarda da torba başına 1 lira ücret alınacak. 

Oluşturulan hafriyat alanının 3 milyon m3 kapasiteli olduğu belirtilerek, bu alanın hizmete girmesiyle birlikte Malatya’nın önemli bir çevre sorunundan kurtarılacağı kaydedildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Hafriyat Yönetim Planı’nı Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçirerek, Şehircilik Bakanlığı’ndan yetki devri için talepte bulunduğu kaydedildi. Sürecin devam ettiği yetki talebinde, bugüne kadar Türkiye genelinde 6 ilin yetki devrini aldığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ise 7. İl olacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız