SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hafriyat Uyarısı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:44:18
Hafriyat Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir statüsü ile birlikte ilgili yönetmelik gereği hafriyat atıklarının kontrolünden sorumlu olan Malatya Büyükşehir Belediyesi, hafriyat atıklarının toplanması ve depolanması ile ilgili bir dizi standartlar belirledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yapılan tescilin ardından, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları sadece eski çöp alanı olarak bilinen Battalgazi İlçesi Orduzu bölgesindeki Karamildan tepesi ile Yassı tepesi arasında kalan alana dökülecek. Buraya dökülen hafriyat atıkları, ayrıştırılarak geri dönüşüm yapılması sağlanacak.

Hafriyat atıklarının belirlenen alan dışında, rastgele yerlere dökümünün önlenmesi için Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı Çevre Koruma Şube Müdürlüğü tarafından 7 mobil ekip oluşturuldu. 24 saat görev yapan bu ekipler, hafriyat alanı dışındaki alana döküm yaptığı tespit edilen 7 kurum, 8 şirket ve 21 şahsa toplamda 92 bin 400 lira cezai işlem uyguladı.

Büyükşehir Belediyesi, Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Yönetmeliği kapsamında; hafriyat atığı taşıyacak olan araçlar için belirli standartlar getirdi. Bu işi yapmak isteyenler, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda gerekli izinleri aldıktan sonra araç kasasını sarı renge boyatarak üzerine ‘Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atıkları Taşıma Aracı’ yazdıracak. Ayrıca, uydu araç sistemine uyumlu damper hareketlerine duyarlı GPRS sistemi taktıracak. 31 Mart 2015 tarihine kadar GPRS sistemi takmayan araçlara cezai işlem uygulanacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen hafriyat atık sahasına, İlçe Belediyeleri de Meclis kararı doğrultusunda belirlenen ücret karşılığında bu alana döküm yapabilecekler.

Ayrıca bitkisel toprak ihtiyacı olan kişi ve kuruluşlar, meclis tarafından belirlenen ücret karşılığında toprak alabilecekler.

Ev ve işyeri tadilatlarından çıkan atıklar da ücret karşılığında kabul edilirken, şehrin batı kısmında da hafriyat döküm alanı belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız