SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hafriyata Uydudan Takip

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:35:24
Hafriyata Uydudan Takip
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar neticesinde, hafriyat atıklarının depolama alanı olarak, Orduzu mevkiindeki Karamildan Tepesi ile Yassı Tepe arasında bulunan mevcut çöp sahası belirlendi. 

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Orduzu mevkii Karamildan Tepesi ile Yassı Tepe arasında kalan 106 dönümlük eski vahşi depolama alanı olarak kullanılan yerin, Büyükşehir Belediye Meclisince ‘Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının depolama alanı’ olarak tescilinin yapıldığı belirtildi. 

Yapılan açıklamada söz konusu çalışmaların yapılmasındaki temel amacın; hafriyat atıklarının öncelikle çevreye zarar vermeyecek şekilde kaynağında azaltılması,  toplanması, geçici biriktirilmesi, taşınması, geri kazanılması, değerlendirilmesi ve bertaraf edilmesine ilişkin teknik ve idari hususlar ile uyulması gereken genel kuralları düzenlemek olduğu bildirildi. 

Hafriyat atıkları ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından, konunun tarafları olan ilçe belediyeleri, hafriyatçılar, müteahhitler ve taşıma işi ile uğraşanların katıldığı toplantıların yapılarak, ‘Hafriyat Toprağı, İnşaat-Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’ hakkında ayrıntılı bilgiler verildiği ve Malatya’mız için gereken hassasiyeti ve dikkati göstermeleri istendi.  

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından 7 gezici ekibin oluşturulduğu ve bu ekipler tarafından şehrin dört bir yanında 7/24 saat esasına göre kontrollerin yapılacağı, kontroller sırasında belirlenen depolama alanı dışına hafriyat atığı dökenler hakkında cezai işlem yapılacağı bildirildi. 

Hafriyat ve inşaat atıkları taşıma işi ile uğraşanlar, sözkonusu malzemeleri taşıyabilmeleri için ‘Hafriyat Toprağı, İnşaat-Yıkıntı Atıkları Yönetmeliği’nin 24 ve 25 inci maddelerine göre Büyükşehir belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına müracaat ederek ‘Hafriyat Toprağı Ve İnşaat/Yıkıntı Atıkları Taşıma Aracı İzin Belgesi’ alacaklar. Ayrıca, izin belgesini alanlar 15 gün içerisinde taşıma araçlarının kasasını sarı renge boyayacak ve kasa üzerine de “Hafriyat Toprağı Ve İnşaat/Yıkıntı Atıkları Taşıma Aracı” yazacaklar. 

Yine, sözkonusu araçların uydu takip sistemi tarafından takip edilebilmesi için, damper hareketlerine duyarlı GPS sistemi taktırmaları gerekmektedir.  Belirtilen işlemleri yapmayan araçların hafriyat taşımalarına izin verilmeyecek ve haklarında cezai işlem uygulanacak. 

İlçe Belediyelerimiz ile koordineli çalışma yapılarak şehrimizdeki inşaatlardan çıkan hafriyat toprağı ve yıkıntı atıklarının, hafriyat depolama alanına Büyükşehir Belediye Meclisinin 16/10/2014 tarih ve 238 sayılı kararı ile belirlenen ücret karşılığında dökümü yapılacaktır. Bitkisel toprak ihtiyacı olanların ise dilekçe ile başvurmaları halinde Meclis kararında belirtilen ücret mukabilinde istenilen yere dökümü sağlanacak.

Şehrimizde ev ve iş yeri tadilatlarından çıkan hafriyat atıkları için Büyükşehir Belediyesi Meclis kararında belirtilen ücret mukabilinde dökümü yapılacak. 

Öte yandan yapılan açıklamada, belirlenen depolama alanı dışında hafriyat atığı dökenler hakkında vatandaşlarımızın anında ihbar yapmalarını sağlayacak olan ALO MOLOZ HATTI’nın da önümüzdeki günlerde hizmete sunulmasının planlandığı ifade edildi. 

Ayrıca, Yeşilyurt ilçesinde de daha yakın bir depolama alanının belirlenmesi için de çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız