SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hafta Sonu Şenlik Vardı

A- A+ PAYLAŞ

Hafta sonunda Yazıhan ilçesi ile Konak ve Beydağı beldelerinde şenlikler vardı. Beydağı'nda ayrıca okul temeli de atıldı..

Yazıhan ilçesi Kültür ve Sanat Festivali 20 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilirken, merkeze bağlı Konak (Banazı) ile Beydağı (Mamurek) beldelerinde de 18-20 Ağustos tarihleri arasında şenlik vardı.

Yazıhan ilçesindeki şenlikler; Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlandı. Törenlere Vali Yardımcısı Erdinç Filiz, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Yazıhan Kaymakamı Nilüfer Canat Sürekli, bazı belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldılar. Belediye Başkanı Ali Kaya, konuşmasında ilçenin tarihinden ve gelişiminden bahsederek, şenliklerin her geçen yıl daha büyük ilgi gördüğünü anlattı. Şenlikler cirit ve tura oyunları ile çeşitli yarışmalar ve konserlerle tamamlandı.

Konak Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen "Horata Şenlikleri" kapsamında verilen konsere, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, Konak Belediye Başkanı Kadir Mutlu, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve vatandaşlar katıldı. Başkan Mutlu, amaçlarının beldelerinin tanıtımını yapmak olduğunu belirterek, "Bizler bu etkilikte beldemizi tanıtırken, dışarıda bulunan binlerce Konaklı'yı beldemizde topluyoruz. Konaklılar bu şekilde hasret gideriyor" dedi.
Şenliklerde düzenlenen konserde sahne alan TRT Türk Sanat Müziği Sanatçısı Selahattin Yalçınkaya, hemşehrilerine unutulmaz bir gece yaşattı.

Malatya'nın Beydağı Beldesi'ndeki Yamaç Paraşütü Şenlikleri kutlama programı kapsamında12 derslikli okulun temeli törenle atıldı. Beydağı Kasabas'ında düzenlenen temel atma törenine, Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Vali Daşöz burada yaptığı konuşmada, temelin çocuklar ve ülkenin geleceği için atıldığını belirtti. Yapımının yüzde 51'i Beydağı Belediyesi ve yüzde 49'ü da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanacak olan okulun temeli, katılımcılar tarafından atıldı.

Yazıhan, Konak ve Beydağı beldelerindeki şenliklerde, sanatçılar konserler verdiler.

FOTOĞRAF: Konak'taki konser..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız