SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Haftada 3 Gün Süt Dağıtacağız'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:38:39
'Haftada 3 Gün Süt Dağıtacağız'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye genelinde olduğu gibi "Okul Sütü Programı" kapsamında Malatya’da da okul sütü dağıtımı 2. dönem eğitim öğretimle birlikte  başladı. Süt dağıtımı okullarda her hafta Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri gerçekleştirilecek.

Malatya’da okul sütü dağımı nedeniyle Derme İlkokulu’nda tören düzenlendi. Törene Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Demir ve yöneticiler ile kurum temsilcileri katıldılar.

MALATYA’DA 62 BİN ÖĞRENCİ 

Tören öncesi kısa bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Demir, “Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının birlikte düzenlemiş olduğu Ulusal Süt Konseyi’nin de katıklarıyla ikinci dönemin başında çocuklarımıza Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere haftada 3 gün süt dağıtımı yapılacak. Sütler 200 miligramlık olacak. Geçen yıl 55 bin ton süt dağıtımı yapılmıştı. Bu yılda 55-56 bin ton civarında süt dağıtımı yapılacak. Malatya’da 62 bin 588 öğrencimize süt dağıtımı yapılacaktır” dedi.

KAYMAKAMDAN ESPRİ 

Kaymakam Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Demir ve katılımcılar birlikte öğrencilere süt dağıtımını yaptılar. Törene katılanlarda öğrencilerin yanına oturarak birlikte süt içtiler. 

Kaymakam Yılmaz, sütünü erken bitirince öğrencilere, “sizden önce içtim” diyerek espri yaptı.

Bu arada, kuru üzüm ile ilgili olarak ise şuanda her hangi bir dağıtımın yapılmadığı bilgisi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız