SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Haftanın 4 Günü Malatya'da Olacağız"

0
Güncellendi - 2018-08-10 05:51:30
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, "Esnafların güçlü olması ve destek görmesi çok önemli. O açıdan da esnafın güçlenmesi demek, Malatya'nın ve ülkenin güçlenmesi anlamına gelir. Bu anlamda da biz her zaman esnaflarımızın sıkıntılarıyla yakından ilgileneceğiz" dedi.

Milletvekili Çakır, Malatya'daki temasları kapsamında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerden dolayı AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır'a teşekkür etti.

Keskin, Çakır'ın Malatya'nın çehresinin değiştiren hizmetler yaptığını kaydederek, "Esnaf ve sanatkarlar için her şeyi yaptı. Kamyon Garajı'ndan tutun Galericiler Sitesi'ne, Bakırcılar Pazarı'ndan Şire Pazarı'na kadar her yerde çalışmalar yaptılar. İstanbul Pasajı birlikte gezdiğimiz zaman içler acısı bir haldeydi. Malatya'nın ilk ticaret merkezi ve ilk göz ağrısıydı. Orada çalışma yapıldı ve güzel bir mekan oldu. Milletvekili oldu, esnafın sorunlarını da rahatlıkla götürebileceğimiz birisi" diye konuştu.

Yıllarca Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan milletvekili Ahmet Çakır'ın sorunları iyi bildiğini anlatan Keskin, "Beraber çok mesai yaptık, birlikte çalıştık. İyi günümüz, kötü günümüz oldu ama iyi yaptığı işler için kendisini hep takdir ettim" dedi.

Çakır ise belediye başkanlığı döneminde 9 yıl Malatya'ya hizmet ettiklerini anımsattı.

Çakır, Malatya'nın gelişmesi, kalkınması, yaşanılabilir güzel bir kent olması adına önemli çalışmalar yaptıklarını kaydederek, "Yeşil alanlarıyla, meydanlarıyla, sokak ve caddeleriyle, parklarıyla hedefimiz bir yandan Malatya'yı ekonomik olarak büyütmek bir yandan da belediyecilik hizmetlerinin ötesinde Malatya'yı her yönüyle, boyutuyla kalkındırmaktı. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren başta esnaflarımızla her zaman istişare içerisinde olduk. Başkanımızla uyumlu bir çalışma yürüttük. Bu çerçevede de Malatya'da yapısal değişiklikler yapıldı. Ulaşımdan esnaflarımızın bulunduğu alanların inşasına ve altyapısına kadar çalışmalar yapıldı. Kurum ve STK'larımızla birlikte hareket ettik. Bu kent hepimizin, birlikte bu şehre ne kadar hizmet edebiliriz bunun gayreti içerisinde olduk" ifadelerini kullandı.

Milletvekili olmasındaki en büyük gayesinin hem ülkeye hem de Malatya'ya hizmet etmek olduğunu dile getiren Çakır, "Bizler yine sahada olacağız. Malatya'nın sorunları varsa bunları nasıl çözeceğiz, bunun gayretinde olacağız. Dolayısıyla Ankara'da olduğumuz kadarıyla Malatya'da olacağız. Haftanın 3 günü Ankara'da, 4 günde Malatya'da olacağız. Hep birlikte daha güzel nasıl hizmet getirilebilir bunun çalışması içerisinde olacağız. Yatırımların hızlanması, yeni projelerin yatırım programına alınması için gayret edeceğiz" şeklinde konuştu.

Milletvekili Çakır, ildeki ekonominin büyümesinde esnafların büyük rolünün olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Esnafların güçlü olması ve destek görmesi çok önemli. O açıdan da esnafın güçlenmesi demek, Malatya'nın ve ülkenin güçlenmesi anlamına gelir. Bunun içinde esnaflarımızın karşılaşmış olduğu sıkıntılar varsa bunları aşacak teşviklerin oluşması anlamında da birlikte gayret edeceğiz. Bu anlamda da biz her zaman esnaflarımızın sıkıntılarıyla yakından ilgileneceğiz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • hidayet (5 yıl önce)
    Haftanın 7 günü Malatya'da oldular da ne oldu?
    0
    0
    Yanıtla
  • 7 düvel birleşmiş ülkemize saldırıyor millet hala şahsi çıkarları için muhalefet oluyor sayın Ahmet Çakır dan önce ki Malatyayla şimdiki Malatya arasındaki yapılan hizmetleri saymakla bitiremeyiz bunu kimse inkar edemez ülkenin içinde bulunduğu bu durumdan gün birlik olma günü şahsi çıkarları artık bir tarafa bırakalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mak44 (5 yıl önce)
    Ahmet Çakır her zaman halkın arasındaydı, halkla iç içeydi. Malatya’da halkın kulağı Ankara’da halkın sesi olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Kenan AĞEL (5 yıl önce)
    Ekonomik kriz ile başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerine karşı tutarsızca bir yaptırım peşinde olan ABD nin tüm oyunlarını yine bu memleketin esnafı ve yiğit evlatları bozacaktır. Esnaflığın ve alın terinin ne olduğunu, işini hakkıyla yapan ve helal paranın nasıl kazanılması gerektiğini bizlere öğreten yetiştiğimiz çevre ve Malatya'mızın esnafı olmuştur. Sayın Çakır Malatya esnafının, çalışırken o alın terinin ne kadar kutsal ve önemli olduğunu, evine helal lokma götürürken neye ve nasıl dikkat ettiğini bilen ve esnaflıktan gelen biri olarak şehrin sorunlarını ve dertlerini bilen ve bunları çözümü için neler yapılması gerektiğinin farkında olan biri olarak görüyorum. Ümid ediyorum ki şahsınız, bu dönem olumsuz tüm tabuları yıkacak, başta Malatya'mız olmak üzere ülkemizin gücüne güç katmak için elinizden geleni yapacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (5 yıl önce)
    esnaf arkadaslarinin cocuklarina torpile devam bizim gibi has vatan evlatlarida surunsun
    0
    0
    Yanıtla