SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haftaya 'Sesli' Başlangıç!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği'nin yan tarafına bırakılan 2 şüpheli kutu, korkuttu. Ambulansın da çağrıldığı olay yerinde patlatılan kutular boş çıktı.

Polis ekipleri, sabah saatlerinde valilik binasının yan tarafındaki bahçede şüpheli kutu olduğu ihbarı üzerine harekete geçti.

Emniyet Müdür Yardımcısı Fatma Dağdelen'in koordinatörlüğünde valilik etrafında önlem alan polis ekipleri, güvenlik çemberi oluşturarak vatandaşları binadan uzak tuttu.

Olay yerine çağrılan ambulansın gelmesiyle birlikte 08.45 sıralarında kutuların patlatılması için çalışma başlatıldı.

Bomba uzmanı, koruyucu elbisesini giyerek 1. kutuyu uzaktan kumanda ile patlattı. Yapılan incelemede ilk kutu boş çıktı.

Daha sonra patlatılan 2. kutunun da boş olduğu belirlendi.

Patlatılan kutular incelenmek üzere polisler tarafından götürülürken, şüpheli kutuların patlatılması sırasında vatandaşlar korkulu dakikalar yaşadı.

Bu arada Vali Halil İbrahim Daşöz, basın mensuplarının şüpheli paket olayları ile ilgili olarak sorduğu sorulara verdiği yanıtta, "İlimizde güvenlik hizmetleri, istihbarat ve diğer önleyici tedbirler en yoğun şekilde devam ediyor. Şüpheli paket olayları zaman zaman her yerde yaşanabiliyor. İlla bunun arkasında bir şeyler aramak gerekmiyor. Şüpheli durumlarda emniyet uzmanlarımız gerekli tedbirleri alıyor. Vatandaşlarımızın tedirgin olması için hiçbir neden yok. İlimiz emniyet ve asayiş yönünden huzurlu bir il. Vatandaşlarımız şüpheli durumları polise ve jandarmaya bildirmeli" dedi.

Daşöz, güvenlik konusunda vatandaşların da dikkatli olması gerektiğini ifade ederek, "Halk-devlet işbirliği ile alınan tedbirler her zaman daha etkili oluyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız