SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hain Odaklara Karşı Beraberliğimizi Bozmayacağız"

0
Güncellendi - 2016-09-20 02:30:51
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Gaziler Günü dolayısıyla ilk tören Atatürk Anıtı’nda düzenlendi. Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Türk Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk ve Harp Malülü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimler Derneği tarafından anıta çelenk sundu.

Tören daha sonra Şehir Mezarlığı’nda bulunan Garnizon Şehitliği’nde devam etti. Malatya Valisi Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Garnizon Şehitliği, şehit ve gazi kabirlerine karanfil bırakarak, dua etti.

Vali Toprak ve protokol üyeleri daha sonra Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki anma programına katıldı.

Anma programında konuşan Vali Mustafa Toprak, adalet, cesaret timsali Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve emniyet teşkilatının vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin birlik ve beraberliğini muhafaza etmek hususunda Atatürk ilke ve inkılapları, insan hakları ve hukukun üstünlüğü esaslarına daima bağlı kaldığını belirterek, görevlerini ifa ederken kimi zaman ailesini, yakınlarını ihmal ederek, milli mukaddesatından taviz vermediklerini ifade ederek, “İnsanlarımızın arasına tefrika sokmak suretiyle, mezhep, din, ideoloji farklılıklarını gündeme getirmek suretiyle bu ihaneti yine de gerçekleştirmek isteyen odaklar vardır. 15 Temmuz'daki hain ihanetçiler, provokasyonlarla ülkemizin ve devletimizin bekasını yok etmek isteyecek. O hain odaklara karşı, milletimizin devletimizin, devletimizi oluşturan tüm kesimlerin gücüyle birlikte bundan sonra da emanet aldığımız, o kutlu toprakların üstündeki şehitlerimizin kanlarının ve topraklar için uzuvlarını kaybeden gazilerimizin himmetiyle, yardımıyla ve onlardan aldığımız ruhla asla birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayacağız” diye konuştu.

Vali Toprak, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimini kınayarak, şunları söyledi:

“Atatürk'e gazilik unvanı veren o yüce makamı, maalesef 15 Temmuz'da bombaladılar. Milletin iradesini yok etmek istediler. Türkiye Cumhuriyeti'nin her neferi, kurumlarıyla birlikte, ihanetçileri bir tarafa atarak, sokaklarda, meydanlarda hep birlikte o ihanet planını yerle bir etti.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

gazi2gazi3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız