SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hain Saldırılara Tepki Mesajları

A- A+ PAYLAŞ

MİLLETVEKİLİ AKIN

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın,  terör saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada,“Menfur saldırı sonucu şehit olan askerlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Son günlerde gerçekleşen hain saldırılarda şehit olan evlatlarımızın ailelerine, Aziz Milletimize, ve kolluk güçlerimize sabır ve metanetler diliyorum.
Saldırılarda şehit düşen askerlerimize Allahtan rahmet, yaralanan askerlerimize de acil şifalar dilerim. Unutulmamalıdır ki; beraberlik, huzur ve kardeşliğimizi bozmayı hedefleyen bu saldırganlar, milletimizin sahip olduğu kardeşlik ruhu ve iradesi karşısında emellerine asla ulaşamayacaklar ve hüsrana uğrayacaklardır.
 
Bugün, büyük acımızı bağrımıza basıp, millet olarak kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya gösterme, sabır, metanet ve Aziz Şehitlerimize dua etme günüdür. Evlatlarını bu ülke için şehit veren ailelerimizin acısını yürekten paylaşıyor, şehitlerimize bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi. 
 

MİLLETVEKİLİ ÖZ

 

24 askerin şehit olduğu saldırıları kınayan bir açıklama yapan AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruz Öz, "Terör belasını lanetliyorum." dedi. 
 
Öz, yaptığı yazılı açıklamada "Hakkari Çukurca'da terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan 24 vatan evladımızın acısı millet olarak yüreklerimizi dağlamıştır. Anlatmaya kelimelerin kifayet edemeyeceği bu acı ve elemi aziz milletimize yaşatan terör belasını lanetliyorum. Unutulmamalıdır ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu tür terör saldırılarına misliyle cevap verebilecek güç ve kudrettedir. Hiçbir terör hadisesi; yüzyıllarca et ile kemik, ruh ile beden gibi yaşamış milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine halel getiremeyecektir. Milletimizin; bir ve beraber olarak, metin, olgun ve vakur davranarak terörist mihrakların amaçlarını boşa çıkaracağına olan inancım da tamdır" dedi. 
 

MİLLETVEKİLİ AĞBABA 
 
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, terör olayları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde teröristler tarafından gece saatlerinde sekiz ayrı asker ve polis noktasına silahlı saldırı gerçekleştirildiğini, çatışmalarda 24 askerimizin şehit düştüğünü, 22 askerimizin de yaralandığını derin bir üzüntü ile öğrenmiş
bulunuyorum. Terörün TBMM’nde ele alınarak, tüm siyasi partilerin katılımı ve çözüm önerileri ile çözüm bulunacaktır. Hakkari’de gerçekleştirilen terör olayını nefretle kınıyor, şehitlerimize rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne üzüntülerimi sunuyor, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR
 

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hakkari’de şehit olan güvenlik güçleri için başsağlığı dileklerinde bulundu.
 
Çakır açıklamasında , " Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerinde yaşayan 75 milyon vatandaşıyla birlikte bölünmez bir bütündür ve bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Güvenlik güçlerinin şehit edilmesi milletçe herkesi derin bir üzüntüye boğmuştur. Görevleri başında ülke savunması yaparken şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimiz ile hayatlarını kaybeden masum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, başta aileleri olmak üzere milletimize başsağlığı diliyorum.” dedi. 

 

AKP İL BAŞKANI TÜFENKÇİ
 
Terör saldırısı ile ilgili açıklama yapan AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi,"  Hakkari’nin Çukurca bölgesinde terör örgütü mensupları tarafından güvenlik güçlerimize yapılan saldırıda 24 askerimizin şehit düşmesi,18 askerimizin de yaralanması bizleri, milletimizi derinden üzmüştür. Öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Dün ve bugün şehit olan polis ve askerlerimize rahmet diliyoruz. Geride kalanlara sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne kast edenler karşısında her zaman için bu milleti bulacaktır, bu iktidarı bulacaktır.
 
Bu hain saldırılar Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını etkileyemeyecektir. Türkiye terörle mücadelesini sürdürmeye, barış ve dayanışma duygularını geliştirmeye, ekonomi ve demokrasisini daha da güçlendirmeye devam edecektir.
 
 Ülkemizin huzurunu bozmak isteyen şer güçler ve onların taşeronları hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır, terörle mücadeledeki kararlılığımız artarak devam edecektir. Milletimize bu acıları yaşatanlar ve onlara destek olanlar pişman olacaklardır. Türkiye'nin gelişmesinin, ileri demokrasiye kavuşmasının ve lider ülke olmasının önünde hiç bir engel tanımıyoruz. Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde terörün kökünün kazındığı günler yakındır, bunlar son çırpınışlar olacaktır.
 
Her kim terörü kullanıyorsa, teröre müsamaha gösterip onlara yardım ve yataklık yapıp at koşturmalarına müsamaha ediyorsa gaflet içerisindedirler. Hak ettikleri cevabı misli ile göreceklerdir.
 
Bu günler her zamandan daha fazla birliğe, kenetlenmeye ihtiyaç duyduğumuz günlerdir. Terör örgütü mensupları ve destekleyicileri misliyle karşılık görecekleri, bize bu acıyı çektirenlerin aynı acıyı çekeceklerine güvenimiz tamdır.
 
 Hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, silahlı kuvvetlerimize, şehitlerimizin ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum." dedi.

 
 
CHP İL BAŞKANLIĞI
 

CHP Malatya İl Başkan Vekili Enver Kiraz terör saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada, " Son dönemlerde adeta her sabah maalesef, bir çatışma haberiyle uyanıyoruz ve bu haberler bizleri derinden üzüyor. Bu üzücü haberlerin artık ne zaman son bulacağını büyük bir umutla beklerken , bu sabah, duyduğumuz acı haber bizleri çok derinden etkiledi. Yüreklerimizi yaktı, parçaladı.
 
Dün gece son 25 yılın en kanlı saldırılarından biri olan ve  1993 yılında Bingöl’de 33 askerimizin şehit olmasından bu yana, 18 yıldır yaşamadığımız bir terör saldırısını, büyük bir acıyı, millet olarak hep birlikte yaşadık.
 
Dün gece Hakkari Çukurca’da, birliklerimize yapılan hain saldırı sonucu , 24 askerimiz şehit olmuş, 22 askerimiz de yaralanmıştır.
 
Yine dün Bitlis’de ve Mardin’de ki patlamalarda 5 polisimiz şehit olmuş, 2 sivil vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Bu olaylar göstermektedir ki, terör artık asker ve polisin yanı sıra, sivil vatandaşlarımızı , çocuklarımızı da hedef alabilmektedir.
 
2002 yılında iktidarı sıfır terörle devralan AKP Hükümeti, yürütmüş olduğu yanlış ve  başarısız politikalarla, 9 yıllık iktidarı döneminde, bu gün terörü son 25 yılın en üst seviyelerine kadar taşımıştır. 
 
Artık halkımızın sabrı tükenmiştir. AKP Hükümeti bir çok konuda olduğu gibi, terörle mücadele konusunda da geciktiği, ihmal ettiği adımları bir an önce atmalı ve ülkemizi bu terör belasından kurtarmalıdır. 
 
AKP Hükümeti her konuda olduğu gibi bu konuda da birebir sorumlu ve çözüm merciidir. Sadece rutin açıklamalarla bu olayı geçiştirmeye kalkmamalıdır. Bir an önce ülkemizin bu kanayan yarasına dur demelidir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle yapılan hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet , Türkiye’nin dört bir yanında ocaklarına ateş düşen ailelerine, yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı , yaralı askerlerimize de  acil şifalar dileriz. " 
 
MHP İL BAŞKANI..
 
MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız da parti binasında düzenlediği basın toplantısında, "Maalesef ülke yönetimi AK Parti hükümetinin aciz yönetiminden kaynaklanan bir zafiyet içerisindedir. 2002'de yönetimi devraldığında terör neredeyse sıfır noktasına gelmişti" iddiasında bulundu. Yıldız, "Terör belasıyla her gün bir şehit haberi ile içimiz yanmaktadır. Açılım safsatası altında ülkeyi bu noktaya getirdiler. Habur'da teröristler davul zurna ile karşılanmasaydı, devletin hakim, savcısı teröristlerin ayağına götürülmeseydi belki de bunlar yaşanmayacaktı" ifadelerini kullandı.
 
ORTAK AÇIKLAMA
 

Türkiye Harp Malülleri  Gaziler Şehitler, Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, Türkiye Muharip Gaziler  Derneği Malatya  Şube Başkanı Bayram Akdemir,  Gazi  Ampute Futbol Derneği   Kurucu Başkanı Cemal  Canlı, Emniyet Mensubu Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şube Başkanı Sıdık Selçuk,  Türkiye Harp Malülleri Gaziler Şehitler, Dul ve Yetikleri Derneği Malatya Şubesi'nde ortak açıkla yaptı. 
 
Ortak açıklamayı okuyan Türkiye Harp Malülleri Gaziler Şehitler, Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, " Eli kanlı terör örgütünün son günlerde yapmış olduğu saldırılar, Türk Milletiyle birlikte bizlerin sabrını taşırmıştır. Artık zaman başsağlığı ve sabır dilemekten ziyade eli kanlı terör örgütüne en sert şekilde cevap verme zamanıdır. Çünkü şehitlerimiz, Milli birlik ve bütünlüğümüzün korunması için genç yaşlarında cennet bahçelerine gider gibi görev yerlerine giderek bizler için şehit olmuşlardır. İlimizde faaliyet gösteren şehit ve gazi dernekleri olarak bu saldırıya gereken cevabın yetkililer tarafından en sert şekilde cevap verilmesini bekliyoruz. Ülkemizin üniter yapısını sözde değiştirme niteliğinde olanlara gereken cevabın en kısa sürede verilmesini bekler, Tüm şehitlerimize cenabı Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz" dedi.

 
TSO AÇIKLAMASI 
 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, terör  saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Bu ülkenin her karış toprağı bizim için kutsaldır. Bu uğurda şehit düşen tüm vatan evladımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Çukurca’da meydana gelen ve 24 askerimizin şehit olmasına neden olan terör saldırısını camia olarak lanetliyoruz. Bu ülke üzerinde hesabı olanlar bu emellerine ulaşamayacaklardır. Bu saldırılar bizim birliğimizi ve bütünlüğümüzü daha da sağlamlaştırmıştır. Acımız büyük, 24 evladımızı daha bu vatan uğruna şehit verdik. Ancak şer güçler şunu çok iyi bilmelidirler; Bu tür saldırılar Türkiye’nin bütünlüğüne asla zeval vermeyecektir. Şehit güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Hepimizin başı sağolsun.” ifadelerini kullandı. 

 

MÜSİAD 'IN AÇIKLAMASI 
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şube Başkanı Namık Şahin yaptığı açıklama;  "Dün gece Çukurca’da güvenlik birimlerimize yapılan hain terör saldırıları neticesinde vatan evlatlarımızın şehit olması hepimizi derinden üzmüştür.
 
Bundan önce birçok defa söylediğimiz gibi hiçbir demokratik hak silah ya da şiddetle aranamaz. Bu ve benzeri eylemler, hiçbir zaman terör örgütünün amacına ulaşmasını sağlamayacağı gibi aksine Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızın birliğini ve dayanışmasını daha da artıracaktır.
 
Bu vesileyle, ülkemizin birliği ve dirliği için çok genç yaşta şehit olan vatan evlatlarımızın tümüne Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor kederli ailelerine sabır diliyoruz. Asker sivil, genç yaşlı, kadın erkek, erişkin çocuk ayırt etmeden nefretle yapılan bu insanlık dışı terör eylemlerini telin ediyoruz."
 
EĞİTİM İŞ İL TEMSİLCİLİĞİ 
 

Malatya Eğitim İş İl Temsilcisi Feyzullah Çelik yaptığı açıklamada, " Dün Bitlis’te 5’i polis, aralarında 1 çocuğun da bulunduğu 3’ü sivil 8 kişi teröre kurban giderken, gece saatlerinde de teröristlerce çok sayıda yere yapılan silahlı saldırılar sonucunda Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 24 güvenlik görevlisi şehit düştü, 22’den fazla güvenlik görevlisi de yaralandı.
 
Bölücü terör örgütü her geçen gün eylemlerini bir öncekinden daha vahşice ve kuralsızca gerçekleştirmektedir. Terörü kendilerine araç edinenler, siyasal iktidarın tavizkar tavrından ve gevşek tutumundan da güç alarak, ırkçı ve bölücü açılımlarını kan üstüne kan dökerek gerçekleştirmeye çalışmaktalar. Bütün bunlar yaşanırken siyasal iktidarın geç gelen açıklamaları ve boş sözleri, terörü ortadan kaldırmaya yönelik adımların atılıp atılmadığı konusundaki şüphelerimizi artırmaktadır.
 
Bugün bağımsızlığımız ve egemenliğimiz çökertilmiş; milletimizin birliği ve ulusal bütünlüğümüz çok ciddi bir tehdit altına girmiştir. Milletimiz bu süreçte bir iç çatışmaya doğru sürüklenmekte; emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan terör örgütü hedeflerini, neredeyse iktidar eliyle demokratik açılım adı altında hayata geçirmeye çalışmaktadır. Amacı Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ortadan kaldırmak, ulusal kimliğimizi silmek, yurt ve ulus bütünlüğümüzü bölerek kardeş kavgası yaratmak olan terör örgütü bizden teslim olmamızı, boyun eğmemizi istemektedir. Türk Milleti bu oyuna asla düşmeyecektir.
 
Siyasal iktidar terörün çözümünde ABD ve AB güdümlü çözümlerden medet ummak yerine, devlet politikaları üretmeli ve bunların sürekliliğini sağlamalıdır. Unutulmasın ki, teröre destek veren ve göz yumanlar, en az uygulayıcıları kadar suçludurlar. Ülkemizi yönetenleri, gelişmeler karşısında tavizsiz ve net tavır göstermeye, bu alçakça saldırıları düzenleyenlere cesaret vermekten sakınmaya davet ediyoruz.
 
Eğitim-İş olarak; hain terörü bir kez daha lanetliyor ve kınıyoruz. Şehitlerimize tanrıdan rahmet, yakınlarına ve ulusumuza baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz." dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız