SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hain Saldırılara Tepkiler

A- A+ PAYLAŞ

Şemdinli'deki terör saldırılarında 11 askerin şehit edilmesi dolayısıyla başsağlığı mesajları yayınlandı.

BAŞKAN ÇAKIR..
Belediye Başkanı Ahmet Çakır mesajında şunları söyledi:

“Hakkari / Şemdinli bölgesinde, Türkiye / Irak hudut hattında görevli sınır bölüğüne yapılan hain saldırıda 8 vatan evladı şehit olmuş, 14 vatan evladımız da yaralanmıştır.

Yapılan bu saldırının vicdanlarda yeri yoktur ve hiçbir zaman toplumsal barışımızı bozamayacaktır. Bizim için vatan ve bayrak her şeyden önce gelir ve korunması için her Türk evladı canını seve seve verir. Hain saldırı sorucu hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.”

ÖLMEZTOPRAK'IN TEPKİSİ..
Diğer yandan AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Türkiye Irak sınırındaki askeri birliğine teröristler tarafından yapılan hain saldırıya tepki gösterdi.

Ölmeztoprak, "Devletimizi ve milletimizi derinden yaralayan,ailerimizin yüreğine dayanılması güç acılar veren son günlerde yapılan hain saldırılar; Şehit düşen gencecik askerlerimizin, gencecik evlatlarımızın acısıyla millet olarak hepimizi yasa boğmuş ve milletimizi unutulması imkansız acılara sevk etmiştir.Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başı sağolsun diyorum.

Millet olarak düşmanımızın emellerine alet olmamak,bin yıllık tarih ve kültür dokumuzu bozmamak için tahriklere kapılmadan sağduyulu davranmak ve soğuk kanlı olmak zorundayız.Milli birliğimizin temelini oluşturan ‘devlet, vatan, bayrak, dil ve din’ gibi unsurlarımız,milletimiz nezdinde her zaman kutsallığını korumuş ve koruyacaktır. Hangi amaç ve plan üzerine oyunlar tezgahlanırsa tezgahlansın,askerlerimizin şehit edilmesine, annelerimizin göz yaşlarının akıtılmasına, milletimizin yüreklerinin yanmasına asla gönlümüz razı olamaz. Milletimizin tarihinden, kültüründen ve inancından gelen yüce hasletleri ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kudreti; dün olduğu gibi bugünde dünyanın sonuna kadar her türlü hain emel ve saldırıyı önleyecek güç ve iradeye sahiptir..

Türkiye’nin Irak sınırındaki düzenlenen saldırıdaki tüm şehitlerimize rahmet diliyor, acılı ailelerine, yakınlarına, Aziz milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize de başsağlığı diliyorum." dedi.

MHP'DEN..
MHP Malatya İl Başkanı Ömer Ekici de, saldırılara tepki gösterdi ve şu açıklamayı yaptı:

"19 Haziran 2010 günü Hakkari Şemdinli ilçesinde hain saldırı ve alçak tuzak neticesinde 10 askerimiz şehit,16 askerimizin de yaralanması bizleri derin bir üzüntüye ve yasa boğmuştur.

Milletimiz haklı bir öfke içindedir.Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor,ailesine ve yüce milletimize başsağlığı diliyor yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.

PKK açılımı ile terörle mücadeleden vazgeçip terörle müzakere dönemine girerek etnik bölücülüğün taşeronluğuna soyunan iktidar bugün karşımızdaki felaket ortamını bilinçli çabalarla adım adım hazırlamıştır.

Aziz şehitlerimizin kanları PKK açılımı ile etnik bölücülüğün önünü açan hainleri cesaretlendiren Habur rezaletinin mimarı AKP iktidarının elindedir.Bu kanın hesabını mutlaka Türk Milletine vereceklerdir.

Milletimiz hergün ciğerini dağlayarak ,şehitlerini onar onar toprağa vermekten usandı. Milletimiz; hainleri ininde yok edecek haddini bildirecek milli bir irade beklemektedir,kararlılık beklemektedir,duruş beklemektedir. Yeter artık..."

AHDD'DEN!..
Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği (AHDD) adlı hukukçu kuruluşundan da saldırı nedeniyle yayınlanan mesajda, "Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerce askeri birliğimize düzenlenen hain bir saldırı sonucu 10 vatan evladı Mehmetçik şehit düşmüş, 16 Mehmetçik de yaralanmıştır. Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Yönetim Kurulu olarak hain terör saldırısını lanetliyoruz. Terör örgütünün hain saldırıları karşısında terörle mücadelenin gerektirdiği kararlılığın, sorumluluğun her seviyede ortaya konulması, terörle mücadeleyi güçsüzleştirecek her türlü, tutum, davranış, tahrik ve açıklamadan özenle kaçınılması birlik ve beraberliğimizin açısından üzerinde önemli durulması gereken noktalardır. Bu duygu ve düşüncelerle,şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklere acil şifalar diliyoruz. Türkiye’nin ve kahraman Ordumuzun başısağolsun."denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız