SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hainlerin Yanına Kâr Kalmayacak"

0
Güncellendi - 2016-07-30 19:19:06
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz sonrasında PKK’nın fırsattan istifade edip haince tuzaklar kurduğunu belirterek, “Hainlerin yaptıkları yanına kar kalmayacaktır. Mücadeleye kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

Gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye’nin 15 Temmuz itibariyle FETÖ mensuplarının darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını belirterek “Bu FETÖ’nün bombaladığı bütün yerler terörle birebir mücadele eden kurumlardı. Bir boşluk oluşturmaya çalışıyorlardı ama hükümetimiz olaya el koyduktan sonra güvenlik güçlerimiz 15 Temmuz’dan önce nasıl bir arada çalışıyorsa darbe girişiminden sonra da toparlanarak FETÖ ile de PKK ile de mücadele ediyorlar” diye konuştu.

Biz bir yandan FETÖ ile mücadele ederken diğer yandan da PKK terör örgütü ile mücadelenin devam ettiğini belirten Tüfenkci, “Fırsattan istifade edip son haftalarda saldırılarını artıran PKK terör örgütüne İnşallah güvenlik güçlerimiz gerekli cevabı verdiler, verecektir. Malatya’dan kalkan uçaklarla 27 terörist etkisiz hale getirildi. Bu mücadele bundan sonrada da işbirliği içinde daha da güçlenerek devam edecek, hainlerin yaptıkları yanına kar kalmayacaktır. Mücadeleye kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

tüfenkciÖzellikle 15 Temmuz FETÖ saldırısı sonrasında AB ülkelerinin tutumlarının da ikiyüzlü olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, “Bizim Avrupa Birliği tutumu konusunda tavrımız net. Avrupa Birliği’nin Türkiye noktasındaki terörün yanında yer alması, terör unsurlarına destek vermesi, kendi başkentlerinde bu tür yapılara izin verdikleri gibi etkinlik yapmalarına da izin vermelerini doğrusu kabullenmiyoruz” diye konuştu.

Türkiye olarak Avrupa Birliği üyelik sürecince ellerinden gelen yasaları çıkarttıklarını ve düzenlemeleri yaptıklarını ifade eden Tüfenkci, “Ancak Avrupa Birliği’nden özellikle Türkiye’nin içerisinden geçmiş olduğu durumu anlamalarını beklerdik. Avrupa Sözleşmesi’nin 15. maddesine göre almış olduğumuz olağan üstü hal kararına binaen yapmış olduğumuz uygulamalar sonrasında bir başka ülkeye söyleyemeyecekleri sözleri Türkiye’ye söylemelerini asla ve asla kabullenemiyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’de olan biteni objektif bir şekilde Avrupa Birliği ve dünya ülkelerine doğru bir şekilde anlatılmasının gerekli olduğunu ifade eden Tüfenkci, “Bununla ilgili gerek sivil toplum kuruluşları, gerek işadamlarımız, sanatçılarımız ve sporcularımız devlet olarak ta ilgili bakanlıklarımız bilgilendirme yapıyorlar. Şahsen bizde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak kendi muhataplarımızın tamamına mektuplarla Türkiye’de neler olduğunu objektif bir şekilde anlatıyoruz. Bunu işadamlarımızda yapıyorlar. Umuyorum ki Avrupa Birliği gerçekten objektif olmayı öğrenir” ifadelerine yer verdi.

ŞEHİT ERİN MEVLİDİNE KATILDI..

Bu arada Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Siirt’te PKK’lı teröristlerin yola döşediği mayının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Er Mikail Yaşa’nın mevlidine katıldı.

Beraberinde Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte şehit Mikail Yaşa’nın evinin bulunduğu Yeşilyurt ilçesine bağlı Kendirli Mahallesine gelen Bakan Tüfenkci’yi, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ile İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz karşıladı.

Burada şehit askerin dedesi Şerif Yaşa ve babası Nevzat Yaşa’ya taziye dileklerini ileten Bakan Tüfenkci, devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını söyledi. İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

Şehit Mikail Yaşa’nın mevlidine çok sayıda resmi kurum ve kuruluş temsilcisinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile yakınları katıldı.

27 Temmuz 2016 günü saat 20.45 sıralarında Siirt-Eruh yolu üzerinde Kayaboğaz köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi esnasında bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 3 askeri personel şehit olmuştu.

iha

tüfenkci2

tüfenkci1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız