SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hainliğe, Hırsızlığa Hayır Dedik'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:59:12
'Hainliğe, Hırsızlığa Hayır Dedik'
A- A+ PAYLAŞ

1 Kasım seçim çalışmalarına hız veren  MHP il yönetimi ve Milletvekilli Adayları Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifini ziyaret etti. MHP'nin kamuoyunda  "hayır'la" anılmasına açıklık getiren Kazancıoğlu, ". Öncelikle söyleyeyim MHP, AKP ile koalisyona hayır demedi. MHP çözüm sürecine hayır dedi. MHP hırsızlığa hayır dedi. MHP hainliğe hayır dedi."

İlk olarak Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nı ziyaret eden MHP milletvekilli adaylarını oda başkanı Şevket Keskin karşıladı. Keskin ülkenin zor bir zamandan geçtiğini vurgulayarak siyasi partilerin uzlaşmasını istedi. Keskin, "Sayın Şinasi Beyi yıllardır tanıyoruz. Malatya da sevilen, sayılan bir arkadaş olduğunu herkes biliyor. Beyefendiliğiyle, bilgisiyle, becerisiyle bu dönemde Malatya da milletvekilli adayı, kendisine başarılar diliyorum. Özellikle siyasi partilerin ülkenin bu gidişatına ‘dur’  demesi gerekir. Her gün gözyaşı, kan,  ızdırap bu ülkede her gün şehit haberleri, her gün hoş olmayan hadiselerle karşı karşıyayız. Onun için siyasi partilerin bir yerde uzlaşma kültürünü kabul etmesi gerekir."şeklinde konuştu.

MHP'nin  seçim sonrası neden "hayır " dediğine açıklık getiren Kazancıoğlu ise  konuşmasını önemli başlıklara vurgu yaptı;

"Türkiye'nin içinde bulunduğu durum 7 Haziran’dan bu yana olan bir durum değildir. Bu durum 10 yılla aşkın süre gelen bir oyunun parçası. Sadece teneffüsleri uzun tutmuşlardı. Şimdi anlaşılan bilerek yad a bilmeyerek kasıtlı veya ihmalden kaynaklanan, Türkiye'nin bölünmesiyle ilgili dış güçlerle yapılan bir mutabakat vardır kasıt ya da ihmalle dayanan. Bu anlamda 'su kaynamadan önce ılır' diye bir laf vardır bizim Malatya da. Su bugün kaynadıysa birden bire kaynamadı. Oslo'da ılıdı, Brüksel'de ılıdı bugünde kaynıyor. 2002 yıllında AKP hükümetinin görevi devir aldığı dönemde ki terör hadisesine bakın;  Türkiye de ki dış güçlerin ve PKK' nın etki noktalarına bakın. Buna göre bir değerlendirme yapın. Göreceksiniz ki yay açılmıştır. Yayın kapanması çok zordur.  MHP'nin ‘hayır’ demesini vatandaşımıza izah ediyoruz. Öncelikle söyleyeyim MHP,  AKP  ile koalisyona ‘hayır’ demedi. MHP çözüm sürecine ‘hayır’ dedi. MHP hırsızlığa ‘hayır’ dedi. MHP hainliğe ’ hayır’ dedi. MHP görev tanımı içinde insanların veya kurumların yapmaları gerekenleri yapmamalarına ‘hayır’ dedi. Onun için sokakta simit satan kardeşim ile üniversitedeki profesör kadar birebir konuştuğumuz vakit hepsi haklısınız diyorlar. Burada bir AKP hükümetinin bir  yalan sarmalı var. Her şeye ‘hayır’ dediler. Aslında hayır diyen AKP hükümetidir. Oslo da yapmayın bunu dedik.  Devletin ve milletin geleceğini masaya yatıramazsınız dedik. ‘Hayır’ dediler yatırırız dediler. Diyarbakır'ın adeta başkent gibi lanse edilmesi, peşi sıra Oslo, Brüksel ve İmralı görüşmeleri ve en son Dolmabahçe finali tüm bunları görmeden 22 Temmuzdan bu yana şehitlerimizi, milli birliğimize saldırıları bu geçen zaman zarfında hükümet kurulmamasına bağlamak hakikatken yanlış olur diye düşünüyorum" 

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifini de ziyaret eden Şinasi Kazancıoğlu ve beraberindeki partilileri, Kooperatif Başkanı Ali Evren karşıladı. Ziyaretlerinden dolayı MHP teşkilatına teşekkür eden Evren, Şinasi Kazancıoğlu'na ve diğer adaylara başarılar diledi. 

Kazancıoğlu, teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasın şöyle sürdürdü:

"Malatyalı esnaflarımıza, tacirlerimize, tüccarlarımıza selamlarımı saygılarımı sunuyorum. Bir nezaket ziyaretinden öte, Sayın başkanımızdan bilgi alış verişinden bulunmak için, memleket meselelerini istişare etmek için ziyarette bulunduk." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız