SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hak Ettiği Statüye Kavuşuyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:15:04
A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, "büyükşehir" belediye statüsüne kavuşacak olan Malatya'nın bu statüyü hakettiğini söyledi.

Milletvekili Çalık'ın meclisteki sekreteryasından basın kuruluşlarına gönderilen bültende şöyle denildi:

"Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, aralarında Malatya’nın da bulunduğu 13 ili büyükşehir yapacak Kanun Tasarısının görüşüldüğü İçişleri Komisyonu Toplantısına katıldı.  Malatya ilinde büyükşehir belediyesi kurulması konusunda kanun teklifi sahibi olan Milletvekili Çalık toplantıda söz alarak, yeni kanun tasarısının neler getireceğinden bahsettiği bir konuşma yaptı. 

Çalık’ın altında imzası bulunan, Malatya’da büyükşehir belediyesi kurulması konusundaki teklifin Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı ile birleştirildiği görüşmelerde söz alan Çalık, 22, 23 ve 24. Dönemlerde verdikleri tekliflerle sürece katkı sunan tüm milletvekillerine teşekkür ederek sözlerine başladı. Öznur Çalık sözlerini şöyle sürdürdü: “Malatya, gönüllerimizde ve dualarımızda her zaman büyükşehir oldu.  TÜİK 2011 verilerinde açıklanan 757 bin 930 kişilik nüfusuyla bunun kanuni şartını gerçekleştirmişti. Artık hak ettiği statüye kavuşuyor. Bizler de iki dönemdir bu konuda tekliflerimizi sunuyoruz. Son teklifimizi de 14 arkadaşımızla birlikte hazırlayarak Meclis gündemine gelmesi için katkıda bulunmaya çalıştık. Bugün teklifimiz, tasarı ile birleştirilerek görüşmelere devam edilecek ve inşallah önümüzdeki dönemde de kanunlaşacak. Yeni kanun tasarısı büyükşehire dönüştürülen il belediyelerinin sınırları, illerin mülki sınırları haline getiriliyor. Tasarı kanunlaştığı takdirde, ilk mahalli seçimlerden sonra yürürlüğe girecek. Bizim ilimiz dâhilinde, statüleri değişecek belediye, mahalle ve köylerimiz Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerimize bağlanacak. Orman köylerimizin mevcut hakları aynen korunacak. Yeni mahallelerimizin köy ve belde iken sahip oldukları mera, yaylak ve kışla gibi ortak kullanım alanlarındaki hakları da aynen muhafaza edilecek.”

Köyken mahalleye dönüşen yerlerde her türlü harçlar, vergiler ve katılım paylarının 5 yıl süreyle buralardaki vatandaşlardan alınmayacağının altını çizen Çalık, il özel idarelerinin kaldırılarak yerine kurulacak Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezleri sayesinde illere aktarılacak yatırımların çok daha sağlıklı biçimde koordine edileceğini söyledi. Öznur Çalık, sürece katkıda bulunan herkese teşekkür etti ve başta Malatya olmak üzere tüm iller için hayırlar getirmesini temenni etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız