SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hak Ettiğimiz Sonucu Alamadık'

A- A+ PAYLAŞ

Darende ve Hekimhan ilçelerine ziyaretlerde bulunan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, seçimlerde hak ettikleri sonucu alamadıklarını söyledi.

Milletvekili Ağbaba, Ağılbaşı Belediye Başkanı Cengizhan Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Ağbaba'nın ziyareti sırasında bir konuşma yapan Ağılbaşı Belediye Başkanı Cengizhan Kıraç, "Sayın Vekilimiz Veli Ağbaba'nın Malatya'ya çok büyük emekleri oldu. Çok ciddi çalıştı. Kendisini kutluyor, görevinde başarılar diliyorum" dedi.

Milletvekili Ağbaba da, “Ağılbaşı bizim için önemli bir yer. Onun için Ağılbaşına gereken önemi vereceğiz. Ağılbaşı, hak ettiği ölçüde hizmet alamamış bir beldemiz. Bir belediyelik olmasına rağmen maalesef halen yolları çok kötü durumda. Bunun takipçisi olacağız. Ağılbaşı'nın sorunlarını çözmek için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Ağılbaşılıların hakkını kimseye vermeyeceğiz" dedi.

Hiç oy almadıkları yerlerede gittiklerini söyleyen Ağbaba, "Oyumuzu 18 bin artırdık ve her kesimden oy aldık. Gitmediğimiz yer kalmadı. Darende'de gezmediğimiz köy kalmadı. Sıfır oy aldığımız yerlere bile gittik. Ama alınan bu sonuçlardan dolayı halka küsemeyiz. Bu demokrasinin bir gereği. Halk bir karar verir. Siyasetçiler olarak bu karara saygı duyarız. Ben hiç ayrım yapmadan bütün köylerimize gitmeye çalışıyorum. Bundan sonrada gideceğim. Kendimizi ve partimizi anlatmaya devam edeceğiz. Sizlerin verdiği desteğe layık olmaya çalışacağım" diye konuştu.

'HEKİMHAN ÖNEMLİ BİR İLÇEMİZ'

Darende ilçesindeki ziyaretlerini tamamlayan Ağbaba, daha sonra Hekimhan ilçesine geçti. İlçe merkezinde esnaflarla bir araya gelen Ağbaba, Ceviz Festivali'ne de katıldı. Ceviz Festivali'nde bir konuşma yapan Ağbaba, "Hekimhan'ı çok seviyorum. Güzelyurt'u seviyorum, Hasançelebi'yi seviyorum, Kurşunlu'yu seviyorum, Girmana'yı seviyorum, Kocaözünü seviyorum. Hekimhan önemli bir ilçemiz. Hekimhan'ı neden bu kadar çok seviyorum? Çünkü Hekimhan'da sevgi, kardeşlik ve hoşgörü var. Hekimhan'da birilerinin yaptığı gibi mezhep ayrımı yok. Hekimhan'da birilerinin yaptığı gibi etnik ayrım yok. Hekimhan, Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle sırlardan beri kardeşçe yaşamış ve etnik kimlikleri sorun yapmamıştır. Bundan dolayı Hekimhan'a teşekkür ediyorum. Hekimhan önemli bir ilçemiz ama yıllardan beri maalesef gittikçe küçülen hatta son on yılda nüfusu yarı yarıya düşen bir ilçemiz. Hekimhan, Demirçelik kapatıldığından beri kan kaybediyor. Bu anlamda yapılan bu festivali büyük önem taşıyor. Dünya değişiyor ve gelişiyor. Artık ürünler markalaşıyor. Hekimhan'da kendi ürünlerine patent almaya başlamış. Bu konuda Hekimhan Kaymakamımızın yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz. Nasıl ki kayısı, dünyada tek başına bir markaysa, cevizinde Türkiye'de Hekimhan'ı öne çıkaracak bir marka olacağına inanıyorum ve bu konuda sonuna kadar katkı sunmaya hazır olduğumu belirtmek istiyorum" dedi.

ŞENLİKLERE KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Çörmü Teknepınar Geleneksel Yaylası ve İğdir Köyü şenliklerine katıldı.

Milletvekili Ağbaba, İlk olarak Çörmü Yaylası şenliklerine katıldı. Yaşlı bir teyze Ağbaba'yı bağrına basarken, bir kadın ise Ağbaba'ya olan sevgisini şiir okuyarak gösterdi. Şenlikte Çörmülülere hitap eden Ağbaba, mecliste herkese kapısının açık olduğunu ifade ederek, "Çörmü'ye her geldiğimizde coşkuyla karşılayarak, yürekten ilgi gösterdiniz. Çörmü, partimizin güçlü olduğu zamanda da eleştirildiği zamanda da her zaman bize destek verdi. CHP'ye, Atatürk'e ve onun mirasına her zaman sahip çıktı. Öyle tehditlere ve kuru sıkı yalanlara boyun eğmeden her zaman kendi inançlarınıza ve değerlerinize sahip çıktınız. İnanç ve değerlerinizi kendi çıkarlarınızdan her zaman üstün tuttunuz. Onun için Çörmülülerin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum" dedi.

Çörmü yayla şenliklerinin daha geniş kapsamlı yapılması gerektiğini vurgulayan Ağbaba, "Burada Türkiye'nin her yerinden insanlarımız geldi ve güzel bir kaynaşma yaşanıyor. Bu şenliklerin önümüzdeki yıl daha geniş yapılması gerekiyor. Bende izin verirseniz bir Çörmülü olarak bu işe destekleyicisi olmaktan büyük onur duyarım" diye konuştu.

Ağbaba, Ankara'da herkese yerinin olduğunu kaydederek, "Ankara'da 8 metrekarelik bir odam var. Belki 8 metrekare ama bilin ki bütün Çörmülülere yerim var. Hepinizi oraya bekliyorum. Ne emriniz varsa bilin ki orada Çörmülü bir milletvekili var. Yolumuz uzun. Bu yol bir demokrasi mücadelesi, bir insan hakları mücadelesi, bir barış ve özgürlük mücadelesidir. Bilin ki biz sonuna kadar bu mücadelenin kararlı savunucusu olacağım. Her zaman demokrasiden, emekten, özgürlükten ve barıştan yana tavır alacağım. Bu konuda hiç kimse bizi yıldıramayacak ve hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. Çünkü arkamızda Çörmülü gibi düşünen aydınlık insanlar var" şeklinde konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, daha sonra İğdir Köyü şenliklerine katıldı. İğdirlillerin yoğun sevgi gösterisiyle şenlik alanına gelen Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, İğdirlilerin kendilerine her zaman karşılıksız bir sevgi gösterdiklerini ifade ederek, "İğdirlilerin kafaları ve yürekleri aydınlık dolu. Onların saçtıkları ışık, sadece buraları değil Malatya'yı ve Türkiye'yi aydınlatıyor. Çünkü İğdir birçok öğretmen yetiştirmiştir. İğdir her zaman her koşulda kendi düşüncesinden, ufak tefek

çıkarlar için değil sırf kendi düşüncesi için oy vermiştir. Ve bundan da asla taviz vermemiştir. Önümüzdeki günlerde de bunun devam edeceğine inanıyorum" dedi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız