SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hak ve Halkın Dışında Güç Tanımıyoruz"

0
Güncellendi - 2016-09-15 18:00:43
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge'yi ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  “15 Temmuz haince yapılmış bir terörist faaliyet ise milletimizin o akşamki duruşu, çabası, tanklara göğüslerini siper etmesi o kadar şanlı ve ulu bir direniştir” dedi.

Bakan Tüfenkci, Kurban Bayramı dolayısıyla Pütürge İlçesini ziyaret ederek, vatandaşlarla bayramlaştı. İlçe girişinde karşılanan Bakan Tüfenkci, vatandaşlarla ve ilçe esnafıyla bayramlaştı.

Pütürge Kültür Merkezi’nde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “15 Temmuz haince yapılmış bir terörist faaliyet ise milletimizin o akşamki duruşu, çabası, tanklara göğüslerini siper etmesi o kadar şanlı ve ulu bir direniştir. Bunun için bütün hemşerilerime, Pütürgelilere, Malatyalılara, Türk milletine sonsuz teşekkür ediyoruz. Eğer bugün biz bu bayramda huzur içerisinde burada bulunuyorsak, bu sizlerin, milletin sayesindedir. Allah milletimizden razı olsun, Rabbim milletimizi korusun, birliğimizi, beraberliğimizi korusun” ifadelerini kullandı.

“HAK VE HALKIN DIŞINDA HİÇBİR GÜÇ TANIMIYORUZ”

Tüfenkci, hak ve halkın dışında hiçbir güç tanımadıklarını belirterek, şunları söyledi: “Bu ülkenin kalkınmasını isteyemeyenler, bu ülkenin büyümesini istemeyenler, bu ülkenin kendi ayakları üzerinde durmasını istemeyenler, adeta terör örgütlerini sıraya sokmuşlar, maşa olarak kullanıyorlar, kullanmaya da devam ediyorlar. Birisi fazla ısırınca diğerine devrediyor, diğeri fazla ısırınca o birine devrediyor, böylelikle Türkiye’yi meşgul ederek, bu ülkenin hem maddi kaynaklarını hem insan kaynaklarını heder ve heba ediyorlar. Ama Allah’a hamd olsun ki milletimiz feraset sahibi. Allah’a hamd olsun ki milletimiz inanç sahibi. Allah’a hamd olsun ki milletimiz oyunlara gelmiyor. Her dakikasında oynanan oyunları bu millet, sizler bozuyorsunuz. Biz, AK Parti olarak ne zaman başımız sıkışsa,  ne zaman başımız dara girse, biz millete başvuruyoruz, milletin hakemliğine başvuruyoruz ve millet o meseleyi çözüyor. Dolayısıyla Başbakanımız Binali Yıldırım’ın ifade ettiği gibi, eğer tek bir patron varsa o da bu millettir. Bizde Allah’ın izniyle hakkın ve halkın dışında hiçbir güç tanımıyoruz, halkın ve hakkın dışında da hiçbir güce Allah’ın izniyle hesap vermeyiz. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere öğrettiği bir şet vardır; der ki ‘biz millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Gerçekten de bu millete hizmetkarlık yapılır. Bu milletin eli de öpülür, selamda çakılır. Birileri bu ülkeye yön, istikamet verecekse, birileri bu ülkeye elbise dikecekse, bunu dikecekte, yön verecekte bu millettir. Tankların altına yatanlardır, toplara göğüslerini siper edenlerdir. Dolayısıyla biz bu milletin işini, aşını ne kadar büyütsek o kadar azdır.”

“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE EDERKEN, TÜRKİYE’Yİ DE BÜYÜTÜYORUZ”

Bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da Türkiye’yi büyüttüklerini dile getiren Tüfenkci, “Yıllarca PKK terör örgütüyle, bilmem ne terör örgütüyle mücadele ederken bir yandan da Türkiye’yi büyütüyoruz. Bir yandan Ekrem ağabeye iş bulmaya çalışıyoruz bir yandan Tepehan’a hizmet ediyoruz. Bir yandan Pütürge’ye hizmet ediyoruz. Bir yandan da Malatya’ya hizmet ediyoruz ama bir yandan da bu terörün kökünü kazımaya çalışıyoruz. Bundan sonrada biz hem PKK terör örgütüyle hem DAEŞ terör örgütüyle hem bilmem ne terör örgütüyle mücadelemiz Allah’ın izniyle, sizlerin desteğiyle devam edecek. Ama biz aynı zamanda ülkemizin her bir karşı toprağına da hizmet götüreceğiz. Bu hizmeti neyle götüreceğiz? Çok fazla çalışarak götüreceğiz. Daha fazla üreteceğiz, daha fazla satacağız, daha fazla ülkemize gelir kazandıracağız ve o kazandığımız gelirlerle, vergilerle buralara hizmet getireceğiz” diye konuştu.

“TERÖRİSTLERİN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ”

Tüfenkci, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyelere yapılan görevlendirmeyle ilgili de değerlendirmede bulunarak,  şöyle devam etti: "Bizim belediyelerimiz imkanlarını teröre devşirmiyor, birileri gibi iş makinelerini terörün emrine vermiyorlar, birileri gibi kulağını, gönlünü kafasını dağa, Kandil'e kiralamıyorlar. Zaten kiralayanlar da terör örgütlerine finans sağlayanlar da cezalarını çektiler onlar görevlerinden el çektirilerek kayyumlara devrettiler. Onlar halka hizmet etmeyi unutmuşlardı, halka hizmet etmeli Kandil'e hizmet etmekten farklı olduğunu göremiyorlardı, birileri onlara bu farkı hatırlattı. Bundan sonra da teröre finans sağlayan, halkın yerine oy aldıkları insanların yerine bir başkalarına gücü devşirirlerse bilsinler ki hem hukuka hem de millete bunlar hesap verecek. Bunun için bu hesabı da gerçekten millete verecekledir. Millet, 15 Temmuz'da bütün terör örgütlerine arkasından 27 gün demokrasi nöbetinde bütün terör örgütlerine esasında gereken cevabı verdi. Onun için bu sese kulak verip bu terör örgütlerine imkan tanımamamız lazım. İnşallah biz bu teröristlerin kökünü kazıyacağız sizlerin desteğiyle."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

tüfenkci1tüfenkci2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Pütürgeli (7 yıl önce)
    Sayin bakanimizdan ne istediniz pütürgemiz için ?
    0
    0
    Yanıtla