SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hakan Beyin Dili Sürçmüştür"

0
Güncellendi - 2017-01-21 20:02:41
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'nin Cumartesi günü yapılacağını açıkladığı Uğur Mumcu anma etkinliği son anda İPTAL..

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, gazeteci Uğur Mumcu’yu ölüm yıldönünde anacaklarını ifade ederek, ‘Parlamenter Demokrasinin Önemi’ konulu panel ve imza günü düzenleyeceklerini ifade ettikten saatler sonra, panelin  Veli Ağbaba ve İsmail Saymaz'ın maazeretleri nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.

PANELİ ANLATTI AMA..

İl teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Kiraz, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Uğur Mumcu’yu anmaya devam ediyoruz. Uğur Mumcu 24 Ocak 1993 yılında arabasına konulan bombayla katledilerek aramızdan ayrıldı. Uğur Mumcu’yu Bütün Türkiye, bu ülkede yaşayan her insan biliyor ki adına tarihe yazdırmış ve bu tarih süreci içerisinde gerek ülkenin gündemi, ülkenin geleceği noktasında mangal gibi yüreğiyle, hiçbir şeyden korkmayan ve büyük bir cesaret ile ve hiçbir şartta kalemini satmadan doğruları gerçekleri yazarak, hep yobazların, hırsızların, kaçakçıların en büyük düşmanlarından biri olmuştur. 24’üncü yılında Uğur Mumcu’yu saygıyla anacağız. Uğur Mumcu’yu biliyoruz ki sembol isimlerden birisidir. Uğur Mumcuyla beraber kaybettiğimiz demokrasi şehitlerimiz var, elbette onları da hep birlikte anmış oluyoruz. Bu ülkede demokrasi için, hukukun üstünlüğü için, bu ülkede insan hakları için canı pahasına doğruları yazmaktan geri durmamış bütün aydınlarımız anıyoruz aslında” diye konuştu.

“ASLINDA O BİR İTİRAFTI”

Kiraz, bir gazetecinin ‘AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın mecliste oy kullanan CHP Milletvekillerinin promillerinin yüksek olduğu için oy kullanma kabininden geç çıktıkları yönündeki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna, “O aslında bir dil sürçmesi oldu. ‘Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerinin profili yüksek’ demek istedi. Çünkü kendi profillerinin düşük olması karşısında böyle bir değerlendirme yapmak durumunda kaldı. Çünkü uzun süredir izlediğimiz, özellikle meclisteki tabloya baktığımızda, Anayasa değişiklik paketinde CHP milletvekillerinin, genel merkezimizin vermiş olduğu mücadeleyi değerlendirdiğimizde gerçekten bilimsel, ülkenin geleceği noktasındaki hassasiyetlere tam anlamıyla dokunan, profilleri en üst seviyede, halkın gerçek temsilciliğini yapan milletvekillerini izliyoruz. Hakan Kahtalı da bir dil sürçmesiyle aslında ‘CHP’lilerin profilleri çok yüksek biz bu hal hareketlerimizle maalesef onlarla bu mücadeleyi sürdüremiyoruz’ demek istedi. Aslında o bir itiraftı. Bir başka anlamda kullandıysa da, bu etik değildir. Siyasetin bir etiği vardır” cevabını verdi.

PANEL İPTAL..

Kiraz, basın toplantısında Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda (Belediye Konferans Salonu) Cumartesi günü saat 13.00'de Uğur Mumcu’yu anma programı kapsamında; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gazeteci- Yazar Özgür Mumcu ile Gazeteci İsmail Saymaz'ın konuşmacı olarak katılımıyla 'Parlamenter Demokrasinin Önemi’ konulu panel yapılacağını bildirdi.

Ancak bu açıklamadan saatler sonra, panelin iptal edildiği duyuruldu. CHP İl Başkanlığı, basına gönderdiği bültende, "Gazeteci İsmail Saymaz'ın babaannesinin vefatı, Milletvekilimiz Veli Ağbaba'nın Anayasa görüşmelerinin uzaması dolayısıyla yarın yapılacak Uğur Mumcu'yu Anma etkinliği iptal edilmiştir." denildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Osman (7 yıl önce)
    Değerli yönetici yazdığım önemli yorumları neden yayinlamiyorsunuz anlam veremiyorum CHP pasakoskunde bitik
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    AKP IL BAŞKANIMIZ RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN İNSALLAH
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    Mhp mhp mhp mhp DİYORUM IL BAŞKANI MEHMET ERDEM MÜKEMMEL BIR İNSAN ONA SAYGI DUYUYORUM MEHMET ALI KAYA BASKANIMA SAYGILAR SUNUYORUM BAŞARILAR DİLİYORUM
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (7 yıl önce)
    Tamam ticari kaygı da olsa yine de karşındaki insanı özellikle de dünya görüşünden dolayı küçük düşürmeye çalışmak doğru değil. Mesele promil meselesi değil ordan bel altından vurmak yanlış kısım burda
    0
    0
    Yanıtla
  • Fışna (7 yıl önce)
    Enver bey keşke bu programı Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet bey yapsaydı, bu ara ciddi ciddi İl Başkanlığına oynuyor sanki :) şu sıralar gayet medyatik. Gerçi o da salonun adını söylerken Şehit Ömer Halisdemir ismini anmaktan imtina ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (7 yıl önce)
    AK Parti İl Başkanı Hakan Bey niçin böyle bir açıklama yapmış anlamış değilim.Enver Kiraz'ın iş hayatındaki müşteri profili yüksek promillilerden oluşuyor.Elbetteki Hakan bey'e sitem edecektir.Kiraz'ın açıklaması siyasi değil,ticari kaygıyla yapılmıştır.Adama hak verin lütfen.
    0
    0
    Yanıtla