SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hakediyoruz Ama Göremiyoruz!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Tıp Bayramı törenle kutlandı.

Kutlama programı çerçevesinde Merkez'de bulunan Atatürk Anıtına Malatya Tabipler Odası ve İnönü Üniversitesi tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi.

14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında; Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, Turgut Özal Tıp Merkezi doktorları ve tıp fakültesi öğrencileri üniversite içerisindeki pembe yolda bir yürüyüş yaptı. Yürüyüşte öğrenciler ellerinde "İnönü Tıp Sigaraya Karşı", "İnönü Tıp 3 Beyaza Karşı" ve "İnönü Tıp Fast Food'a Karşı" dövizleri taşıdı.

Daha sonra Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Törene; Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Tamer Büyükkantarcıoğlu, Malatya Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'in yanı sıra askeri ve mülki erkan, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "Hekimle ilişkide bulunmamak mümkün değildir" dedi. Saran, tıp bayramını kutlama hakkına sahip olduklarını belirterek, "İnsanlık tarihi kadar eski olan bir mesleğin elbette ki Türkiye'de günümüzde ulaştığı seviyeyi ve yürütülen hizmetleri dikkate aldığımızda bugünki tıp bayramını kutlama hakkına sahip olduğumuzu bütün içtenliğimizle kabul etmemiz gerekir. Türkiye'deki sağlık hizmetlerini dikkate aldığımız zaman son derece ciddi gelişmeler kaydedildi" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, "Tabi tıp mensuplarının birçok sorunu var. Elbette ki hastaneler, tıp fakülteleri ticarethane, burada görev yapan hekimlerimiz de tüccar değil. Bunu tespit etmekte yarar var. Ama bu mesleği icra eden meslek mensuplarının da hak ve hukukunu, ekonomik yönlerini ve özlük haklarını da korumakta önemli bir olayın başka bir yönüdür" şeklinde konuştu.

Hastane yöneticiliğinin profesyonel bir alan olduğunu kaydeden Çelik, "Türkiye mutlaka en kısa zamanda hastane yöneticiliği konusunda profesyonel yöneticiler tarafından yönetilmelidir. İkinci önemli bir nokta, Büyükşehirlerde bu mesleği icra eden hekimlerin bir kısmı, özel sektörde çalışanlar, devlet kurumlarını asli olarak görmemekte, asıl hizmet alanı olarak özel hastaneleri ve muayenehaneleri görmektedir. Elbette özel hastane ve muayenehanede çalışmak hekimin hakkıdır. Ama bunu yaparken, devletin tıp fakültelerinin hastanelerini, devletin hastanelerini yan kuruluş olarak görmek de, son derece doğru olmayan bir yaklaşımdır" ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir de, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin kuruluşundan bugüne kadar geçen süre hakkında katılımcılara bilgiler vererek, "Tıp Fakültesinin fiziki alt yapısı geliştirilerek, öğretim üyesi sayısı arttırıldı ve 200'leri buldu. Erasmus programı çerçevesinde anlaşmalı olduğumuz 12 ülkeye birçok öğrenci gönderildi. TUS'da başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirdik ve bundan sonrada buna devam edeceğiz" dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin 5 yıldızlı hizmet verdiğini ifade eden Özdemir, "Hocalarımız amatör ruhla profesyonel olarak çalışmaktadır. Malatya'da dünyaya tıp eğitimi veriliyor. Fakültemizde parayı ön planda tutmadan 24 saat kesintisiz hizmet veriyoruz. Türkiye'de değişik alanlarda modern ve yararlı hizmetler sunuluyor. Her sınavda 10'dan fazla öğrenci derece yapıp, çıkıyorsa sayılı tıp fakültesi arasına da girmişiz demektir. Parayı ön plana çıkardığınız zaman bilim olmuyor. Ben bu anlamda parayı ön plana çıkarmayan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Biz burada birtakım oyunu oynuyoruz. Ligde kim lider bilmiyorum ama burada başımızda rektörümüz var, ben de takım kaptanıyım" diye konuştu.

Sağlık İl Müdürlüğü adına bir konuşma yapan Dr.Hasan Tuncel ise, "2002 yılında başlatılan sağlıkta dönüşüm programı birçok alanda başarıyla uygulanmıştır. Ancak bu gelişmeler artık tamamlanmış olarak kabul etmeyeceğimiz için eksik gördüğümüz konuların tartışılarak, bunların hem mesleğimiz açısından en iyi şartlara dönüşmesini sağlamak aynı zamanda halkımız için en doğru olanın oluşmasına imkan verecektir" şeklinde konuştu.

Malatya Tabipler Odası Başkanı Mustafa Eroğlu da, "Madem ki insanı sağlığına kavuşturmak için gayret gösteren insandır hekim, o halde toplumda gereken sevgiyi ve saygıyı da hak ediyor demektir. Gel gör ki son yıllarda hayatımızda bunu pek göremiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan bir grup öğrenci, müzik dinletisi sundu.

Tören, 2009-2011 döneminde Profesörlük unvanı alan Tıp Fakültesi Hekimlerine cübbelerinin giydirilmesi, Malatya da 40 yıl, Turgut Özal Tıp Merkezinde 30 yıl hizmeti bulunan Hekimlerimize plaket sunumu ve Tıp Fakültesi dönem öğrencilerine beyaz önlük giydirilmesinin ardından sona erdi.

MESAJLAR..
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Tıp Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Bilindiği gibi sağlıklı ve mutlu bir toplumun temeli öncelikle sağlıklı bireylerdir. Sosyal devletin en önemli özelliklerinden birisi, tüm vatandaşlarına yeterli ve zamanında sağlık hizmeti verebilmesidir. Bu, insan ve insan hayatına verilen önemin bir göstergesidir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumun en önemli hedefidir. Bu nedenle, hekimlik mesleği önemini hiçbir zaman kaybetmemiş, kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür.

En önemli varlığımız olan ruh ve beden sağlığımızı emanet ettiğimiz, sağlıklı toplumların oluşmasında emek veren sağlık personelinin hayatımızdaki yeri yadsınamaz. Hükümetimizin 2003 yılında ilan ettiği Sağlıkta Dönüşüm Programı, sağlığa, sağlık haklarının kullanımına ve tüm sağlık çalışanlarına verdiğimiz değerin önemli bir göstergesidir ve bir dönüm noktası niteliğindedir. Sağlıkta dönüşüm programının şüphesiz ki en önemli boyutlarından biri de aile hekimliği uygulamasıdır. 12 Temmuz 2010 tarihi itibarıyla Malatya’da uygulanmaya başlanan Aile Hekimliği Uygulaması, Hükümetimizin hem hekimlerimiz hem de vatandaşımız için getirdiği büyük bir kolaylık olmuştur. Bu uygulama sayesinde artık bir evde yaşayan herkesin sağlık hizmeti alması sağlanmış, hekimlerimizin çalışma şartları daha verimli hale getirilmiştir.

Sağlık çalışanlarının, karşılaştıkları tüm güçlüklere rağmen, mesleklerini icrada vatandaşlarımızın sağlık sorunlarının çözümüne yönelik olağanüstü gayretleri, toplum için iftihar kaynağıdır. Bu vesile ile tüm hekimlerimizin, sağlık çalışanlarının ve sağlık hizmeti alan herkesin Tıp Bayramını kutluyor, bu son derecede zor ve kutsal mesleğe emek vermiş, uğrunda yaşamlarını adamış tüm hekimlerimizi saygı ile selamlıyor, minnet ve şükran duyguları ile anıyorum."

CHP il başkanı Hüseyin Baştürk'ün mesajı da şöyle:

"14 Mart, her yıl ülkemizde Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Ancak hekimler, sağlık çalışanları ve insanlık için önemli bir gün olan tıp bayramı AKP iktidarda olduğu sürece buruk kutlanmaktadır. Bugün AKP hükümetinin çıkardığı yasalarla sağlık alanında bir kaos ve belirsizlik ortamı yaratılmıştır.

AKP Hükümeti tarafından uygulamaya konulan yasalarla sağlık ortamı açıkça piyasa koşullarına terk edilerek, sağlık çalışanları, güvencesiz, güvensiz ve taşeron çalışmaya mahkûm edilmektedir.

AKP hükümeti ulusal ve uluslar arası temel yasal düzenlemeleri ve değerleri hiçe sayarak sağlık hakkı başta olmak üzere örgütlü ve güvenli/güvenceli çalışma hakkını ortadan kaldırmaya, çalışanlarının emeğini ucuzlatmaya ve gasp etmeye dönük uygulamaları hayata geçirmektedir.

Sağlık alanında yaratılan kaos ve yaşanılan mağduriyetler ile sağlık emekçileri ile hastalar karşı karşıya getirilmekte ve sağlık ortamındaki şiddet ve gerilim her geçen gün artarak devam etmektedir.

Cumhuriyet’in tüm kazanımlarının ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir süreçteyiz. Son yıllarda yapılan düzenlemelerle sağlıktaki kalite düşmüştür. Sağlıklı ve kaliteli yaşam hakkı çağdaş ve sosyal devlet anlayışının gereğidir.

CHP iktidara geldiğinde, ülkemiz genelinde halkımızın eşit, nitelikli, ulaşılabilir, parasız ve en üst seviyede sağlık hizmeti alabilmeleri ve kutsal bir görevi ifa eden hekimlerimizin ve diğer sağlık çalışanlarımızın layık oldukları en iyi şartlarda çalışmaları için bütün imkanlarını sonuna kadar kullanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız