SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hakem Derneği'nden Saldırıya Tepki

A- A+ PAYLAŞ

Çatyol Belediye- Sanayispor maçında hakem ve yan hakeme yapılan fiili saldırı TFFHGD (Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği) Malatya Şubesi tarafından kınandı.

Sanayispor 2-0 önde iken, Çatyolspor'dan bir oyuncunun kırmızı kart görmesi ve ardından bir başka oyuncunun daha kırmızı kartla oyun dışı bırakılmasıyla olaylar çıkmış, maçın hakemi ve yan hakemi, Çatyolspor'lu bazı yönetici ve futbolcularca tartaklanmış, hakem de maçı tatil etmişti.

7 yönetici ve futbolcunun gözaltına alındığı olayla ilgili olarak TFFHGD Malatya Şubesi'nden şu açıklama yapıldı:

"08.04.2007 pazar günü Malatya Yeşiltepe Stadı’nda oynanan Çatyol Belediyespor - Sanayispor 2. Amatör Lig müsabakasında Çatyol Belediyespor takımının yöneticisi ve futbolcularının müsabaka hakemi Oğuz Kaan TURAN ve yardımcı hakem Tayfun KARTAL’a acımasız biçimde fiili saldırıda bulunmaları camiamızda büyük bir üzüntü yaratmış ve esefle karşılanmıştır.

Sporun barış, kardeşlik ve dostluk olduğu gerçeğinin artık tamamen algılandığı bu çağda, hala bu tür çağdışı yaklaşımlarda bulunan, kendini sporun öğesi sayan ancak spor ve sporcu anlayışı ile hiçbir şekilde bağdaşmayan bu tür kişilerin varlığını Türk Sporu adına bir talihsizlik olarak görüyoruz.

Kaybedilen müsabakada kendi hatalarını asla görmeyen ve yenilginin faturasını hakeme çıkarma geleneğini sürdüren bu geri kalmış zihniyetin Türk futbolundan bir an önce ayıklanması dileğiyle yaşanılan olayı Türk Futbol Kamuoyu önünde şiddet ve nefretle kınıyor, bu saldırıyı gerçekleştiren kişilerin Yüce Türk Adaleti önünde hesap vereceğini kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız