SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hakem Faciası Yaşadık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:50:29
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Play-Off yarı final maçında normal süresinde 2-2 berabere kaldığı rakibi Yeni Malatyaspor’u uzatma bölümünün ikinci devresinde attığı gollerle 4-2 yenen Fethiyespor, finale kalan ikinci takım oldu. 

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, "Finale kalamadığımız için çok üzgünüz. Gerçekten istediğimiz çok arzu ettiğimiz, tabi önce finale kalıp oradan da PTT. 1. Ligine çıkmak istiyorduk. Ama maalesef bunu başaramadık. Oyuncularımız bu anlamda büyük bir gayret gösterdiler. Ama maalesef istenilen sonuç alınamadı. Maçın içerisinde belki çok istediğimiz oyunu ortaya koyduğumuzu söyleyemem ama her şeye rağmen iki defa öne geçme şansını hatta maçı 2-1 bitirme şansını yakalamışken, maalesef Mustafa Aydın hoca sahne aldı ve hiç alakası olmayan bir penaltı kararıyla tamamen final şansımızı elimizden almış oldu. Biz bu anlamda çok üzgünüz. Çünkü, maçtan sonra konuştuğumuz arkadaşlar ve maçı televizyondan da izleyen arkadaşlarla konuştuğumuzda iki pozisyonunda penaltıyla hiç alakası olmadığını söylediler. Uzatma dakikalarında yine çok ucuz bir kararla 10 kişi kalmamıza neden oldu. Maalesef bugün bir hakem faciası yaşadık. Üzüntülüyüm Mustafa Aydın adına da üzgünüm. Çünkü hakikaten beğendiğim değer verdiğim saygı duyduğum hocalarımızdan biriydi. Ama maalesef bu akşam Yeni Malatyaspor’un final şansını gasp eden bir hakemimiz olarak Malatya tarihinde yerini almıştır. Fethiyespor’u da tebrik ediyorum. Onlarda çok istediler, çok gayret gösterdiler. Tamamen hakemin kararlarıyla da olsa finale çıkmayı hak ettiler. Kendilerini tebrik ediyorum ve finalde de başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yeni Malatyasporlu futbolcu Ömer Hacısalihoğlu ise, bu sonun nedeninin kendileri olmadığını belirterek, “Türkiye’nin gözü önünde 90+4 maç bitmiş adam kendini yere atıyor ve sonra da nasıl kandırdım diye gülüyor. Hakem de bunu yiyor. 90+4’te maçı aldığımız bir dakikada bizi bu sona mecbur ediyor” dedi.

Maçtan sonra bir ders çıkardığını dile getiren sarı kırmızılı futbolcu Hüzeyfe Doğan da, “Bu maçtan söyle bir ders çıkardım. Bir maç kesinlikle hakem düdüğü çalmadan demek ki bitmiyormuş. Bunu biz bugün öğrendik. Maalesef bugün bizim aleyhimize bitmedi. Eğer 90+4’te biz gol yiyebiliyorsak, burada kendimize sormamız lazım. Hakemin çaldığı penaltı gerçekten verilen emeğe yazık oldu. Biz Malatya halkından özür diliyoruz. Hedefimiz gerçekten yükselmekti ama nasip olmadı. İnşallah bir daha ki seneye nasip olur. Fehtiyespor’u da tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

FETHİYESPOR CEPHESİ

Yarı finalde güçlü Yeni Malatyaspor ile eşleştiklerini belirten Fethiyespor Teknik Direktörü Mustafa Ceviz, “Erken final diyebiliriz. İnegöl de güçlü bir takımdı. Biz iki tane iyi takımı elediğimiz için önce oyuncularımı tebrik ediyorum. Ayrıca elediğimiz hem İnegöl’ü hem Yeni Malatyaspor’u oynadıkları iyi oyundan dolayı da tebrik ediyorum. Play-Off’un içerisinde sezonu bitirdik. Ve iki maçı kazandıktan sonra şu anda finalistiz. Kendi grubumuzdan Hatayspor ile eşleştik. Hatayspor’da güçlü bir ekip. Bu finalde de ben önce centilmenlik ön planda olsun diyorum. Oyuncularımız, bizler camia, başta sayın başkanımız olmak üzere biz bu şampiyonluğa çok inandık. İnşallah final maçında da aynı inançla oynayacağız. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Fethiyesporlu futbolcu Halil Karataş, maçın kendileri için inanılmaz olduğunu kaydederek, “Malatyaspor da iyi bir ekipti ama biz İnegöl’ü yendikten sonra bazı söylemler olmuş; zayıf Fethiyespor İnegöl’ü tesadüfen yendi diye. Tabi ki bunlar bizi Malatyaspor’a karşı daha iyi hazırladı. Ancak bu galibiyeti bir tesadüf olarak değil de inanmışlığın zaferi olarak görüyorum. İnşallah Hatay maçını da kazanıp PTT 1. Lige adım atmak istiyoruz” diye konuştu.

Türker Demirhan da, “Sahada inanılmaz bir mücadele vardı. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok sevinçliyiz, galip geldik. Diğer grubun iki önemli takımını yendik. Bu kolay bir iş değil. Kendi grubumuzdan Hatay ile final oynayacağız. İnşallah onları da yenip kupayı alacağız” şeklinde konuştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız