SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hakem Faciası Yaşıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:13:30
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 1.Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi'nde zor günler yaşayan Adafı Kartalspor'un teknik sorumlusu Mazlum Polat, hakem hatalarının kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi. 

Malatya'nın en köklü kulüplerinden birisi olan Adafı Kartalspor, Büyükler Ligi'nde bu sezon büyük bir hüsran yaşıyor. A Grubu'nda mücadele eden siyah-beyazlılar, geride kalan 7 hafta sonunda galibiyet yüzü göremedi. 

2 puanla grubun dibinde yer alan Adafı Kartalspor'da, takımın teknik sorumlusu Mazlum Polat, hakemlerin haklarını yediklerini iddia etti.

"Altyapı öncelikli hedefimiz"

Öncelikli hedeflerinin profesyonel takımların altyapıların sporcu kazandırmak olduğunu ifade eden Polat, "Adafı Kartalspor olarak altyapıya çok önem veren bir kulübüz. Bu noktada da sezon başında 13 sporcumuzu diğer takımların ve profesyonel kulüplerin altyapılarına yönlendirdik. Tabi ki ilk hedefimiz profesyonel takımların altyapılarına sporcu kazandırmaktı. Bu noktada da doğru çalışmalar yaptığımız kanaatindeyiz. O konuyla ilgili herhangi bir sıkıntımız yoktur" dedi.

"İşler iyi gitmiyor"

Polat, Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi'nde kötü bir sezon geçirdiklerini kaydederek, şunları söyledi: "A takımımızda büyük sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılarda, sporcularımızın çok genç olmalarından kaynaklanıyor. 15 ila 17 yaş arasındaki çocukları, büyükler liginde oynatıyoruz. Bu çocuklarımız altyapıdan yetişerek, burada forma giyiyorlar. Bu çocuklar 5-6 yılda yetişiyor ama Malatya'da hakemler 3 ay gibi kısa bir sürede hakemliğe başvuru yapıp, müsabakalara çıkıyorlar. Kendi bildikleri gibi maç yönetiyorlar."

"Hakem faciası yaşıyoruz"

Hakem hatalarının kendilerini olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Polat, "Malatya'da büyük bir hakem faciası yaşanıyor. Bu hakemleri de karşı karşıya getiriyor. Antrenör, idareci ve sporcular, hakemlerin yaptıkları hatalar dolayısıyla ceza alıyorlar. Buda bir anlamda Malatya futboluna zarar veriyor" diye konuştu.

Polat, hakemlerin maçları iyi yönetemediklerini iddia ederek, "İl Hakem Kurulu ve Hakem Atama Sorumlusuna şunu söylemek istiyorum; Malatya'da hakem yetişmiyor. Müsabakalara çıkmadan önce ısınmıyorlar bile. Maça motive ve koordinasyon olarak hazır değiller. Hata yapıyorlar, bu hatalarına tepki verdiğimizde ceza alıyoruz. Cezayı alan hep biz oluyoruz. Yaptıkları cezalardan dolayı hakemler cezalandırılmıyor. Maçlarımızda bariz hatalar yapılıyor. Sporcumuz itiraz edince de, oyundan ihraç edildi. Rakibimiz eliyle kalemize gol attı. Buna İl Hakem Kurulu Başkanı Kaan Akın Öz bile bizzat şahit olmuştur. Hakem Atama Sorumlusuna sordum, yapılan hataların canımızı yaktığını söyledim. Bana verilen cevap, 'Hocam bunlar genç, daha yetişecekler' oldu. Peki, benim 15 yaşındaki sporcum nasıl gelişecek? O hakemlerin gelişmesi için takımlar kurban ediliyor. Hakem yetişecek diye sporcu yetişmeyecek mi? Bizim amacımız gençlere spor yaptırmak. Sahada bir maç kazanmak için taş gala etmiyoruz. Biz bir sporcu kazanmak için mücadele ederken, hakemlerde takımların hakkını yememek için mücadele etsin" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız