SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hakem Kararıyla! 0-1

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, İnönü Stadı'nda oynanan maçta Adıyamanspor'a, hakemin son saniyelerdeki bir pozisyonda oyunu devam ettirdikten sonra karar değiştirip penaltı kararı vermesi ve bu atıştan gelen golle 1-0 mağlup oldu. Maçın her iki yarısında da daha üstün gözüken Malatyaspor'du. Ancak Malatyaspor forvet elemanlarının özellikle genç oyuncularının beceriksizlikleri mağlubiyette etkendi. Özellikle bu maçta hiçbir etkileri olmayan Güven ve Buğra'nın beceriksizliği kaptırılan puanda etkili unsurlardandı. Karşılaşmayı bin 500'e yakın Malatyaspor taraftarı ile 100'e yakın Adıyaman taraftarı izledi. Protokol tribününde, il protokolundan herhangi bir üst düzey görevlinin olmaması dikkat çekti. Maçtan sonra hakemlere büyük tepki olurken, bir grup taraftarın "Sahipsiz Malatya", "Vali istifa" diye bağırdıkları duyuldu. Maçtan sonra Çevreyolu'ndan gitmekte olan Adıyamanspor otobüsünün bir grup tarafından taşlandığı, müdahale etmek isteyen polise de taş atıldığı, polisin mahalle aralarına bazı kişileri yakalayarak gözaltına aldığı öğrenildi.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: Fayat Bakan, Barış Bakırcıoğlu, Mete Kızılkaya, 4. hakem Amel Tekbaş

MALATYASPOR: Taylan, Mehmet Yoldaş, Mustafa Sert, Fatih, Mustafa Arslan, Mert, Güven, Buğra (Dk.86 Talat ), Alper, Volkan, Mahmut Acar(Dk.90 Hakan)

YEDEKLER: Önder, Hakan, Ali Şimşek, Fethi, Uğur, Talat, Raif,

ADIYMANSPOR: Erman, Ahmet, Erdil, Gökhan, Barış (Dk.59 Eyüp ), Erkin, Yunus Balaban Dk.68 Suat), Yasin, Numan, Kaan, Hakan (Dk.83 Samet)

YEDEKLER: Oğuzhan, Suat, Eyüp, Mahmut, Samet, Hüseyin, Yunus Demircioğlu,

GOL: Dk.90+3 Numan Penaltı (Adıyamanspor)

SARI KARTLAR: Taylan, Mustafa Aslan, Buğra ( Malatyaspor, Yunus ( Adıyamanspor)

Karşılaşmaya Malatyaspor başladı.

13. dakikada Malatyaspor'un geliştirdiği atakta, Fatih'in şut- orta karışımı vuruşunda top yandan az farkla auta çıktı.

15. dakikada Adıyamanspor gole çok yaklaştı. Maraton tribünü tarafından kazanılan serbest atışı Yasin kullandı. 6 pas çizgisi üzerinde topa Barış kafayı vurdu. Taylan yatarak tehlikeyi kornerle önledi.

24. dakikada Malatyaspor atağı Güven'le sağdan gelişti. Bu oyuncu Mert'e ortaladı. Mert'in vuruşunda top defansa çarparak kornere çıktı.

31. dakikada Malatyaspor mutlak bir golden oldu. Gelişen atakta, topla cezaalanında buluşan Mert sert vurdu, kaleci uzanarak almak istedi, ancak elinden kaçırdı. Topla buluşan Güven, boş kaleye vurmak isterken, kayıp düşünce vuramadı ve kaleci tekrar topa sahip oldu.

33. dakikada Adıyamanspor'lu Yasin'in uzaktan şutu üstten aut.

Karşılaşmanın bu dakikalarında tribünlerde ve saha içinde gerginlikler yaşandı. Protokol tribündeki bir gerginliğin ardından Malatyaspor ve Adıyamanspor taraftarları arasında da atışmalar yaşandı. Adıyamanspor kulübü başkanı Növfel Bozdoğan, taraftarlarının bulunduğu tribüne giderek taraftarlarını yatıştırdı.

Maçın hakemi ilk yarıda oynanmamış süre olarak 1 dakikayı işaret etti.

İlk yarı 0-0 kapandı.

50. dakikada Malatyaspor'lu Mustafa Arslan'ın cezaalanı dışından sert şutundan gelen top kaleciden döndü, defans uzaklaştırdı.

55. dakikada Adıyamanlı Ahmet de uzaktan vurdu. Kaleci Taylan yatarak topu almayı başardı.

60. dakikada Malatyaspor Fatih'le atak başlattı. Bu oyuncu cezaalanına ortaladı, Mert topa kafayı vurdu. Top kalecide kaldı.

65. dakikada Mert uzaktan vurdu, top Adıyaman kalesinin üstünden aut.

67. dakikada Adıyamanlı Yasin çaprazdan bir şut çıkardı. Kaleci Taylan'ı da geçen top, yan direkten geri döndü, defans uzaklaştırdı.

71. dakikada Malatyaspor'dan Mehmet Yoldaş uzaktan sert bir şut çıkardı. Kaleci kornere çeldi.

77. dakikada Malatyaspor'dan Volkan topla buluştu. Vurmakta gecikince, ancak dokunabildi. Defansa çarpan top korner. Fatih'in kullandığı atıştan gelen topu Adıyaman defansı uzaklaştırmak istedi. Kısa düşen topla cezaalanı dışında buluşan Volkan vurdu, kaleci yumrukla tehlikeyi uzaklaştırdı.

86. dakikada Adıyaman cezaalanında oluşan karambolda topu önünde bulan Fatih'in sert şutunda kaleci tehlikeyi kornerle önledi.

Hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti.

90+3. dakika oynanırken Adıyaman'ın atağı kornerle sonuçlandı. Kullanılan topu Malatyaspor defansı uzaklaştırmak isterken kısa düştü. Adıyamanspor'lu bir oyuncunun cezalanına tekrar gönderdiği top, defansa çarptı ve oyun sürdü. Adıyamansporlular yan hakeme koşarak, topa elle müdahale edildiği gerekçesiyle penaltı itirazında bulunurken, orta hakem top ortasahada oynandığı sırada oyunu durdurdu ve yan hakemle konuşarak penaltıya hükmetti. Malatyasporluların itirazı hakeme kararını değiştirtmedi. Penaltı atışını kullanan Numan, Adıyamanspor'u Malatya'da 1-0 öne geçirdi.

Santrayla birlikte maç sona erdi ve Malatyaspor, bir kez daha başı öne eğik olarak sahayi terketti.

HABER: Selahattin GÖKATALAY
FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız