SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hakem Sağlıklı Karar Vermedi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:33:55
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor, ligin 14. haftasında Çarşamba günü sahasında Centone Karagümrük ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. 

Ligin 13. haftasında Aydınspor 1923'e deplasmanda 1-0 yenilen ancak averajla liderliğini devam ettiren Yeni Malatyaspor, Çarşamba günü sahasında Centone Karagümrük ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, Aydın dönüşü sonrası bir günlük iznin ardından karşılaşmanın hazırlıklarına başladı.

TFF Antrenman sahasında, teknik direktör Mustafa Uğur yönetimindeki antrenman düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Antrenman, istasyon çalışmasının ardından sona erdi. Çalışmaya, Aydınspor 1923 maçında sakatlanan forvet oyuncusu Eren Görür katılmadı.

UĞUR: "ENİNDE SONUNDA BU İŞİ BAŞARACAĞIZ"

Yeni Malatyaspor teknik direktörü Mustafa Uğur, antrenman esnasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli teknik adam, hiçbir şeyin kendilerini yıldırmayacağını ifade ederek, "Aydınspor 1923 karşılaşmasında alınan mağlubiyetten dolayı üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Müsabakanın başında hiç tahmin etmediğimiz, haksız bir şekilde savunma oyuncumuzun atılması takım içerisindeki bütün dengeleri bozdu. Tabi maç içerisinde hakemin tavır ve davranışlarına bir anlam veremedim. Maçtan sonra hakeme tepki de gösterdim. Bazı şeyleri hakemin yüzüne de söyledim. Ama şunu görüyoruz ki, hedefte olduğunuz zaman herhalde böyle şeylerle karşılaşacağız. Ben bu ligde ona kanaat getirdim. Ama Allah'ın izniyle hiçbir şey bizi yıldırmayacak. Eninde sonunda bu işi başaracağımıza inanıyoruz. Eğer daha çok çalışmamız gerekiyorsa, daha çok çalışacağız. Daha çok konsantre olmamız gerekiyorsa, daha çok konsantre olacağız. Bu ligde bunu gördük ki, rakip size bir şey yapamıyorsa, başka yönden engellerde ortaya çıkabiliyor. Bunların tamamını gözden geçirerek, kalan müsabakaları da o şekilde oynayacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"SADECE SAHADA FUTBOL OYNAYARAK İŞİ TAMAMLAYAMAYACAĞIZ"

Uğur, basının ve Malatya'nın ileri gelenlerinin yaşanan olaylara karşı gerekli tepkiyi ortaya koyması gerektiğini belirterek, "Sadece sahada futbol oynayarak işi tamamlayamayacağız. Ben o kanaatteyim. Basının ve Malatya'da ileri gelenlerin tamamının söylemesi gerekeni, kamuoyuna göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Biz üzerimize düşeni en iyi şekilde yaptıktan sonra, Malatya'nın ileri gelenleri bu sorun ve sıkıntıların yaşanmaması adına tepkilerini gösterdiği zaman biz inanıyoruz ki, bu denli bariz şekilde skora tesir edecek olaylarla karşılaşmayacağız" dedi.

"SAĞLIKLI KARARLAR VERMEDİ"

Aydınspor 1923 ile oynadıkları karşılaşmada maçı yöneten hakem İlkay Aydın'a tepki gösteren Uğur, şunları söyledi: "Koray'a gösterdiği kırmızı kartta neye karar verdiğini bildiğini düşünmüyorum. Olaydan o kadar koptu ki, ondan sonraki verdiği kararların bir çoğu sağlıklı değildi. O anda nasıl bir ruh haliyle karar verdiğini bilmiyorum. Turgutluspor müsabakasından sonra Merkez Hakem Kurulunu (MHK) arayıp, maçı yöneten hakemi tebrik ettim. 'Böyle güzel, genç ve dinamik bir hakem maçımızı yönettiği için' tebrik ettim. 'Mağlup olmanıza rağmen mi?' dediler. Ever mağlup olmamıza rağmen tebrik ettim. Çünkü hakemlik bir sıkıntı yoktu ve çok iyi maç yönetti. Bizde mağlup oldu. Bunu saygıyla karşılıyoruz. Ama Aydınspor 1923 karşılaşmasında aynı şeyi söyleyemem. Aldığımız bilgiye göre bu hakem, takımımıza karşı yine aynı tavır ve davranış içerisindeymiş. Ben bu seneki olayından sonra bu arkadaşımızın iyi hüsnüniyetle Yeni Malatyaspor maçını yönettiğine inanmıyorum."

"HEDEFİMİZDEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

Tecrübeli teknik adam, hedeflerinden asla geri adım atmayacaklarını belirterek, "Müsabakalar durmuyor. Sıkışık bir müsabaka sürecine girdik. Çarşamba ve Pazar günü maçlarımız var. Bizim için fark eden bir şey yok. Aynı düşüncedeyiz ve hedefimizden bir adım geri atmayacağız. İçeride ve dışarıda kazanmak için mücadele edeceğiz. İnşallah saha dışındaki şartlar da bizi etkileyecek durumda olmayacak. Biz o inanç ve kararlılıktayız. Futbolcularımızla yaptığım toplantıda da bunu kendilerine detaylı bir şekilde anlattım. Buradaki birlik, beraberlik ve güç birliği birçok olumsuzluğu geride bırakacak" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız