SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hakem Semineri ve Atletik Test

0
Güncellendi - 2016-01-13 19:08:10
Hakem Semineri ve Atletik Test
A- A+ PAYLAŞ

Merkez Hakem Kış Semineri FİFA Atletizm Sınavı Malatya'da yapıldı. Hakemler, ikinci yarı hazırlıkları kapsamında atletik teste tabi tutuldu. Öte yandan hakemlere seminer verildi.

Malatya Bölgesi'nde gerçekleştirilen atletik test ve eğitim seminerine Malatya'nın yanı sıra Elazığ, Tunceli, Adıyaman'dan ulusal ve bölgesel hakemler katıldı.

Atletik teste 40 hakem katıldı. Hakemler, FİFA atletik test kuralları gereği 40 metreyi 7 saniyede koşmaya çalıştılar. Toplamda 20 tur 150 metre koşan hakemler, testi geçmek için ter döktüler.

"Camiamıza yeni isimler kazandırmaya gayret ettik"

dffed8e8-ce30-4c50-8082-856ba52fdf86Atletik test sonrası Merkez Hakem Kurulu Üyesi Zafer Demir tarafından eğitim semineri verildi.

Demir, eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, "Temmuz 2015 tarihi itibari ile atanan Merkez hakem Kurulu altı aylık süreçte oldukça yeniliklere ve güzelliklere fırsat verdi. Yaptığımız çalışmalardan bazılarını anlatmak istiyorum.Bu süreç içerisinde yaş sınırı 45 olan üst klasman hakemlerinin yaş sınırını 47'ye çıkardık. Alt limiti 22 yaşına çıkardık. Böylelikle yaş aralığını genişletmiş olduk. 22 yaşındaki bir hakem arkadaşımız da üst klasmanda süper ligde maçları yönetebilecek. Profesyonel hakemliğe geçişi artırdık. Geçen yıl 7 profesyonel hakemimiz varken, bu yıl 9'a çıkartıldı. Yıl sonunda bu sayıyı daha da artırıp üst klasman hakemlerimizin tamamını profesyonel hakem yapma düşüncesi içerisindeyiz. Süper Lig kadrosunda bulunup da maç görevi alamayan arkadaşlara müsabakalarda görev verdik. Camiamıza yeni isimler kazandırmaya gayret gösterdik. Bu değişimlerimiz hakemlik camiasının çok ilgilendiği talimat çalışmalarıyla beraber yıl sonunda yeni farklılıklara yol açacak. Bu farklılıklardan en önemlisi geçmiş yıllarda yaşandığı gibi klasman kadrolarını  bölünmesi, Süper Lig A, B ve C klasmanı gibi kadro bölünmesi planlanmaktadır.Her yıl olduğu gibi devre arası seminerimiz ayrı bir heyecan ayrı bir zevk kattı bu sene. Çünkü devre arasında bir klasman belirlemesi oldu.bu klasmanda yükselen veya kadrodan bir aşağıya düşen arkadaşlarımız oldu.  Şimdi ikinci yarı takımlar için oldukça önemli bir süreç. Çünkü yükselmeler ve düşmeler ikinci devre oluyor. Hakemler için de ayrıca önemli bir süreç. Hakemlerin de yükselmeleri veya  kadrolardaki tenzihleri bu süreçte olur. İkinci yarıya en iyi şekilde hazırlanır ilk yarıdaki gibi iyi maçlar yöneterek camiamızı ve Türkiye Futbol Federasyonunu en güzel şekilde temsil etmeye gayret göstereceğiz. Bu gün sabahki atletik testteki arkadaşlarımızı başarılarından dolayı hepsini kutluyorum. Şimdi de Eğitim Seminerini görerek ikinci yarıdaki hazırlıklarımızı tamamlamış olacağız. Bu seminerde İlk yarıda görülen aksaklıklar olumlu veya olumsuz pozisyonlar değerlendirilip ikinci devrede bu gibi pozisyonlarla karşılaştığımızda ne gibi tutumlar sergileyeceğimizi belirleyeceğiz.ben tekrar bu seminere şeref veren tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. İkinci yarının tüm futbol camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" dedi.

Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen seminere Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Merkez Hakem Kurulu Üyesi Zafer Demir, İl Hakem Kurulu Başkanı Kaan Akın Öz, Bölge Kurul Üyesi Ömer Karaca, TFFHGD Malatya Şube Başkanı Ramazan Kabak, Elazığ Bölgesel Kurul Üyesi Seyfettin Candemir, hakem ve gözlemciler katıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız