SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hakem ve Gözlemcilere Eğitim

0
Güncellendi - 2016-09-09 02:48:27
Hakem ve Gözlemcilere Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da hakem ve gözlemcilere eğitim semineri verildi. Seminere, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 8. Bölge Bölgesel Hakem Kurulu Üyesi Ömer Karaca da katıldı.

Burak Karaca Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerinde konuşan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Malatya Şube Başkanı Ramazan Kabak, Malatya hakemliğinin iyi bir noktaya doğru ilerlediğini, bu anlamda eğitimlerin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kabak, Malatya’da yaklaşık 10 yıl hakemlik yapan ve geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden hakem Burak Karaca’nın ismini yaşatmak adına eğitim salonun ismini Burak Karaca Eğitim Salonu yaptıklarını da sözlerine ekledi.

MHK 8. Bölge Eski Sorumlusu Zafer Demir ise, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Malatya Şube Başkanı Ramazan Kabak ve yönetim kurulu üyelerine eğitim salonuna merhum Burak Karaca’nın ismini verdikleri için teşekkür etti.

Demir, geçen yıl Merkez Hakem Kurulu 8. Bölge Sorumlusu olduğunu anımsatarak, “15 Temmuz’da hain FETÖ terör örgütünün darbe girişiminden sonra TFF bütün kurullarda tahkikat amacıyla istifa dilekçesi istedi. Bizde Merkez Hakem Kurulu (MHK) olarak istifamızı verdik. Türkiye Futbol Federasyonu’nun tasarrufları doğrultusunda Merkez Hakem Kurulu’nu değiştirme gereği duydular. Tabi yetki onlardadır, bunu saygıyla karşılıyoruz. Bizde Merkez Hakem Kurulu’nda görevimizi tamamladık, yeni bir kurul göreve başladı. Tasarruf ve yetki federasyondadır, kararda onların neticesindedir. Ben öğretmenim ve görevime devam ediyorum. Herhangi bir problemde yaşamadım. Gerek resmi olarak gerekse de gayri resmi olarak Malatya hakemliğini, Malatya spor camiasının emrindeyiz. Hem dernek yönetimi hem bölgesel kurulla hem de hakem kuruluna katkıda bulunabileceğimiz, hakem arkadaşlara yardımcı olabileceğimiz zaman ben hazırım” ifadelerini kullandı.

hakemTürkiye Futbol Federasyonu (TFF) 8. Bölge Bölgesel Hakem Kurulu Üyesi Ömer Karaca da, eğitim salonuna rahmetli oğlunun isminin verilmesinden dolayı TFFHGD Malatya Şubesine teşekkür etti.

Duygulu anlar yaşayan Karaca, “Burada konuşmak benim için kolay değil. Bir evladımı kaybettim, çok şükür yüzlerce evladımız karşımda duruyor. Hepiniz benim evladımsınız. Bu yönden de kendimi şanslı hissediyorum. İnanıyorum ki derneğimizin göstermiş olduğu bu incelik sizlerin sayesinde daha da çok ileriye gidecek. Bu acıyı hep birlikte paylaşmak istiyorum. Bunu da yaşadığımız süreçte sizler hep yanımızda oldunuz” diye konuştu.

Karaca, bazen insanların isminin kağıt üzerinde olmasının çok önemli olmadığını kaydederek, şunları söyledi: “Yine birlikteyiz, beraberiz, beraber çalışacağız. Zafer hocamızın tecrübelerinden de faydalanacağız. Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu ziyaret ettim ve oyun kurallarındaki değişikliklerden bahsettim. Sahalarda istesek de istemesek de, oyun kuralları değişikliklerinin çok can yakacağını ifade ettim. Bu anlamda kulüplerimizle sezon öncesi bir toplantı yapmayı teklif ettim. Sahada müsabakaların sorunsuz, bilinçli bir şekilde devam etmesi bizim için büyük önem taşıyor.”

Yapılan konuşmaların ardından eğitim semineri verildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

hakem2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız