SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hakemin Raporunu Okuyunca Şok Oldum"

0
Güncellendi - 2019-11-21 01:50:03
A- A+ PAYLAŞ

TFF 3.Lig 3.Grup takımlarından Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un teknik direktörü Mehmet Ak, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Gölcükspor ile Malatya’da oynanan karşılaşmada ‘rakip takım mensuplarına yönelik hakareti nedeniyle’ 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı vermesine ilişkin, "Ne hikmetse hakem kardeşimizin rapora yazdıklarını okuyunca ben şok oldum. Aynı şey Sergen Hoca (Sergen Yalçın) için de geçerli. Hakkının yenildiği bir maçta gelen golden sonra sevindik. Sevincimi dışa vurmamla tribüne gönderilmem bir oldu" dedi. 

ERTV'de yayınlanan 'Futbol Akşamı' programına katılan Ak, Malatya'nın hem şehir hem de futbol camiası olarak sıcak olduğunu ifade etti.

Ak, Malatya'ya geldiğinde yabancılık yaşamadığını kaydederek, "Çok destek oluyorlar. Özellike teknik adamın bu desteği hissetmesi ve görmesi, onun şehre daha çok adapte olması ve zorlukların üstesinden gelinmesi adına daha da motive edici bir durum" dedi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 2 maç cezaya çarptırılan Ak, "Şartlar ne olursa olsun bizim o kulübede olmamız lazım. Orada bir sorun yok ama şöyle bir sıkıntı var; bizim sinirlerimizin alınmış olması lazım. Biz maçtan sonra savunma yaptık, rakip takım yöneticileri bile 'böyle bir şey olmamıştır' beyanında bulundu. Ne hikmetse hakem kardeşimizin rapora yazdıklarını okuyunca ben şok oldum. Aynı şey Sergen Hoca (Sergen Yalçın) için de geçerli. Jokey olmak için yarış atı olmaya gerek yok ama futbolun içinden gelmek lazım. 90+4'te gelen bir gol sevincini yaşayan teknik adam var. Hakem o duyguyu yaşamış olsaydı bilirdi. Biz can çekişiyoruz. Hakkının yenildiği bir maçta gelen golden sonra sevindik. Sevincimi dışa vurmamla tribüne gönderilmem bir oldu. Gönderdi, yapacak bir şey yok. Cezamızı çekeceğiz ama bundan sonra daha dikkatli olacağız" dedi.

Ak, Muğlaspor deplasmanında alınan 1-0'lık mağlubiyetle ilgili, "Karşılaşma öncesi rakibin maçlarını izlettirdik, hem içeride hem de dışarıda nasıl oynayacağını biliyorduk. Muğlaspor takımı üçte üç yaptı. Tamamıyla farklı bir senaryo konuşmaya başladılar. İlk yarıda 4 net gol pozisyonumuz vardı. Golü golcüler atar ama bazen susabilir. O bölgede pozisyona giren oyuncularımızın gol şansı üzerlerinde yoktu. İlk devre maçı koparabilirdik. İkinci devre, ilk devrenin vermiş olduğu o oyun zevki ve iştahıyla beraber çok daha farklı olacağını düşünerek oyuna başladık. Bir kırmızı karttan sonra reaksiyon göstermen lazım biz maalesef gösterdik ama belki de rakip kaleye gelmeden maçı 1-0 kaybettik. Bunun üzüntüsünü, eziyetini yaşıyoruz. Hırslıyım, oynadığımız 7 maçtan en üzüldüğüm maç oldu. 4-0 kazanabileceğimiz maçı kaybettik" değerlendirmesinde bulundu. 

Alınan 9 puandan mutlu olmadığını ifade eden Ak, "Sıfır puanlı bir takıma geldim ama 9 puandan mutlu değilim. Huzursuzum bu 9 puanla. Biz bunun üzerine 6 puan daha koyabilirdik. Teknik adam olarak hakem hatalarına sığınmayayım ama bize çok kolay çalınan düdükler, rakibe çalınmıyor. Biz kaybetmeme duygusunu kazandırdık. Sahada doğruları Muğlaspor maçında biz yaptık ama kazanan rakip oldu. Ben, Play-off'u düşünüyorum. Oyuncularıma şunu söylüyorum; 'Bu 9 puan yeterli değil, sizin performansınızın 9 puan olmadığını düşünüyorum.' Kalan 4 maçta 12 puan kazanabilecek bir kapasitede takımımız var. Buna inanan bir takımda var" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • maniaque3 (4 yıl önce)
    eğri oturup doğru konuşmak gerek. mehmet hocanın golden sonra rakip kulübeye ettiği küfürler tirübünden duyuldu. gereksiz yere mağdur edebiyatı yapmanın anlamı yok bence.
    0
    0
    Yanıtla