SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hakemler S.O.S. Veriyor

A- A+ PAYLAŞ

Turkcell Süper Ligi'nde 9 hafta geride kalırken, yoğun ve daha gerilimli maçların yapılacağı dönem öncesinde gözlemci notlarına göre, hakemlerin performanslarının pek de yeterli olmadığı ortaya çıktı.

Ligin 9 haftalık bölümünde 4 hakeme, gözlemciler tarafından ''oldukça yetersiz zayıf performans'' anlamına gelen (6.9-6.0) arasında not verildi.

Geride kalan 9 haftada hakemler 12 kez ise görev aldıkları karşılaşmalar sonrasında gözlemcilerinden ''beklentilerin altında vasat performans'' anlamına gelen (7.4-7.0) arasında puan alabildiler.

Turkcell Süper Ligi'nin 3. haftasında Çaykur Rizespor-Fenerbahçe arasında yapılan karşılaşmada görev alan Metin Tokat, gözlemcisi Yavuz Karaozan'dan 6.3 alarak ''sınıfta kalan'' ilk hakem oldu.

Ligin 4. haftasında Ankaraspor-Çaykur Rizespor maçında düdük çalan Kuddusi Müftüoğlu'na gözlemcisi Musa Eryılmaz 6.9 verirken, 5. hafta ise Zafer Önder İpek, Trabzonspor-Gaziantepspor karşılaşmasındaki yönetimiyle gözlemci Mustafa Kalkandelen'den 6.7 alabildi.

Ligin 8. haftasında ise Konyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında sahaya çıkan Özgüç Türkalp, sarı-lacivertli oyuncu Anelka'nın tartışmalı pozisyonda gelen golü sonrası, gözlemcisi Mahmut Çetiner'den bu sezonun en düşük notunu 6.2'yle alarak sınıfta kaldı.

9 hakem ise geride kalan haftalarda yönettikleri maçlarda 12 kez beklentilerin altında vasat performans sergileyebildi.

Öte yandan, bu haftaki Malatyaspor- Fenerbahçe maçının hakemi Yılnur Önen'in de, 2000- 2001 sezonunda yönettiği İstanbul'daki Fenerbahçe- Samsun maçında, Samsun aleyhine verdiği 2 penaltı kararı nedeniyle ağır eleştirilere uğradığı, o dönemden bu yana Fenerbahçe maçlarında görev verilmediği, bu süreden sonra ilk kez bir Fenerbahçe maçına atandığı öne sürüldü. Önen, Malatyaspor'un süper ligdeki ilk yılında İzmir'de oynanan Göztepe maçında, ev sahibi takım 2-1 önde iken Mithat'ın attığı kafa golünü saymayınca, kendisine tepki gösteren Ziya Doğan'ı sahadan atmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız