SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hakikiler, Sahteleri Yakaladı!

A- A+ PAYLAŞ

Kendilerine polis süsü vererek, internet kafelerde kimlik denetimi yapan Mete A.(24) ve M. Enes D.(23) yakalanarak gözaltına alındılar. Bu kişilerden Mete A.'nın (kısa boylusu)kendisini "başkomiser" olarak tanıttığı da belirlendi. Adliyeye verilen 2 zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"19.12.2008 günü saat 21.00 sıralarında İlimizde faaliyet gösteren üç ayrı internet cafeye kendisini Polis olarak tanıtarak, içeride bulunan müşterilere kimlik soran ve bu şekilde Kamu Görevini Haksız Olarak Üstlenmek suçunu işleyen, iki şahsın tespitine yönelik yapılan çalışmada, şahısların M.E.D. ve M.A. isimli şahıslar olduğu tespit edilerek, 21.12.2008 günü yapılan operasyonla her iki şüpheli yakalanmıştır.

Yakalanan her iki şüpheli haklarında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte 22.12.2008 günü adli makamlara sevk edilmişlerdir.

Halkın huzur ve güveninin sağlanabilmesi amacıyla bu ve benzeri suç şebekelerine karşı daha etkin ve verimli çalışmalara devam edilecektir."

İstanbul'da kendilerine polis süsü veren eşkiyalar tarafından bardan bir kadının kaçırılıp tecavüze uğraması ile ilgili güvenlik kamerası görüntülerinin ardından daha yoğun bir şekilde tartışılan "sahte polis" konusunda kamuoyunun hassasiyeti tırmanmışken, Malatya'daki zanlıların salıverildiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız