SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hakim 'Arandı mı, Tarandı mı?'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:45:29
Hakim 'Arandı mı, Tarandı mı?'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan Yalova'ya tayini çıkan hakimin, Malatya Havalimanı'ndaki arama noktasında aranmasından sonra polis memurundan şikayetçi olduğu, ancak Malatya Valiliği'nin "suç sübut" bulmadığı için memur hakkında soruşturma izni vermediği bildirildi.

Konuya ilişkin olarak, Milliyet'te Gürkan Akgüneş imzasıyla yayınlanan haberin bir bölümü şöyle:

"Malatya’dan Yalova’ya tayini çıkan Hâkim Fehmi Özdemir, geçen temmuzda yeni görev yerine uçakla gitmek üzere Malatya Havalimanı’na geldi. Burada üzerindeki tüm metalleri çıkartarak ilk arama noktasından üzerinde sadece kemer olduğu halde geçen Özdemir, check-in işlemlerini yaptırdıktan sonra arama noktasına yöneldi. Yine üzerindeki tüm metalleri çıkartan ve kemeriyle x-ray cihazından geçen Özdemir, cihazın ötmesi üzerine polis memurunun talimatıyla aranmak istendi. Bunun üzerine hakim kimliğini gösteren Özdemir, Hakim ve Savcılar Kanunu’nda yer alan ‘suçüstü haller dışında hakim ve savcıların üzerleri aranamaz’ maddesini gerekçe göstererek aranmak istenmesine tepki gösterdi. Polisin talimatı üzerine özel güvenlik görevlisince üst araması yapılan hakim Özdemir, emsal bir yargı kararı oluşması için konuyu yargıya taşıdı. Polis hakkında ‘görevi kötüye kullandığı’ iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında konu polis hakkında soruşturma izninin verilmesi için Malatya Valiliği’ne taşındı. Valilik İl İdare Kurulu ise 30 Ekim 2013 tarihinde verdiği kararla polis memuru hakkında ‘suç sübut’ bulunmadığı için soruşturma izni vermedi..."

Haberin, olayın sonraki aşamalarını da içeren tamamına aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://gundem.milliyet.com.tr/hakim-arandi-mi-tarandi-mi-/gundem/detay/1799416/default.htm

ARŞİV FOTO: Google

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız