SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hakim 'İş İlişkim Oldu' Dedi, Davadan Çekildi

0
Güncellendi - 2018-11-06 19:59:21
Hakim 'İş İlişkim Oldu' Dedi, Davadan Çekildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da karıştığı kaza sonrası aracını tamir için yetkili servise veren, ardından dışarıdan bir ustaya da yaptıran hakim, sonraki süreçte yetkili servisi ve ustayı davalı ve davacı olarak karşısında görünce "tarafsızlığını şüpheye düşürecek olması" dolayısıyla davadan çekildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Malatya'da görevli bir hakim, karıştığı kaza sonrası aracını tamirat için yetkili servise teslim etti. Aracını zamanı geldiğinde servisten ücretini ödeyerek teslim alan hakim, aracındaki arızanın tam olarak giderilmesi için tavsiye üzerine, aynı iş yerinden yaşadığı sorunlar nedeniyle daha önce ayrılan bir ustaya otomobilini bıraktı.

Tavsiye üzerine gittiği ustanın işçiliğinden kısmen memnun kalmayan hakim, bu ustadan da istediği hizmeti alamadı.

Aradan bir süre geçtikten sonra hakimin ikinci kez tamir için aracını bıraktığı usta, daha önce çalıştığı iş yerine alacaklarının tahsili için dava açtı.

Ustanın iş yerine açtığı dava dosyası ise tesadüfen müşterisi olan hakimin görevli olduğu mahkemeye düştü.

Duruşma sırasında baktığı davanın, davalı ve davacısının daha önce kendisinin de hizmet aldığı ancak kısmen memnun kalmadığı taraflar olduğunu gören hakim, "Ücret karşılığında her iki tarafla da iş ilişkisinin bulunduğu ve tarafsızlığını şüpheye düşürecek olması" dolayısıyla davadan çekildi.

Hukuk Muhakemeleri Kanununun 36. maddesi (Hakimin tarafsızlığından şüpheyi gerektiren önemli bir sebebin bulunması halinde, taraflardan biri hakimi reddedebileceği gibi hakim de bizzat çekilebilir) gereğince davadan çekilen hakimin yerine başka bir hakim tayin edildi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • hacı (5 yıl önce)
    olması gereken bu degilmi zaten neden heber yapılmıs anlamadım..ama malesef günümüzde dogru tavır ve tarzlar artık insanımıza tuhaf geliyor..gülsek mii aglasak mı
    0
    0
    Yanıtla
  • İlker (5 yıl önce)
    İnşallah bu dava gibi her davada aynı tavrı sergiler kıymetli hakimimiz. Darısı diğer hakimlerin başına...
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (5 yıl önce)
    Etik davrandığınız için tebrikler Hakim Bey.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bey oldugunu nerden biliyorsun :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklısın, ön yargılı davranmışım. Özür...
    0
    0
    Yanıtla