SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hakimin Öldüğü Kazada Karar

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:25:00
Hakimin Öldüğü Kazada Karar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 2010 yılında bir hakim ile oğlunun yaşamını yitirdiği trafik kazasıyla ilgili açılan davada tutuksuz yargılanan sürücü, 18 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Malatya'da 13 Kasım 2010'da meydana gelen ve hakim Ramazan Aslan ile 1 yaşındaki oğlu Serdar İhsan Aslan'ın yaşamını yitirdiği trafik kazasıyla ilgili davayı yürüten Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'nin ''Başka bilirkişi raporuna gerek yok'' kararı üzerine hükmünü açıkladı. 

Tutuksuz yargılanan sürücü Nedim Kaloğlu'nu ''taksirle ölümlü trafik kazasına neden olma'' suçlamasıyla 3 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanığın iyi hali nedeniyle cezada indirim yaptı. Sanığın cezasının paraya çevrilmesine karar veren mahkeme heyeti, sürücüye 18 bin lira ceza verdi. 

-Adli Tıp Kurumu, köpeği kusurlu bulmuştu- 

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne talimat yazarak, tarafların kusur durumlarını sormuştu. Dosyayı inceledikten sonra raporunu UYAP üzerinden mahkemeye gönderen kurum, kazaya karışan sürücülerden sanık Nedim Kaloğlu ve hayatını kaybeden sürücü Ramazan Aslan'ın kusursuz, yola giren köpeğin ''asli derecede kusurlu'' olduğu görüşünü belirtmişti. 

Kurumun raporunun sonuç bölümünde, ''Yapılan inceleme sonucunda sanık sürücü Nedim Kaloğlu kusursuz, müteveffa sürücü Ramazan Aslan kusursuz, yola giren köpeğin sonuç üzerine asli derecede ve tamamen müessir olduğu kanaatini bildirir müşterek rapordur'' ifadelerine yer verilmişti. 

Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporu dava dosyasına dahil eden Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazarak, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 3 kişilik uzman bilirkişi heyetinin dosyayı yeniden incelemesini talep etmişti. 

-Olay- 

Malatya'da 13 Kasım 2010'da, Nedim Kaloğlu yönetimindeki 02 KC 090 plakalı otomobil, bölünmüş yolda önüne çıkan köpeğe çarptıktan sonra karşı şeritten Ankara istikametine giden Ordu Adliyesi'nde görevli hakim Ramazan Aslan'ın kullandığı 06 BL 9273 plakalı otomobille çarpışmış, kazada Ramazan Aslan ile araçta bulunan 1 yaşındaki oğlu Serdar İhsan Aslan olay yerinde ölmüştü. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız