SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hakkari'de 3 Şehit

A- A+ PAYLAŞ

 
Hakkari Şemdinli İlçesi Övenç bölgesinde askeri konvoyun geçişi sırasında mayın patladı: 3 asker şehit, 3 asker yaralı
 
HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin askerlerin geçiş yoluna döşediği mayın patladı, 3 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Dağlıca kesiminde de mayın döşemeye çalışan 2 PKK’lı güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürüldü.
 
Şemdinli’deki mayınlı saldırı sabah saatlerinde Öveç Köyü yakınında meydana geldi. PKK’lı teröristler, yola döşedikleri mayını askeri araç geçerken infilak ettirdi. Patlamada 3 asker şehit düştü, 3 asker de yaralandı. Yaralanan askerler Hakkari Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.
 
Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, mayınlı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatıldı.
DAĞLICA’DA 2 PKK’LI TERÖRİST ÖLÜ  
 
Hakkari’nin Yüksekova İlçesine bağlı Dağlıca bölgesi Karataş mevkiinde karayolunda bir menfezin altına mayın döşemeye çalışan 2 PKK’lıyı gören jandarma ekipleri müdahale etti.
 
PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında karşılıklı çıkan çatışmada, 2 terörist ölü ele geçirildi. Menfeze döşenmek istenen mayın ise imha edildi. 
 
ŞANLIURFA’DA ŞEHİT ACISI
 
HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde bu sabah askeri konvoyun geçisi sırasında mayın patlaması sonucu 2 arkadaşıyla birlikte şehit olan 21 yaşındaki Mehmet Topraksürer’in Şanlıurfa’daki ailesi acı haberle yasa boğdu. Şehidin babası Hüseyin Topraksürer, "Biri gitti, 3 çocuğum kaldı, gerekirse onları da bu vatana feda ederim" dedi.
 
Şemdinli’de askeri aracın geçişi sırasında mayına basan araçta aralarında Şanlıurfalı er Mehmet Topraksürer’in de bulunduğu 3 asker şehit oldu. 6 aylık asker olduğu belirtilen Şanlıurfalı erin şehit olduğu haberi, öğle saatlerinde askeri yetkililer tarafından Sancaktar Mahallesi’ndeki ailesine ulaştırıldı. Çocuklarının şehit olduğunu öğrenenler fenalaşırken, olayı duyan çok sayıda akrabası da Topraksürer ailesinin Sancaktar Mahallesi’ndeki evine akın etti. Topraksürer ailesinin yaşadığı evin önünde Arapça ağıtlar yakarak gözyaşı dökenler arasında fenalaşan annesi Anzılha Topraksürer ve bazı akrabalarına sokakta hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. Gazetecilerin eve yaklaşmasına izin verilmezken, soğukkanlı görünmeye çalışan şehit erin babası Hüseyin Topraksürer, "Allah verdi, Allah aldı. 1 çocuğum gitti, 3 çocuğum kaldı. Gerekirse onları da bu vatan için feda ederim" dedi. Şehit erin babasına teselli veren yakınları da, "Bayram arifesinde böyle hainlik yapılır mı?" diyerek tepki gösterdi.
 
Bekar olan şehit erin naaşının yarın kente getirileceği ve öğle namazının ardından düzenlenecek tören ile defnedileceği belirtildi.
 
CANLI KALKAN ÖLDÜ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde TSK'nın K. Irak'a düzenlediği hava harekatına karşı eylem yapan ''canlı kalkan'' grubuna güvenlik güçleri biber gazıyla müdahale etti. Yaralanan BDP Van İl Meclisi üyesi Yıldırım Ayhan hayatını kaybetti. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız