SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hakkari'de 8 Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:35:38
Hakkari'de 8 Şehit
A- A+ PAYLAŞ
 
PKK, Çukurca’daki Geçimli Jandarma Karakolu’na saldırdı. Önceki geceki ilk baskın anında 6 asker, 2 korucu şehit oldu. Kahramanca çarpışan Mehmetçik, 14 teröristi öldürdü. 3 koldan saldırı öncesi saat 23.00 sıralarında Çukurca’ya 7 km. uzaklıktaki Karataş Jandarma Karakolu ile 20’nci Sınır Jandarma Tugayı’na bağlı Darsinki Tepesi’ndeki askeri üs bölgesine taciz ateşi açıldı.
 
HAKKÂRİ’nin Şemdinli ilçesinde 14 günden beri çatışmalar devam ederken, bu kez de PKK’lılar Çukurca’da saldırıya geçti. Geçimli Jandarma Karakolu’na yapılan saldırıda 6 asker ile 2 köy korucusu şehit oldu. 15 asker, 1 köy korucusu ve 5 sivil yaralandı. Saldırıya katılan 14 terörist öldürüldü. Murat Karayılan’ın “Sınırın ötesi berisi yok” açıklamasının ardından, önceki gece saat 23.00 sıralarında Çukurca ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş Jandarma Karakolu’na, 20’nci Sınır Jandarma Tugayı’na bağlı Darsinki Tepesi’ndeki askeri üs bölgesine ve sınır ötesindeki PKK’nın Zap Kampı’nın karşısında bulunan Geçimli Jandarma Karakolu’na eş zamanlı taciz ateşi açıldı. Diğer bölgelerde taciz ateşinin ardı gelmezken Geçimli’de saldırı yoğunlaştı. 3 koldan karakolu ateş altına alan teröristler sivil bir kamyonetle de karakola yaklaşıp yaylım ateşi açtı. 
 
İntihar eylemcisi
 
Ateşe anında karşılık verilirken bu sırada intihar eylemcisi bir kadın terörist, karakol nizamiyesine doğru koşarak üzerine bağladığı bombaları patlattı. İlk baskın sırasında Faruk Çiftçi ve Cabbar Duman adlı korucular ile 6 asker şehit oldu. 15 asker, 1 geçici köy korucusu ile evleri karakolun yakınında bulunan ve akraba oldukları belirtilen Şehzenan, Necdet, Şerife, Kıymez ve Mizgin Ölmez, Abdurahman Dayan yaralandı. Yaralı asker ve siviller ambulanslarla Hakkâri Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. PKK’lı diğer grupların Karataş Karakolu ve Darsinki Tepesi’nde bulunan askeri üs bölgesine düzenlediği saldırılarda ise ölen veya yaralanan olmadığı ifade edildi.
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Kahraman personelimize, şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim” dedi.
 
TACİZ
EŞ zamanlı saldırıda PKK’nın hedeflerinden biri Çukurca’nın 7 kilometre güneydoğusundaki Karataş Karakolu oldu. Karataş’a taciz ateşinde bulunan teröristler, hem karakoldan hem de ileri üs bölgelerinden ateş altına alınarak püskürtüldü. Bir başka hedef 20’nci Sınır Jandarma Tugayı’nın ileri üs bölgesiydi. Çukurca ilçe merkezine 1.5 kilometre uzaklıkta sınırın sıfır noktasındaki Darsinki Tepesi’ndeki üs bölgesine ateş açan PKK’lılar anında karşılık gördü. 
 
Teröristler esas hedef olan Hakkâri- Çukurca karayolunun 40’ıncı kilometresindeki Geçimli’ye sarp dağlardan ağır silahlarla ateş açtı. Bir grup, karayolu üzerinde bulunan karakolun nizamiyesine kadar yaklaştı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle arkadaşlarını şehit veren askerler kahramanca direnip, PKK’lıları püskürttü.
 
Terörist cesetlerini köylüler topladı
 
Çatışmanın ardından Geçimli ve çevre köylerde oturanlar saldırı düzenlenen karakola geldi. Köylüler tarafından çatışma yaşanan bölgede bulunan 14 PKK’lının cesedi Geçimli Karakolu’na götürüldü. Çukurca 20’nci Sınır Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Geçimli Karakolu’na gelerek incelemelerde bulundu. Hakkâri Valisi Orhan Alimoğlu, “Terör örgütü mensuplarıyla, 11 adet Kalaşnikof marka silah ve 1 adet RPG7 marka roketatar ele geçirilmiştir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız