SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hakkari'de Hain Tuzak:5 Şehit

0
Güncellendi - 2016-07-10 22:49:56
Hakkari'de Hain Tuzak:5 Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Şemdinli ilçesinde meydana gelen patlamada 4 askerin şehit olduğunu söyledi. Yaralı bir askerin de şehit olmasıyla, şehit sayısı 5'e yükseldi.

ÖNCE 4 ŞEHİT 1 YARALI..

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristler tarafından yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 askerin şehit olduğunu, 1 askerin ise yaralandığını söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı da yaptığı ilk açıklamada, şu bilgiyi verdi:

"10 Temmuz 2016 Pazar günü saat 12.05’de, Hakkari/Şemdinli Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan unsurlarımızın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, dört kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

YARALI ASKER DE ŞEHİT..

Genelkurmay Başkanlığı, olayla ilgili daha yaptığı ikinci açıklamada, Hakkari Şemdinli Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan unsurların geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu yaralanan ve tedavisine hastanede devam edilen bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada "10 Temmuz 2016 Pazar günü saat 12.05'de, Hakkari/Şemdinli Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan unsurlarımızın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu yaralanan ve tedavisine hastanede devam edilen kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 13.55'de şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız