SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hakkari'den Konuk Var

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari'den, "Ekonomik, sosyal fırsatlar tanıtımı ve kardeşlik köprüsü" adı altında Malatya'ya gelen iş adamı ve üniversite heyeti, Vali Ulvi Saran'ı ziyaret etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Hakkari Üniversitesi Daire Başkanı Osman Kızılban, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İsmail Çatal ile 50 kişilik iş adamı ve üniversite heyeti, Vali Ulvi Saran'ı ziyarette karşılıklı istişarelerde bulundular.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ziyaretin amacını dile getirip, Malatya, Kayseri ve Ankara'ya "Ekonomik, sosyal fırsatlar tanıtımı ve kardeşlik köprüsü" adlı program için Malatya'ya gelindiğini söyledi.

Ziyarette konuşan Vali Ulvi Saran, iş hayatının gelişimi açısında bu tür ziyaret ve gezilerin önemini dile getirerek, "Farklı yerlerdeki ticaret erbabı kişileri ziyaret etmeye, tecrübe paylaşımı diyelim. Verimli geçmesini ümit ediyorum" diyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İsmail Çatal da, gelişmişlikte 77.sırada olduklarını hatırlatıp, temel problemlerinin sermaye yetersizliği olduğunu vurguladı.

Hakkari heyeti, Vali Saran'a Hakkari'nin meşhur balını hediye etti. Heyetin Battalgazi ilçesindeki tarihi ve turistik yerler ile Malatya'da 1. ve 2. Organize Sanayi bölgesinde işletmeleri gezdikten sonra Kayseri'ye gidecekleri kaydedildi.

TSO'DA..
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı da (MTSO) ziyaret etti.

MTSO Salonu'nda gerçekleşen ziyarette ilk olarak MTSO Genel Sekreteri Sait Sabadayı, heyetin, Kayseri, Malatya ve Ankara programı çerçevesinde Malatya'da bulunduklarını belirtip, Malatya hakkında bilgi aktardı.

Daha sonra kürsüye gelen MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, bu tür ziyaretlerin önemine temas edip, "Bu tür geziler, diyalogu üst noktalara taşımak için bir fırsattır. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, ülkemizin istikrarı ve geleceği için bu tür geziler ve diyaloglar önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.
"Ülkemizin her karışı kutsaldır" diyen Erkoç, şehirler arasındaki kardeşlik köprüsünün ülke adına sevindirici olduğunu vurguladı. Dostluklar sonrasında ticari ilişkilerin beraber geldiğini söyleyen Erkoç, "Son iki ay içerisinde Suriye ve Kuzey Irak gezilerimizi tamamladık. Önümüzdeki aylarda bir komşu ülkeye ziyaret planladık" şeklinde konuştu.

Yeni pazarlar bulmak için yeni ürünlerin üretilmesi gerektiğine parmak basan Erkoç,"Üretmek demek, büyümek demektir. Üretmenin yanı sıra güven ve istikrar da ihtiyaç vardı. İstikrarın olduğu yerde başarı ortaya çıkar" ifadelerini kullandı.

Hakkari Üniversitesi Daire Başkanı Osman Kızılban ise, üniversite ile halk işbirliğinden söz edip, işadamlarını bir araya getirip bir gezi düzenlediklerini ifade ederek, üniversite sanayi işbirliğinin önemini anlattı.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İsmail Çatal da, Hakkari hakkında bilgi verip, iki ülkeye sınır olduklarını, yılda 250 milyon dolar ihracat yaptıklarını, hedeflerinin ihracatı 1 milyar dolara çıkarmak olduğunu vurguladı. Çatal, Irak Üzümlü kapısının açılmasını istediklerini belirtip, Irak'ın potansiyelinden yararlanmak gerektiğini vurguladı.

Konuşmalardan sonra Erkoç, Çatal'a tepside kuru kayısı, Çatal da, Hakkari balı ve diğer hediyeler takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız