SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hakkımız Gasbedildi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:51:21
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’da Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, Fethiyespor ile oynadıkları Play-Off yarı final müsabakasında haklarının gasp edildiğini iddia ederek, maçın hakemi Mustafa Aydın’ı ağır bir dille eleştirdi. 

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu ile yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Mumcu, Fethiyespor maçını yöneten hakemlerini eleştirerek, sert açıklamalarda bulundu.

Mumcu, maçın hakemleri Mustafa Aydın, Ömer Faruk Yeşil, Mehmet Kısal ve 4’ncü hakem Volkan Şeker’i 4’lü çete olmakla suçlayarak, “Fethiyespor maçında 4’lü çete hakkımızı gasp etti. Hakkımızı yiyenleri Allah’a havale ediyorum” dedi.

Fethiyespor ile oynadıkları karşılaşmanın Türk futbol tarihine kara bir leke olarak geçeceğini savunan Mumcu, “28 Mayıs 2013 günü Yeni Malatyaspor’un PTT 1. Lig'e yükselme iddiasıyla alakalı olarak Fethiyespor ile Konya Atatürk Stadı’nda karşılaştık. Tabi buna 'sıradan bir futbol maçı' demek hakikaten haksızlık olur. Şehir olarak, camia olarak çok üzgün bir vaziyetteyiz. Maalesef 28 Mayıs Türkiye’de futbol tarihine özelde de Malatya’nın futbol tarihinde kara bir sayfa ve kara bir lekedir. Uzun yıllar konuşulacak ve hafızalarda yer alacak bir maç olarak aklımızda kalacak. Malatyalıların ve Malatya’daki futbol sevdalılarının geleceğe dair hayalleri ve umutlarını çalınmıştır. Malatyalının futbola olan özlemini, futbola ilgisini bütün Türkiye bilir. Bu anlamda uyarılarımıza rağmen sezon başından beri yaşadığımız hakem hatalarının çok organize bir şekilde 4’lü bir çete tarafından gasp edildiğinin acı bir akşamını yaşadık” görüşünü öne sürdü.

“TAKIMIMIZ YENİLGİYE MAHKUM EDİLDİ”

Mumcu, Malatya’nın 28 Mayıs’ı asla unutmayacağının altını çizerek, şunları söyledi: 

“Maçın hakemi Mustafa Aydın ve ekibi tarafından 'bitti' denilen maç, üst üste yapılan hatalarla tamamen aleyhimize çevrildi. Uzatmalarda, Yeni Malatyaspor’un eksik bırakılmasıyla ancak Fethiyespor’un galip geleceği inancıyla da takımımız 10 kişi bırakılarak, bu sonuca mahkum edildi. TFF’nin bundan sonra bir maç nasıl tersine çevrilir? Bir maçta hakem hataları nasıl fahiş şekilde bu kadar üst mertebeye çıkar? Ve bir maç nasıl bu kadar satılır? Diye defalarca izlemesi gereken ders niteliğinde bir maç oldu. İnşallah bu maçı hakem seminerlerinde gösterirler. Son 1,5 ayda Süper Ligde 2 defa orta hakemlik yapmış, 3 defada 4’ncü hakemlik yapmış bir hakem son 20 dakikada üst üste ve son 2 dakikada da nasıl böyle büyük hatalar yapar? Bunu futbol kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bunu sadece bir hakem hatası olarak yorumlamak olayı çok hafifletir. Kesinlikle işin içinde bir tertip olduğuna yürekten inanıyoruz. Ve her kim bu tertibin içindeyse, bu şehrin hakkını her kim yediyse, onların hepsini Allah’a havale ediyorum. 1 yıllık emeğimiz çalındı. Hedefimiz ve özlemimiz çalındı. Mustafa Aydın ve çetesi kesinlikle bir maç yönetmemiştir. Sadece bir tertibin, daha önceden alınmış bir kararın maşası olarak sahada görevlerini almışlardır. Maçtan önce eğer psikolojik bir rahatsızlığı yoksa ve maçtan önce sudan başka bir sıvı almışsa onu bilemiyorum. Yine maçın karakteristiğine baktığımızda orta hakemin göremediği pozisyonlar olabilir ama bu çete öyle bir anlaşmış ki, dördüncü ve yan hakemleriyle birlikte bizi bu sonuna mahkum ettiler. Buradan eğer sesimizi duyarlarsa ki, bir senedir duymadılar. TFF ve MHK’ye orta hakem Mustafa Aydın olmak üzere 4 tane arkadaşı Malatya’da istenmeyen adam olarak ilan ediyoruz. İster görevli isterse de şahsi olarak bu arkadaşları Malatya’da görmek istemiyoruz. Bundan sonra Malatya’nın futbol serüveninde de yanlışlıkla da olsa herhangi bir görev almalarını reddediyoruz. Malatya şehri 28 Mayısı asla unutmayacaktır. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız Malatya adına hakkımızı helal etmiyoruz.”

“TÜRK FUTBOLU ADINA NUMUNE BİR MAÇ OLDU”

Yeni Malatyaspor camiası olarak kahrolduklarını ifade eden Mumcu, “Bütün umutlarımızı son 30 saniye içerisinde Konya Atatürk Stadına gömen bu çetenin bizim tarafımızdan takdir edilmesi zaten beklenemezdi. Oyunun son 20 dakikasının defalarca izlenmesini tavsiye ediyoruz. TFF ve MHK’ye bu çağrıda bulunuyoruz. Malatya şehrini futbola küstürmeye ve futbol üzerinden sahipsiz bırakılmasına asla gönlümüz razı değildir. Nefsimize ağır gelende de bir hayır aramak istiyoruz. Belki bu bir kırılma noktası olur. Belki de Malatya futbolu için dönüşüm noktası olur” diye konuştu.

Mumcu, karşılaşmadan TFF’nin gerekli dersleri çıkarmasını beklediklerini söyleyerek, “Konuşulacak hiçbir şey yok. Ama Türkiye’de futbolun geleceği adına hakikaten numune bir maç oldu. Konya Atatürk Stadyumu bana göre o gün ahlaksızlığın, karaktersizliğin bir laboratuvarı haline geldi. İnşallah bu laboratuvar üzerinden TFF birçok deneyler yapıp, ders çıkaracaktır. İnşallah çıkartılır. Malatya şehrine yazık oldu. Emeğimize yazık oldu. Hemşehrilerimizin beklentilerine cevap verilememesi bizi hakikaten kahretti. Bu mantaliteyle TFF bana göre 6 değil, 24 tane hakem görevlendirmeli. Saha ve kale kenarlarına en az 24 tane hakem koymalı. Eğer bu karakterde hakemleri siz maçlara tayin ederseniz 6 hakem yetmez, en az 24 tane hakemle organize etmelisiniz” şeklinde konuştu.

“SÜRECİN ADINI BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE KOYARIZ”

Mumcu, göreve devam edip etmeyecekleri yönünde yöneltilen soruya, “Çok erken sorular bunlar. Şuan hakikaten kendimizde değiliz. Yaptığımız görevde zaman zaman istişareler ettik. Elbette hata ve eksiklerimiz olmuştur. Bunu her vesilede söyledik. Ama sizde biliyorsunuz ki, bize yüklenilen görev, çok ağır bir görev. Bu kadar beklentinin içerisinde sadece Sayın Başkanımızın maddi ve manevi desteği ile bizlerin burada oluşuyla Malatya futbolunda bir şeyler yapmaya ve katkı sağlamaya çalıştık. Tabi ki bundan sonraki sürecin adını birkaç hafta içinde koyarız. İsimler hiç önemli değil. Ama Malatya futboluna biz bir seviye getirmeye çalıştık” cevabını verdi.

FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız