SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hakkımızı Arayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:55:45
A- A+ PAYLAŞ

Kamu şirket çalışanlarının Ankara’da düzenlenecek toplu basın açıklaması ile sorunlarını dile getirecekleri bildirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kamu Şirket Çalışanları Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Yavuz Atalan, Ankara’da haklarını aramak için hazırlık yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Derdimizi kime anlatsak kimden yardım istesek insan tüccarlarını emeğimizi sömürenleri kime şikayet etsek sonuç aynı. Taşeron işçi damgası yemiş olmamız sorunlarımıza duyarsız kalmalarına yeterli oluyor.

Örneğin özelleştirmeler. Özelleşen kurumda memura tayin hakkı kadrolu işçiye sözleşme veya 4/C verilirken taşeron işçi sahipsizlikten personel tasarrufu adı altında işten çıkartılan grup oluyor. Ne tayin ne sözleşme nede 4/C hakkı verilmiyor.

2010 yılından itibaren Türkiye genelinde kurularak bugün federasyonlaşan taşeron işçi dernekleri yerel ve ulusalda gerek kamuoyunu gerek bürokratları gerekse TBMM’de grubu olan veya olmayan siyasileri, sendikaları taşeron işçilik konusunda defalarca uyarmıştır.

Her defasında taşeron işçilik uygulamasının İş Kanununa ve Anayasaya uygun olmadığını mahkemelerin işçi lehine kararlar verdiğini bu uygulamaya derhal yasal düzenlemelerle son verilerek taşeron İşçilerinde kamunun asıl çalışanı olması gerektiğini söylememize rağmen iktidar partisinin veya muhalefetin sadece birkaç söyleminden öteye geçmediğini gördük.

Milli Gelirin 10 bin doları aşmasıyla övünenler, ihracat ve ithalatla övünenler, enerjide sağlıkta karayollarında ulaşımda haberleşmede ve diğer tüm kurumlarda ki başarılarıyla övünenler hiç düşünmediler mi? Bu başarının en önemli pay sahibi çalıştırılan işçiler olduğunu. Her kurumda kadroludan çok Taşeron işçi var. Biz iş gücünden faydalanarak başarılar elde ettiğimiz işçilerimizin haklarını verelim hiç mi demezler?

Dernekler ve federasyonlar olarak bu çözümsüzlüğe tekrar tepkimizi koymak ve çıkartılacak yasadan beklentilerimizi anlatmak üzere 81 ilden tüm taşeron işçilerimizle beraber 28 Eylül Cumartesi saat 14.00’da Ankara/Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı’nda basın açıklaması yapacağız.

Malatya’da çalışan tüm taşeron işçilerimizi Ankara’da gerçekleştirilecek bu basın açıklamasına bekliyoruz. Ankara’ya gitmek için derneğimiz tarafından otobüsler hazırlanmıştır. Ankara’ya gelmek isteyen tüm işçilerimizin derneğimizle irtibata geçmeleri gerekmektedir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız