SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hakkımızı Yedirmeyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:34:46
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 'Biz Malatyalılar olarak kimsenin hakkını yemeyiz, ama hakkımızı da yedirtmeyiz' dedi. Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk, Yeni Malatyaspor kulübünü ziyaret etti.

Yönetim, teknik heyet ve futbolcuların hazır bulunduğu ziyarette AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, teknik direktör Feyyaz Uçar ile bir süre sohbet etti. Çalık, Uçar'a, 'Benim öğrencilik yıllarımın en büyük yıldızısın" dedi. 

"BİRLİK VE BERABERLİK OLURSA BAŞARI GELİR"

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, birlik ve beraberlik olursa hak ettikleri yere geleceklerini ifade ederek, "Birlik ve beraberliği yakaladık. Sizleri de yanımızda görmek mutluluk verici. Pendikspor maçında ve diğer maçlarda her zaman AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık bizi aramış ve yanımızda olmuştur. Maçlara fazla gelemiyor ama her zaman arayıp, soruyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'da aynen öyle. Yeni Malatyaspor ortak değerimiz. Birlikte hareket edersek, hak ettiğimiz yere geliriz" dedi. 

Gevrek, son haftalarda ciddi haksızlıklara uğradıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Hakemler tarafından son haftalarda haksızlığa uğradık. Birlik ve beraberlik olursak, haksızlıklara dur diyebiliriz. Çünkü burada takıma ciddi bir emek harcanıyor. Camia olarak herkes takıma sahip çıkıyor ama hakemlerin yaptığı hatalarla son 2 maçta sıkıntı yaşadık. Gerçekten ciddi bir takım kurduk. Güçlü bir takımımız var ama bir kaç ufak tefek hata yüzünden istemediğimiz sıkıntılar yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra yaşamayız. Bu şehrin geçmişine ve futboluna baktığımız zaman hak ettiği yerde değil. Bu kulüp, UEFA'da ve Süper Lig'de oynamış büyük bir camia. Bizim yarıştığımız rakiplerimizin hepsi ilçe takımları. Malatya olarak büyük bir camiayız. İnşallah sizlerinde desteğiyle bu takımı hep birlikte bir üst lige çıkarırız. Biz burada sadece adalet istiyoruz. Adalet olursa, bu takım hak ettiği yere gelecektir."

"HAKSIZLIĞA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, Yeni Malatyaspor'un Malatya'nın en büyük değeri olduğunu ifade ederek, Yeni Malatyaspor'un yaşadığı sıkıntıları paylaşmak için kulübü ziyaret ettiklerini söyledi. 

Yeni Malatyaspor'un her zaman yanında olduklarını ifade eden Kahtalı, "Malatya Büyükşehir Belediyemizin, Yeni Malatyaspor'a  olan katkılarını herkes biliyor. Siyasi olarak sunabileceğimiz bir katkı varsa, elimizden geleni yapmaya hazırız. Biz her zaman takımımızın yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Yeni Malatyaspor'a desteklerimizi sunacağız ama hiçbir zaman içinde haksızlığa karşı sessiz kalmayacağız" diye konuştu. 

"HAKKIMIZIN YENMESİ ŞEHRİ ÜZÜYOR"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, iyi bir yönetim oluştuğunu ve takımın Malatyalıların sevgisini ve güvenini kazandığını kaydetti.

Çakır, takımın alın teriyle mücadele ettiğini belirterek, "Yeni Malatyaspor favori takım ve şampiyonluk için mücadele ediyor" dedi. 

Yeni Malatyaspor'un bir çok maçta haksızlığa uğradığını savunan Çakır, "İyi bir yönetim oluştu. Takım şuanda bütün Malatyalıların sevgisini ve güvenini kazandı. Bu anlamda şehirde bir araya gelme ve birliktelik oluştu. Takımımız gerçekten alın teriyle mücadele ediyor.  Şuanda favori bir takımız. Şampiyonluğa oynuyoruz. Bunun için 4-5 yıldır şehir olarak gayret gösteriyoruz. Ama gerçekten bu son haftalarda, sadece son haftalarda değil bu sezonun geneline baktığımız zaman takımımızın bir çok maçta haksızlığa uğradığını görüyoruz. Bazı basiretsiz, çapsız idareciler veya hakemler var. Genel anlamda bütün bir camiayı da suçlamak hoş değil. Ama böyle bir şehrin hakkının yenmesi de bu büyük camiayı üzüyor. Türkiye'de zaten futbol kan kaybediyor. TFF'nin MHK'nin ve futbol kamuoyunun çok daha dikkatli davranması lazım. Dolayısıyla da hatalara prim vermemesi gerekiyor. Sürekli hatalar oluyor ve raporlar yazılıyor. Ama arkası gelmiyor. Bugün Malatya 600 bin nüfuslu bir şehir. 1,5 milyon dışarıda yaşayan hemşerilerimiz var. 2 milyonluk bir şehrin kaderiyle hiç kimsenin oynama hakkı kesinlikle yoktur. Biz bu mücadelemizi, arkadaşlarımızın alın teri ve emeğini kimsenin yanlış kararlarla ya da masa başında heba etmesine izin vermeyiz. Buna hiç kimsenin hakkı yok" şeklinde konuştu.

"MALATYALILAR TAKIMA SAHİP ÇIKSIN"

Çakır, maddi olarak takımın yanında olduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Malatyalıların takıma sahip çıkması gerektiğine inanıyorum. Sadece sözde kalmamalı. Maddi ve manevi olarak takımın yanında olmalılar. Malatya'da ve dışarıda yaşayan bütün hemşerilerimizin takımımıza sahip çıkması gerekiyor. Bu şehirde, Türkiye'de çok az olan bir futbol sevgisi var. Hafta sonu Tokatspor ile oynanan karşılaşmada taraftarlarımız stadı doldurmuşlardı. Dolayısıyla bunu yok etmeye ve köreltmeye hiç kimsenin hakkı yok. Takımların adil bir ortamda yarışmalarını istiyoruz. Asla ve asla ayrıcalık istemiyoruz. Hakların ve adaletin sahada yansıtılmasını istiyoruz. Çünkü bir yıllardır şampiyonluk için mücadele ediyoruz ve haksızlıklar karşısında toplum olarak üzülüyoruz. Geliyoruz bir maçta ya da Play-Off'ta takılıyoruz. İyi oynamadan yenilirsek biz her sonuca razıyız. Yenilse de, yense de, çıksa da, çıkmasa da takım bizim takımımız. Biz futbolu, futbol olduğu için seviyoruz. Yanlış kararlar arttıkça biz bunda art niyet arıyoruz. Bunlar doğru şeyler değil. Burada kimseyi rencide de etmek istemiyoruz. Futbol yorumcuları gibi birilerine hakaret etmek bize ve Malatya'ya yakışmaz. Biz futbolumuzu oynayıp, bir üst lige çıkmak için bir sürü emek verdik. Bir sürü maddi olarak katkılar sağlamaya çalışıyoruz. Birileri bütün halkın iradesini ve heyecanını kırıyor. İnşallah arkadaşlarımız sabırlı bir şekilde mücadelelerini devam ettirecek. Biz bize yakışanı yapacağız. Taraftar olarak da duruşumuzla ve yaptıklarımızla bu arkadaşlarımıza güç vereceğiz. Takımdaki futbolcu arkadaşlarımızın ç.ok kaliteli olduklarına inanıyorum. Geleceği olacak arkadaşlarımızı da görüyorum. Feyyaz hocamızda Türkiye'nin bildiği, sevdiği ve kendisini kanıtlamış bir teknik adam. Yönetimimizde gerçekten samimi ve bu işe yürekten inanmışlar, emek veriyorlar."

"KİMSENİN HAKKINI YEMEYİZ, HAKKIMIZI DA YEDİRTMEYİZ"

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Yeni Malatyaspor'un yaşadığı sıkıntı, problem ve üzüntüden sonra kulübü ziyaret ettiklerini belirtti. 

'Biz Malatyalılar olarak kimsenin hakkını yemeyiz, ama hakkımızı da yedirtmeyiz' ifadesini kullanan Çalık, "Yeni Malatyaspor'un Tokatspor ile oynadığı maçtan sonra, takımımızın yaşadığı sıkıntıdan sonra Malatya'da, Yeni Malatyasporlu oyuncularımız ve taraftarlarımızla bir arada olmak için sizlerin yanına geldik. Bugün burada olmamızın en önemli gerekçesi şu; biz Malatyalılar hiç kimsenin hakkını yemeyiz. Ama hakkımızı da asla yedirtmeyiz. Eğer Yeni Malatyaspor, en iyi futbolcuları alıp bünyesine dahil ettiyse, en iyi teknik direktörü getirip, mücadeleye dahil ettiyse ve beyefendi kimliğiyle, Malatya'nın tanıdığı andan itibaren tek bir zerre kötü sözünü duymayan bir değerli başkan varsa ve futbolu da çok kaliteli bir şekilde oynuyorlarsa, buna rağmen hakem hataları yüzünden sıkıntı yaşıyorsa, biz bu sıkıntıları bertaraf etmek için Malatya'nın siyasileri olarak değil, Malatyalı hemşerilerimiz olarak 11 kişilik Yeni Malatyaspor oyuncularının, 12. taraftarı olarak güç birliği yapmaya her daim hazırız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Biz Malatyaspor taraftarlarıyız. Siyasi olarak burada var olmanın ötesinde taraftar olarak Yeni Malatyasporlu futbolcularımızın ve takımımızın her zaman yanında olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz" dedi.

"YAŞANAN SIKINTILAR BİZİ DAHA DA KENETLENDİRİYOR"

Malatya'nın haksızlık karşısında tek yumruk olduğunu kaydeden Çalık, "Yeni Malatyaspor'un Konya Anadolu Selçukluspor maçında 10 kişi, Tokatspor maçında da 9 kişiyle mücadele etmesi, hele de Tokatspor maçında verilen ikinci kırmızı kartın ne kadar haksız bir şekilde verildiğini görmemiz, bizim kenetlenmemize vesile oluyor. Haksızlık karşısında Malatya tek yumruk olur. Bunu herkes bilsin. Bütün siyasi partiler, kurum ve kuruluşlar tek yumruk olur. Malatyaspor'un geçmiş dönemlerde yaşamış olduğu sıkıntıları hepiniz biliyorsunuz. Ve şimdi küllerinden bir Yeni Malatyaspor doğuyor. Şimdi emin adımlarla şampiyonluğa doğru gidiyorlar. Ve işi Play-Off'a bırakmadan gideceksiniz. Oyunculardan tek isteğim, bu işi Play-Off'a bırakmayın. Biz, zor gününüzde yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz. Yoğunluktan dolayı maçlara gelemiyoruz. Ama bundan sonraki süreçte ilk maçınızı olan Kartalspor maçında sizlerle birlikte İstanbul'da olacağım. Yaşanan sıkıntılarla ilgili de Bakanımız ve TFF Başkanı ile görüşeceğim" şeklinde konuştu. 

"HAYATIMIN HİÇBİR DÖNEMİNDE BU SON 2 HAFTADA YAŞADIĞIM OLAYLARI YAŞAMADIM"

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, "Hayatımın hiçbir döneminde bu son 2 haftada yaşadığım olayları yaşamadım" dedi.

52 yaşında olduğunu Süper Lig'de Beşiktaş ve Antalyaspor'da forma giydiğini anımsatan tecrübeli teknik adam, "52 yaşındayım. Süper Ligde Beşiktaş ve Antalyaspor'da oynadım. Milli takımlarda zaman zaman 26 kere A Milli Takım olmak üzere görev aldım. Daha sonra teknik direktörlük hayatım başladı. Hayatımın hiçbir döneminde bu son 2 haftada yaşadığım olayları yaşamadım. O yüzden biraz hassasiyetim mevcut. Hatta maç sonraki ilk defa biraz agresif olarak açıklama yaptım. Bence de gerekliydi. Hissiyatımı paylaşmak istedim. Sinirlerimize hakim olamadan bazı laflar söyledik. Tabi bunlar ceza gerektiren laflar değil, sadece takımımızın sonuna kadar mücadele edeceğini herkese belirtmekti. Dolayısıyla burada bulunmanız benim için çok anlamlı. Çünkü bu takımın buna gerçekten ihtiyacı var. Maddi olarak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Kulüp Başkanımız her türlü ihtiyacımızı gideriyorlar. Bu kulübün biraz manevi desteğe ihtiyacı var. Biraz medya desteğine ihtiyacı var. Taraftar desteğinde Allah'a şükür sıkıntımız yok. Bu takımı üst ligde görmek için muhalefeti bırakmanız lazım. Yaşım itibariyle ve futbol kariyerim dolayısıyla sizden biraz daha fazla tecrübeye sahibim. Bu lafları bunun için söylüyorum. Kendime paye çıkarmak amacında değilim, hiçbir zaman da böyle bir şeyim olmayacak. Kariyerime baktığınızda da her şey gözüküyor. Bu takımın ihtiyacı olan şey, manevi destek. Bunu çok samimi söylüyorum. Başka hiçbir problemimiz yok. Bu takıma muhalefet edecek olanlar varsa da, biraz sabır etsin. Çünkü elimizde bir çocuk var ve bu çocuk daha büyüyor. Belki genç oldu şuanda. Bu takım seneye PTT 1. Lige çıkar, bir sonraki sene Süper Lige çıkar, ondan sonra istediğiniz eleştiriyi yapabilirsiniz. Medya ve taraftarın her zaman desteğine ihtiyacımız var. Bunu lütfen unutmayalım. Biz takımımızla mücadelemizi sahada yapacağız. Saha dışında da, inşallah bu birliktelikle birlikte, bu havayla şampiyonluk gelecektir. Şampiyonluk başka türlü olmuyor. Şampiyonluk denen şey birlik ve beraberlikten geliyor" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız