SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hakkın ve Adaletin Yanında Duruyoruz"

0
Güncellendi - 2016-07-26 03:19:15
A- A+ PAYLAŞ

Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AKP Malatya İl Başkanlığını ziyaret etti.

AKP İl binasında partililer ile bir araya gelen Ünal, burada yaptığı açıklamada 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ-PDY unsurlarının ifşa olduğunu söyleyerek, “O yüzden Türkiye'nin bundan sonra önü açıktır” dedi.

Dünya tarihinde helikopterlere, tanklara ve mermilere kendi iradesi için kafa tutan başka bir topluluk olmadığını belirten Ünal, “Dünyada akademik açıdan böyle bir toplumsal hareketlilik ya da olay da yoktur. Milletimiz tanklara, helikopterlere, uçaklara ve bombalara rağmen bayrağına, vatanına sahip çıkmanın nasıl bir duygu olduğunu tüm dünyaya net bir şekilde gösterdi. O yüzden biz AK Parti olarak bir kez daha şunu söylüyoruz: ‘Bu aziz millete ne hizmet yapılsa azdır’. Biz bu aziz millete hizmetkar olmakla onurların en büyüğüne sahip olduğumuzu düşünüyoruz ve bu millete mensup olduğumuz için de Allah'a Hamd ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında önümüzdeki dönemle ilgili ipuçları da veren Ünal, “Allah korusun 15 Temmuz gecesi bu hainler başarılı olsalardı sonuçlarını düşünmek bile istemiyorum. O yüzden bugün bu durum bizim için Allah'ın bir lütfüdür. Bu hain şebeke artık ifşa olmuştur o yüzden Türkiye'nin bundan sonra önü açıktır. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi kendimize güvenmeliyiz. Peygamber Efendimizin Ebubekir Sıddık Radıyallahu Ahna söylediği gibi; ‘Korkmayacağız ve üzülmeyeceğiz' çünkü Allah bizimle beraberdir. Allah'ın bizimle beraber olduğunu nereden biliyoruz: Biz hakkın, hakikatin ve adaletin yanında duruyoruz. Bu yüzden Allah bizimle beraberdir” ifadelerini kullandı.

Milletin meydanları terk etmemesi gerektiğinin altını da çizen Ünal, “Herkesin gönlü rahat olsun ama Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız söyleyene kadar da yorulmak yok, milli iradeyi korumak için demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız ‘Tamamdır’ diyene kadar en ufak bir kaygıya kapılmadan ve en ufak bir yorgunluk emaresi göstermeden bugünler Allah'ın bize bir ikramıdır diyerek ve şükrederek yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

DEMOKRASİ NÖBETİ'NE KATILDI..

 

Kültür ve Turizm eski Bakanı Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal da, akşam milli iradeye sahip çıkan Malatyalılarla buluştu. Kapalı Çarşı üzerinde kurulan platformda halka seslenen Ünal, Türkiye’nin tek yürek olmasına bütün dünyanın şahitlik ettiğini belirtti.

Bütün dünyanın Türkiye’nin milli iradesine nasıl sahip çıktığını çok iyi gördüğünü ifade eden Ünal, “Bu bayrağın renginin neden kırmızı olduğunu, şehitlerin kanından rengini alan bu bayrağa benimde kanım karışsın diyerek ölüme koşan bir milleti gördü bütün dünya” diye konuştu. Millet olmanın ne olduğunu 15 Temmuz’da halkın gösterdiğini belirten Ünal, “Bizim İstiklal marşımız ‘korkma’ diye başlar. Bilir misiniz Peygamber Efendimiz Ebubekir Sıddık ile o mağarada hicret esnasında saklanırken Ebubekir Sıddık endişelenir ve bunun üzerine Peygamber Efendimiz derki ‘Korkma üzülme Allah bizimle beraberdir” Kardeşlerim Allah bizimle beraber, çünkü biz mazlumun yanındayız, hakkın, halkın yanındayız. Kalbimiz merhametin kalbidir. Bizim kalbimiz garibin, zulme uğrayanın bekçisi olduğu için Allah bu milletle beraberdir” şeklinde konuştu.

Halkın korkması gereken bir durumun olmadığını dile getiren Ünal, “Korkması gerekenler pusu kuranlar, tuzak kuranlardır. Allah bu millete tuzak kuranların tuzaklarını başına geçirdi 15 Temmuz günü. Gönlünüzü rahat tutun Türkiye’nin önü açıktır, kutlu yürüyüşüne devam ediyor. Bu milletin evlatları hamd olsun dimdik ayakta, nöbette meydanlardadır. Dünya görsün demokrasi neymiş devletle millet bir arada olmak neymiş tüm dünya görsün. Biz bu aziz millete hizmetkar olmak onurların en büyüğüdür. Bu bayrağın altında yaşamak ve ölmek insan olmanın en büyük onurudur kardeşlerim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Malatya Gençlik Konseyi tarafından gökyüzünde onlarca dilek feneri bırakıldı. Darbeye karşı meydanda toplanan yüzlerce vatandaş ellerindeki dilek fenerlerini birlik ve beraberlik adına gökyüzüne bıraktı. Dilek fenerlerinin bırakılması ile renkli görüntüler yaşandı.

iha

ESKİ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI VE AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ MAHİR ÜNAL, AK PARTİ MALATYA İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ. (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

lll

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız