SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hakkında İşlem Yapılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı Veli Ağbaba, Dilek'in AKP'li belediye başkanı Yusuf Dalbudak (fotoğraftaki) ile ilgili iddialarını tekrarladı ve "Bilerek kamu yararı değil, siyasi çıkar gözetilmektedir" iddiasında bulundu.

Ağbaba'nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Son günlerde Kamuoyunu ve Basınımızı sıkça meşgul eden Dilek Belediyesindeki yolsuzluk ve Belediye Başkanı hakkında açılan davalar konusunda CHP olarak açıklama yapmayı uygun gördük.

Halen görevine devam etmekte olan AKP’li Dilek Belediye Başkanı Yusuf Dalbudak Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi 2007/60 E.S kararı ile ; kül halinde zincirleme görevi kötüye kullanmak suçundan 1 yıl hapis ve adli para cezasına çarptırılmış, ayrıca 3 ay süre ile geçici olarak memuriyetten yoksun kılınmalarına karar verilmiş, cezalar tecil edilmiştir.

Malatya Valiliği 2009/64 karar 24.07.2009 tarihli kararı ile Yusuf Dalbudak hakkında Ali Rıza Buğday ve Muharrem Özgül’ün dilekçelerini kabul etmemesi nedeniyle soruşturma izni verilmiş, Malatya 3. Asliye Ceza Mahkemesinde hukuki bir neden olmaksızın yetkili makamlara verilen dilekçeyi kabul etmemek ve görevi kötüye kullanmak suçu ile dava açılmış ve dava hala devam etmektedir.

Malatya Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü’ne 2010/132 K. 22.11.2010 tarihli konu : 30.09.2010 tarih ve 2010/37 sayılı Dilek Belediye Meclisi Kararı ile 01.06.2009 tarih ve 26 Sayılı Dilek Belediye Meclisi Kararı ile İmar Değişikliği yapılan İmar Yolunun ihdasının yapılarak , kişiler adına satışının yapılması yönünde karar alındığı, bu surette Dilek Belediye Başkanı Yusuf Dalbudak’ın eşi tarafından işgal edilen ( eski ) İmar Yolunun Belediye Başkanının eşi tarafından satın alınmasının olanaklı hale gelmesinde Dilek Belediye Başkanı Yusuf Dalbudak hakkında suç unsuru oluşturduğundan soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir.

Yusuf Dalbudak’ın başkan olarak görev yaptığı 2002 yılında Malatya İdare Mahkemesinin 2002/734 E. 2002/1465 K. Sayılı kararlar ile Dilek Belediye aleyhine açılan davalarda Kadastrol Yollardan ihdas edilen taşınmazların tamamının umumi hizmetlere ayrılan alanlardan düşülerek buna göre D.O.P oranı hesaplanması gerekirken Belediye adına tescil edilerek özel mülkiyete konu taşınmazlar gibi düzenlemeye tabi tutulmasına ve bu suretle şahıs arazilerinden daha fazla oranda düzenleme ortaklık payı alınması karşısında dava konu parselizasyon işleminde hukuka aykırılık olması nedeniyle alınan kararlar iptal edilmiştir.

Yusuf Dalbudak’ın Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Başkanı olarak hukuka aykırı olarak aldığı kararlar ve yapılan işlemler devam etmektedir. Bilerek kamu yararı değil, siyasi çıkar gözetilmektedir.

Hakkında Valilikçe farklı konulardan 4. kez soruşturma izni verilmiş Yusuf Dalbudak hakkında 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47. maddesi gereğince İç İşleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırma kararı verilmesi gerekirken, kanunun vermiş olduğu takdir yetkisi siyasi amaçlarla, hukuk gözetilmeksizin kötüye kullanılmıştır.

Siyasi iktidar daha önceki uygulamalarında kendi partisinden olmayan belediye başkanları hakkında aynı kanun maddesine dayanarak, delil karartma şüphesine binaen tek bir soruşturma izni ile bu kişileri görevden uzaklaştırılmıştır.

Bu durum siyasi iktidarın keyfi karar verdiğinin somut örneğidir. Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devletidir. Hukuk Devleti olmanın ilk şartı da Hukukun genelliği ilkesidir. Burada Hukukun Genelliği ilkesi ihlal edilerek, hukuk devletine olan güven zedelenmektedir.

Devlet yetkililerinin bir an önce siyasi kaygılarını bir kenara bırakıp , hukuk zemininde karar vermesi ve Dilek Belediye Başkanı Yusuf Dalbudak hakkında gereğini yapması gerekmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız