SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Haklı Davamıza Gölge Düşürmeye Çalışıyorlar''

A- A+ PAYLAŞ

Tekel işçilerinin üyesi olduğu Tek Gıda İş Şube Başkanı Servet Akbudak, haklı davalarına gölge düşürmeye çalışan bazı marjinal gruplardan yakındı. Bu arada, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)'ndan Tekel işçilerine destek geldi.

BAŞKANIN YAKINMASI..
Tekel'in Malatya Sigara Fabrikası'nın kapatılmaması için eylem yapan işçilere, "destek" görüntüsü altında dahil olan, ancak halkın tepkisine neden olan "gergin, kışkırtıcı ve marjinal" görüntüler yaşanmasına yolaçan gruplarla ilgili soruları yanıtlayan Tek Gıda İş Sendikası Şube Başkanı Akbudak, “Direnişimizi demokratik kurallar içerisinde sürdürmeye kararlıyız. Fakat bazı marjinal gruplar demokratik kurallar içerisinde yaptığımız direniş ve eylemlerimizi farklı kanallara çekmeye çalışıyorlar ve de haklı davamıza gölge düşürmeye çalışıyorlar. Biz onların desteğini istemiyoruz. Yasal haklarımızı sonuna kadar da kullanmaya karalıyız ama yasaların çizdiği çerçevenin dışına asla çıkmayacağız” dedi.

"TEKEL İŞÇİSİNE DESTEK VERMEYECEK MİSİNİZ?.."
CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da, Tekel işçileriyle yaptığı toplantının ardından, geçtiğimiz ay yapılan kongrede tekrar Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanlığına seçilen Şevket Keskin’i makamında ziyaret ederek kutladı ve başarılarının devamını diledi.

Aslanoğlu'nun “Tekel Sigara Fabrikasının kapanmaması için eylemlerini sürdüren Tekel işçilerinin Esnafların kendilere destek vermediği yolunda şikayetleri olduğunu söylemesi üzerine, Birlik başkanı Keskin, “Hayır öyle bir şey söz konusu değil. Tekel Fabrikası sadece işçilerin değil, tüm Malatyalılarındır. Biz sadece Tekel’e değil, varlığıyla Malatya’ya bir sanayi kenti görüntüsü kazandıran Demiryollarının işlevsiz hale getirilmesine -ki, o dönemler Malatya’nın sanayisi Antep’ten ileri idi- aynı şekilde Sümerbank, Şeker Fabrikalarının kapatılmasına da karşıyız ve bu desteğimizi de ortak bir bildiriye dönüştürdük ve imzaladık.

Yalnız bu hafta Ankara’da olduğum için gelişmeleri izleyemedim ama Malatya esnafı her zaman İşçilerinin ve de Fabrikalarının yanında olmuştur” dedi.

"FABRİKALARIMIZ TEK TEK KAPANIYOR.."
Malatya'daki fabrikaların özelleştirme yoluyla satılmasına tepki gösteren Keskin, "Teknolojisi yenilenmeyen fabrikalar zarar ediyor diye vatandaşın gözüne baka baka yalan söyleniyor. Milletvekillerimizin Malatya'nın yaşadığı sorunların çözümünde etkili olmadıklarını görüyoruz. Fabrikalar tek tek kapanıyor. Milletvekillerimizin hepsinin bir araya gelmesini istiyoruz. Tekel Sigara Fabrikası'nın kapanmaması için milletvekillerimizin hepsi bir araya gelsin, biz de sivil toplum kuruluşları olarak hep birlikte destek verelim. Siz taşın altına elinizi koyun, biz boynumuzu koyarız" diye konuştu.

Aslanoğlu'nun da bulunduğu ortamda daha sonra Tek Gıda İş Başkanı Servet Akbudak’la bir telefon görüşmesi yapan Keskin “ Malatya esnafı adına her zaman işçilerimizin yanındayız" dedi.

TSO BAŞKANININ ZİYARETİ..
Bu arada Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı da, Tek Gıda İş Sendikası Başkanı Akbudak'ı ziyaret ederek, Malatya fabrikasının kapatılmaması konusunda sendikanın ve işçilerin yanında oldukları mesajını verdi. Fındıklı, bu konuda ilgili bakanlıklara da görüşlerini ilettiklerini kaydetti.

Akbudak da destekten ötürü TSO'ya teşekkür etti.

FOTOĞRAFLAR: (Üstte) Tek Gıda İş Başkanı Akbudak.. (Ortada) Başkan Akbudak, milletvekili Aslanoğlu'nun işyerini terketmeme eylemi yapan işçileri ziyareti sırasında konuşurken, (Altta) Malatya ESOB Başkanı Keskin, milletvekili Aslanoğlu'nun ziyareti sırasında, Akbudak'la telefon görüşmesi yaparken..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız