SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Haksa Haktır, Sorgulanmaz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:55:38
A- A+ PAYLAŞ

Bicir Cemevi açılışında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Din adına çoluk çocuk demeden insan boğazlayan canilerin vahşeti karşısında dönüp Hacı Bektaş’ın hoşgörüsüne, Pir Sultan’ın azizliğine sığınıyoruz. Mevlana’nın yüce gönüllüğünde huzur buluyoruz. Yunus’un kalbine sığınıyoruz.  Kılıcından kan damlayanlarla, sazından kardeşlik süzülenlerin farkıdır bu.” Dedi.

Kuluncak İlçesi’ne bağlı Bicir Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Cemevinin açılışı gerçekleştirildi.Beraberinde  CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve parti yöneticileriyle Bicir’e giden Ağbaba’ya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Cemevi açılışı öncesi bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ; “Sizler alın terinizle, aşınızdan ekmeğinizden keserek bir Cemevi inşa ettiniz. Zerre haram katmadan, kimseye avuç açmadan kendi ibadethanenizi, kendiniz inşa ettiniz. Bundan dolayı sizleri ve katkısı olan herkesi kutluyorum. Almanya Dernek Başkanımız Hasan Öğütçü bey de aramızda.  Almanya’daki dostlarımıza ve  dernek yöneticilerine katkıları için teşekkür ediyorum.”dedi.

ANADOLU ERENLERİ HOŞGÖRÜ VE KARDEŞLİK EKTİLER

“Sizler  yıllardır ezildiniz, horlandınız, dışlandınız. Yeri geldi sürüldünüz. Ama inançlarınızı ve değerlerinizi, cemlerinizi ve semahlarınızı bugüne kadar  taşımasını bildiniz.” diyen Ağbaba  “İnançlarınızı bugüne taşıyan dedelerin-babaların, ozanların, pirlerin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Anadolu Erenleri, Dedelerimiz sadece sizlerin inanç yolunu sürdürmekte kalmadı, onlar bugün  Anadolu’yu bütün bu coğrafyalardan , Ortadoğu’dan farklı kılan hoşgörüyü, barışı,kardeşliği ve özgürlüğü bu topraklara ektiler. Ne mutlu ki onların ektiği kardeşlik tohumuna su dökenlere.”ifadelerini kullandı.

KILICINDAN KAN DAMLAYANLARLA, SAZINDAN KARDEŞLİK SÜZÜLENLERİN FARKI

“Bugün yanı başımızda akan kanı görünce, kardeşin kardeşi boğazlamasını görünce sizin değerlerinizi  bir kez daha anlıyoruz. Tahta kılıçlı erenleri, ceylanla aslanı aynı yürekte buluşturan pirleri bir kez daha anlamamız gerekiyor.” Şeklinde konuşan Ağbaba, “Din adına çoluk çocuk demeden insan boğazlayan canilerin vahşeti karşısında dönüp Hacı Bektaş’ın hoşgörüsüne, Pir Sultan’ın azizliğine sığınıyoruz. Mevlana’nın yüce gönüllüğünde huzur buluyoruz. Yunus’un kalbine sığınıyoruz.  Kılıcından kan damlayanlarla, sazından kardeşlik süzülenlerin farkıdır bu.” dedi.

KULUNCAK’IN KAPISI AYRIMCILIĞA KAPALI

CHP Milletvekili Ağbaba konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Cemevine, cümbüş evi diyenlerin inadına, inançlarınızı yok sayanların inadına sizler asla şiddete başvurmadınız, asla kardeşliğinizden vazgeçmediniz. Asla mezhepçilik yapmadınız. Kuluncak’ın kapısını ayrımcılığa kapattınız. Burada herkes kardeşçe yaşıyor. Sofular neyse  Alvar odur. Bicir neyse Karaçayır odur. Bu kardeşliğe katkıda bulunan Alevi-Sünni, Kürt-Türk herkese huzurlarınızda bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.  Sizler, sessiz sedasız dünyanın en etkili sivil itaatsizlik eylemlerinden birini gerçekleştirdiniz. Sizlere ‘Cemevleri yasak’ denildi, ‘ibadethane değil’ denildi, ama sizler yüzlerce cemevi inşa ettiniz. Bu o kadar haklı ve meşruydu ki , buna karşı olanlar bile sus-pus oldular. Sizler üzerinize düşeni yaptınız. Şimdi sıra siyasilerde. Bizler de üzerimize düşeni yapacağız. Bunun ilk aşamasını gerçekleştirdik. Bununla onur duyduğumu belirtmek istiyorum. AİHM kararına dayanarak 231 CHP’li belediyede 2015 yılı başında Cemevlerini yasal ibadethane olarak tanıdık. Bir sözü daha vermek istiyorum. Cemevlerine Mecliste yasal ibadethane statüsü verilmesi için çalışmak bizim boynumuzun borcudur. Bunun için her türlü mücadeleyi vereceğimizin bilinmesini istiyorum.”

HAKSA HAKTIR. SORULMAZ, SORGULANMAZ

Evrensel hukuk ve demokratik değerlerin  insanların taleplerini fetva makamlarına sormayacağını kaydeden Ağbaba “Haksa haktır. Sorulmaz, sorgulanmaz… Bir yerin ibadethane olup olmadığına devlet karar veremez. Kim neye inanıyorsa inanır. Kim nerede istiyorsa orada  ibadetini yapar. Bizim ölçümüz budur. Bunun yapılması için mücadeleye devam edeceğiz.”ifadelerini kullandı.

TARİHİMİZE SİVAS GİBİ, MARAŞ GİBİ BİR KATLİAM DAHA YAZILDI

“Suruç’ta sadece çocuklara oyuncak götürmek isteyen 31 gencimiz katledildi. Maalesef tarihimize Sivas gibi, Maraş gibi bir katliam daha yazıldı.” Diyen Ağbaba, “ İnancından, mezhebinden , etnik kimliğinden dolayı insanlar katlediliyor.Ortadoğu coğrafyasında kan akıyor. Bugün, Türkiye’yi farklı kılan iki  şey var. Bu topraklara kardeşlik, barış tohumu eken, Hacı Bektaşlar,Yunus Emreler, Ahmet Yeseviler, Pir Sultanlar’ın ektiği kardeşlik tohumu yeşermeye devam ediyor.Bu yüzden Türkiye’de mezhep kavgası yaşanmıyor.  Türkiye bugün Suriye, Irak, Mısır gibi değilse bunu Laik Demokratik Cumhuriyete ve birilerinin iki ayyaş dediği Mustafa Kemal Atatük’e borçluyuz.”dedi.

Cemevi açılışında, konuşmaların ardından deyişler söylenip,  semah dönüldü, katılımcılara hazırlanan lokma dağıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız