SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Haksız Kazancın Yolunu Açıyorsunuz!."

0
Güncellendi - 2016-02-17 00:50:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı çalışmalarını Salı günü yaptığı ikinci oturumla tamamladı. 43 adet gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, her seferinde kentlerin yatay yönde yapılaşmasını esas alacaklarını vurgulamasına rağmen, Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Belediye meclislerinde kabul edilen kat artışlarını içeren imar maddeleri de onaylandı. Bu yöndeki gündem maddeleri üzerine söz alan CHP Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu, “Yoğunluk sabit kalma kaydıyla verilen imarlar birer aldatmacadır. Görüntü kirliliğinin yanı sıra haksız kazancın yolunu açmış oluyorsunuz” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığındaki toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce mazereti olan bazı meclis üyelerinin mazeret dilekçeleri okunup kabul edildi. Gündem maddelerinden bazıları görüşülerek kabul edilirken bazıları da çeşitli komisyonlara havale edildi.

Mezar yapım izin belgesi ücreti belirlendi

Gündem maddeleri arasında yer alan Mezar üstü yapı inşaatçılarının çalışma izin belgesi bedelinin 500 TL olması hakkındaki Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının teklifi görüşülerek kabul edildi.

aa4e0a70-b459-471c-a930-8ef4a84dcd15Plan Bütçe komisyonu raporu doğrultusunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kuzey (Arapgir) Garajı karşısı kaldırım üstüne ve İnönü Caddesi Şıkşık Mahallesi Finansbank karşısı kaldırım üstünde bulunan ekmek Büfelerinin MEGSAŞ’ye kiraya verilmesi ile ilgili gündem maddesi de kabul edilen maddeler arasında yer aldı.

17 Ağustos 2015 tarihli meclis toplantısında Ahmet Çakır’a verilen 110 milyon TL tutarındaki borçlanma yetkisi yenilenirken, mülkiyeti TCDD’ye ait Battalgazi ilçesi Hidayet Mahallesi 3396 ada 1,2,3,4,6 ve 7 No’lu parsellerin satın alınması için Ahmet Çakır’a yetki verilmesi konusu karara bağlandı.

Geçen ay reddedilmişti bu ay kabul edildi

Yaklaşık 10 ay boyunca meclisin gündemine gelip ertelenen ancak geçen ay kesin olarak reddedilen Akçadağ Mihmanlı Mahallesi’ndeki bazı parsellere güneş enerjisi santrali kurulması için parselin imar planının değiştirilmesi yönündeki talep, dünkü toplantıda kabul edildi. Yatırım yapmak isteyen firmanın Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunca belirlenen ücreti belediyeye ödediği için parsellerin imar plan değişikliğine onay verildiği öğrenildi.

“Yoğunluk sabit kalmak koşulu ile verilen imarlar birer aldatmacadır”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hükümet programlarında ve çeşitli konuşmalarında sıklıkla, ‘Bundan sonra şehirlerimizde dikey değil, yatay yapılaşmaya izin vereceğiz. Dikey yapılaşmanın önüne geçeceğiz” şeklindeki sözlerle kentlerdeki yatay yapılaşmaya vurgu yapmasına rağmen, Büyükşehir Belediye Meclisi, dünkü toplantısında da Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinden gelen ve ağırlıklı olarak kat artış taleplerini içeren çok sayıdaki imar maddesini onayladı. Kat artışına izin verilmesini eleştiren CHP Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu, “Yoğunluk sabit kalmak koşulu ile verilen imar izinleri birer aldatmacadır” dedi. Kat artışlarının imar bütünlüğünü bozmasının yanı sıra haksız kazanca yol açtığını savunan Kuşçu, şunları söyledi:

“Revize imar planları doğrultusunda alt ve üst yapılaşmasını büyük oranda tamamlamış, yani planları, hesapları yapılmış ve bu doğrultuda yatırımları tamamlanmış mahallelerde yoğunluk sabit kalmak koşulu ile kat artışı verirseniz, imar bütünlüğünü bozarsınız. Görüntü kirliliği yanında haksız kazanç yolunu açmış olursunuz. Ayrıca çarpık kentleşme ile de belediye hizmetlerini sağlıklı veremezsiniz. Yoğunluğu parsel ve bina bazında değil bölge bazında verebilirsiniz. O da, imara açılacak yeni bölgelerde olur. ‘Yoğunluk sabit kalma koşulu’ ile verilen imarlar birer aldatmacadır. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, hiç birimiz baktığımız gibi görmüyoruz. Görmek istediğimiz gibi bakıyoruz, bunun için gerçeği göremiyoruz.”

Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs, Kuşçu’nun konuşmasına İmar Komisyonu Başkanı Nevzat Aslan’a dönerek yanıt vermek isteyip istemediğini sordu ancak Aslan, yanıt vermedi.

Mart Ayı Meclis toplantısı 9 Mart’ta yapılacak

Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart ayı toplantısı 9 Mart 2016 Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ahmet (8 yıl önce)
    BÜYÜK ŞEHRİN BÜYÜK BAŞKANI VE ULU BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ SİZLER NEYİN TOPLANTISINI YAPIYORSUNUZ MAHALLE ARALARINDAKİ OTO YIKAMALAR 21.00 KADAR ÇALIŞIYOR MİLLETİN ANASI AĞLIYOR EVLERİMİZDE OTURAMIYORUZ BUNLARIN OLMASI GEREKEN YERİ SANAYİ DEYİLMİ BU KONUYU NEDEN GÜNDEMİNİZE ALMIYORSUNUZ YOKSA İÇİNİZDEN BAZILARI BU İŞLETMELERE ORTAKMI.İNSAN OLANIN AKLINA DOĞAL OLARAK BU GELİYOR
    0
    0
    Yanıtla