SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Haksız Ödenen Geri Alınacak'

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, haksız yere kayısı don zararı ödemesi yapılan çiftçilere ödenen paranın geri alınacağını bildirdi.

Tarım İl Müdürü Hamit Aygül yaptığı basın açıklamasında, “Don afetinden ürünleri yüzde 30 ve üzerinde zarar gören çiftçilere Hasar Tespit Komisyonları kararlarına göre gerekli işlemler tamamlanmış ve dekar başına 150 TL don afeti desteği ödemelerine başlanmıştır. Ziraat Bankası Bankamatik kartı olanlar Ziraat Bankası ATM’lerinden para çekebilecekleri gibi, İlgi Banka Şubesine giderek bir sıra dahilinde paralarını alabileceklerdir” dedi.

Aygül şu şekilde konuştu:

“Don Afeti Kararnamesi kapsamında yaklaşık olarak 33 bin 794 çiftçi başvuru yapmış ve yapılan incelemeler neticesinde bunlardan 2 bin 799 çiftçi destek kapsamına alınmıştır. Ödemeye esas alan 598.062 dekar olup, yapılacak toplam destekleme miktarı 89 milyon 709 bin TL’dir. Don afeti ile ilgili işlemleri zamanında tamamlayabilmek amacıyla 22 Mayıs tarihinden bu yana, İl Müdürlüğümüz ve İlçe Tarım Müdürlüklerimiz mesai mefhumuna bağlı kalmadan hafta sonları ve geceleri de dahil olmak üzere çok özverili bir şekilde çalışmışlardır. Bu nedenle İl Tarım Müdürlüğümüz ve İlçe Tarım Müdürlüklerimizin tüm çalışanlarına huzurunuzda teşekkür ediyorum.”

Aygül, “Ayrıca haksız yere don afeti desteği ödemesinden yararlanıldığının tespit edilmesi halinde; yapılacak ödemeler iptal edilecek ve yapılan ödemeler ise ödeme yapılan çiftçilerden 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde geri alınacaktır. Bu konudaki çalışmalarımız da devam etmektedir.”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız