SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Haksız Rekabet Duyumları Alıyoruz''

A- A+ PAYLAŞ

Makine Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilcisi Erdal Yavaş, doğalgaz firmaları konusunda Malatya'da haksız rekabete yol açacak şekilde yönlendirmelerin yapıldığı duyumlarını aldıklarını iddia ederek, bu konuda gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Yavaş, basın toplantısında bu konuda isim vermezken, ilgili çevrelerde söz konusu iddialar "isimlendirilerek" anlatılıyor ve PEGAZ firmasının üst düzey yöneticisinin eşinin görev aldığı bir şirketten bahsediliyor.

TEMSİLCİNİN UYARILARI..
Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Erdal Yavaş, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, doğalgaz faaliyetlerinde bulunan firmalar arasında haksız rekabete yol açıldığı iddialarında bulunarak, "İlde haksız rekabeti oluşturacak bir takım yönlendirmelerin olduğu duyumlarını alıyoruz. Bu yönlendirmeler eğer devam ederse ya da ispatlanırsa bu konuda oda olarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Malatya Doğalgaz Dağıtım Şirketi PEGAZ ile bağlantılı çalışan bir takım firmalara yönlendirmeler yapıldığı şeklinde duyumlar aldıklarını söyleyen Yavaş, "Bunlar rekabeti ortadan kaldıran duyumlar. Ancak bunlar ispatlanırsa Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun ilgili maddeleri bu konuda açık. Kendi üyelerimizi korumak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Yavaş, ildeki doğalgazla ilgili gelişmeler hakkında bir teknik rapor hazırlanıp, Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu tarafından kamuoyuna açıklanacağını ifade etti.

KİM KASTEDİLİYOR?
Makine Mühendisleri Odası'ndan, "haksız rekabete yolaçacak yönlendirmeler" konusunda bir isim verilmezken, ilgili çevrelerde bir süredir, Malatya Doğalgaz Dağıtım Lisans ihalesini 30 yıllığına alan PEGAZ Şirketi'nin "üst düzey" görevlisi bir kişinin eşi olduğu belirtilen bir bayanın "Satış Müdürü" olarak görev aldığı bir firmanın adı dolaşıyor.

Söz konusu bayanın "satış müdürü" olarak görev aldığı "..İnşaat Tesisat ve Ticaret Limited Şirketi"nin, 28.12.2005 tarihinde iki bayan tarafından kurulduğu, toplam 50 hisseli şirkette bayanlardan birinin 49, diğerinin 1 hisse sahibi olduğu, sermayesinin de 50 bin YTL olduğu belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız