SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Haksız Rekabete Yolaçıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fırıncılar İşveren Sendikası, pide ve somunun aynı gramajda olmasını istedi.

Fırıncılar İşveren Sendikası Fahri Başkanı Hikmet Tombul ve sendika yöneticileri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Fırıncılar İşveren Sendikası Fahri Başkanı Hikmet Tombul, Malatya'da 450 pide, 38 somun fırını olduğunu hatırlatıp, "2008 yılının 5.ayında Tarım Bakanlığı tarafından çıkarılan gıda kodeksine göre, somun ekmekleri en az 300 gram olacak şartı konuldu. Ancak bu gıda kodeksi, pide ekmeklerini kapsamadı. 200 gram pide 50 kuruş ve 300 gram somun da 50 kuruş'tan satılıyor. Bizler, pide ve somun gramajının aynı olmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Somuncular olarak bizler, pide gramajı olan 200 grama somun ekmeklerini üretmek istiyoruz. Ya da pideciler de 300 gram ekmek üretsinler" diyen Hikmet Tombul, pideciler ile somuncular arasında haksız rekabet olduğunu savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız