SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Haksız Uygulama Yapılıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:14:48
A- A+ PAYLAŞ

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Ankara’dan Malatya’ya gelen vergi müfettişinin Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanmayan bir sistemi Malatya’da uyguladığını söyledi. 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyrazla bir görüşme yaparak, Malatya’daki müteahhitlere vergi denetimlerinde haksız uygulamalar yapıldığını bildirdi. Balin, konuyu Malatya gündemine taşıyarak siyasi platformun konuyu incelemesini istedi.

“SİSTEM SADECE MALATYA’DA UYGULANIYOR”

Balin, görüşme sonrası Malatya Defterdarlığı önünde bir basın açıklaması yaparak, “Birkaç gün önce rüzgardan dolayı Vergi Dairesinin çatısı uçmuş ve 4 vatandaşımız yaralanmıştı. Hem geçmiş olsun dileklerinde bulunduk hem de son dönemlerde Vergi Dairesi Başkanlığının müteahhitlerle uygulamış olduğu vergi denetimlerinde bazı haksız uygulamaların yapıldığı ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Sonuç olarak şunu çıkardık, Ankara’dan gelen bir vergi müfettişi Malatya’da vergi mükelleflerini incelerken, Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanmayan bir sistemi Malatya’da uygulamaya başlamış. Arsa sahiplerine düşen dairelerin vergilerin müteahhitlerin ödemesi ile alakalı bir yorumda bulunmuş” dedi.

“KONUYU MALATYA GÜNDEMİNE TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Balin, şöyle devam etti: 

“Bu konuda Vergi Dairesi Başkanı, ‘yapacağımız hiçbir şey yok. Vergi müfettişinin vermiş olduğu karar bizim için bir emirdir. Ancak biz onu uygulamakla mükellefiz’ dedi. Biz de bu konuyu Malatya gündemine, siyasi bir platforma taşıyarak bunun tartışılmasını istiyoruz. Malatya’da yapılan bu uygulamanın ya bütün Türkiye’deki Vergi Dairelerinde uygulanması ya da bunun geçmiş uygulamalara yansıtılmadan halledilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah bundan sonra Malatya’da hem diğer Sivil Toplum Örgütleriyle hem de siyasi erklerle bu konuyu istişare edip bunu çözüme kavuşturmayı düşünüyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız